Qxa Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Z mistrzem bym nie przesadzał, robię po prostu dwie warki po 90-kilka litrów za jednym zamachem. A schodzi mi to do brzucha. Ile warek... robiłem jedną na 2-3 tyg, z braku wystarczającej ilości fermentorów. Ale w końcu mi je przysłali i od dzisiejszego dnia zaczynam na ostro. 2 x 200l (w stożku) Alesa lub Lagerka co 3-4 tyg, a stare fermentory idą na użytek pszenicy bo nie trzeba zlewać na cichą czy 180L co 2-3 tygodnie. Czyli myślę że uda mi się zmieścić w jakichś rozsądnych granicach 760L miesięcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Z mistrzem bym nie przesadzał, robię po prostu dwie warki po 90-kilka litrów za jednym zamachem. A schodzi mi to do brzucha. (...)robiłem jedną na 2-3 tyg 12 butelek 0,5 l dziennie na głowę - kiepską przyszłość wróżę..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Przecież sam tego nie piję. U mnie w domu mieszka 12 osób... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 No to będzie "piwo jedne" na głowę / dobę - lepszą przyszłość wróżę Właśnie sobie uświadomiłem, że odkąd warzę swoje piwko moje średnie spożycie wzrosło na pewno nie do 12-tu butelek / dobę ale wzrosło Przepraszam za OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slonx Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Slonx w ostateczności zaryzykuję... a tak off top skoro jesteśmy z jednego grodu to może kiedyś wyskoczymy na jedno i obgadamy sprawę ?! Bo z tego co pamietam to tez jesteś raczej na początku drogi..... Czemu nie, można na jedno wyskoczyć Tylko wiek w profilu aktualizuj, bo nie wiem, czy wypada mi mówić na "ty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi