Skocz do zawartości

Miód do świątecznego


wyvern

Rekomendowane odpowiedzi

Zabieramy się zaraz za świąteczne, piwo ma być mocne i słodkie.

Miód ma być do podbicia ekstraktu, żeby alkohol był. Zacieranie zrobimy na słodko.

Pytanie - kiedy dać ten miód? Ze słodami, do gotowania?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tu jest kwestia czy idziemy w alkohol czy w aromat właśnie

Raczej alkohol, ale uznaliśmy, że miód będzie lepszy od cukru, bo może jakiś aromat się zachowa.

Dałem 1 kg miodu na ostatnie 10 minut, z tym, że nie chłodzimy.

Nie wiem, tylko czy mi drożdże to ruszą, mam 22 blg.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.