marcin_l85 Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Cześć wszystkim!!! Jako że zawsze byłem wyczulony na nieświeze piwo, postanowiłem nawarzyć sobie piwa:)) Zestaw startowy już zamówiony, co prawda na start będzie Brewkit ale z czasem napewno dojdę do "prawinnego warzenia". Jeśli chodzi o moją osobę to mam na imie Marcin, mam 27 lat, mieszkam w Ostrówku k/Wołomina, z wykształcenia i z zawodu jestem elektrykiem oraz studiuję budownictwo. Liczę, że załapię bakcyla i nie będę musiał już ganiać do spożywczaka po browarka:))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 witaj i samych dobrych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciafu1 Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Hej, jak zaczniesz zacierać to już nic nie będzie takie jak kiedyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Witam i życzę sukcesów w piwowarzeniu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Piwodzenia kolego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyncio Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Udanych warek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Dziękuję za miłe słowa. Czy jest ktoś z moich stron poza kolegą Zgoda:)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBLS Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Witaj. Bakcyla załapiesz napewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Witaj ! Samych udanych warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Komplet do zacierania prawie gotowy. Po za najważniejszym czyli garnkiem mam w sumie wszytko. Nawet pozwoliłem sobie kupić termometr z sondą i stoperem oraz wagę 3kg +-1g. Co prawda zestaw słodów będzie odważony i ześrutowany ale mam narazie garnek 17l i myślałem co by nie podzielić na dwie warki. Mniejsze to fakt ale jako, że pierwsze zacieranie to i ewentualne starty zmniejszone. Tylko jest ALE:)) Otóż robiąc na dwie tury tak na oko bedzie ze 7 l brzeczki i filtrując to przez oplot we wiadrze 30l to więcej mi zostanie w złożu poniżej kraniku niż przefiltrowanego płynu... Rozważam dla małych warek moze zrobić filtrator z wiaderkiem z dziurami w dnie takie ze 15l? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Polecam założyć własny wątek na forum poświęcony warzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 To może zacieraj w tym wiadrze do filtrowania? Nie jest to specjalny problem jak je ocieplisz coby strat ciepła za dużych nie było a odpadnie Ci też przenoszenie zacieru. Potem chmiel na raty. Strat nie będzie, bo jeśli infekcji nie załapiesz to piwo Ci na bank będzie smakowało i wypijesz je zanim się ułoży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się