Afghan Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Nie wiecie czy taki naklejony termometr na fermentator wytrzyma temperaturę ok. 60°C? Mam zamiar nie chłodzić do końca brzeczki wlać do fermentatora i wystawić na balkon. Wiadomo, można go zawsze odkleić, ale kilka razy tak odkleję i już go za którymś razem nie nakleję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BuDeX Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Nie wiecie czy taki naklejony termometr na fermentator wytrzyma temperaturę ok. 60°C? Mam zamiar nie chłodzić do końca brzeczki wlać do fermentatora i wystawić na balkon. Wiadomo, można go zawsze odkleić, ale kilka razy tak odkleję i już go za którymś razem nie nakleję. Mój przetrzymał nawet okolice 100 stopni zaraz po chmieleniu także 60 też powinien dać radę Temperatura nadal zgadza się ze wskanzaniem termometru elektronicznego w różnych zakresach. Termometr firmy Alfa-France. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzyko Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Nie bój nic! Ja swój fermentor z naklejonym termometrem wyparzam wrzątkiem bez litości i jak na razie nic mu się nie stało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parzon Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Potwierdzam, okolice 100 stopni wytrzymuje i wskazania są prawidłowe. Ja swój wyparzam, przelewam gorącą brzeczkę i nadal działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afghan Posted November 23, 2012 Author Share Posted November 23, 2012 Aha. Dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 Może zamiast ciekłokrystalicznego coś takiego http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-4318769F-F28B44DF/lidl_pl/hs.xsl/index_33221.htm Przyklejamy do fermentora, pokazuje temp piwa i otoczenia.Zawsze można odkleić i przykleić taśmą dwustronną na inny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts