Pogodny Gumiś Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Potrzebuję receptury na jakiegoś dobrego dry stout-a najlepiej coś podobnego do Guinness Draught. Potrzebna mi ile składników jakie przerwy. Mam plan uwarzenia 2x 20 litrów. Liczę na pomoc z waszej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Dobry wieczór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Skorzystaj z wiki: http://www.wiki.piwo.org/Kategoria:Receptury_ze_s%C5%82od%C3%B3w Nie ma za co pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boogies Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 www.wiki.piwo.org/Kategoria:Receptury_ze_słodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Sprawdzony, 12°Blg, 24-25 L : -Słód jasny pilzneński 4 kg -Słód Carafa® I 0,2 kg -Słód monachijski TYP I 0,2 kg -Jęczmień palony 0,3 kg -Płatki jęczmienne 0,4 kg -Marynka 45g -Lubelski 30g -Safale S-04 -65°- 40 min -72°- 60 min Gotowanie 2 godz. Nasycenie 2,2 v/v Wszystkie słody, łącznie z palonym od początku (dla mniejszej paloności możesz go wsypać 15 min przed końcem). Edytowane 19 Listopada 2012 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Receptura minimalna na 20-23L Stouta 12°Blg 4kg słodu pale (ewentualnie zamienić 1kg słodu na płatki jęczmienne) 0.5kg jęczmienia palonego zacieranie 66°C przez godzinę. Chmielenie Marynka 40g na 60 minut. Drożdże S04 lub Danstar Nottingham Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozd Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Ja też się przymierzam do uwarzenia stouta, te płatki jęczmienne to się wrzuca razem ze słodami normalnie do garnka, tak? Rozumiem tez że mogą to być zwykłe płatki ze sklepu spożywczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Jak nie są błyskawiczne, to lepiej skleikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się