St. Anger Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zacznijmy od Witbiera Świetne piwo. Musiałem dać punkt. Piana: Wysoka i gęsta. Utrzymywała się do końca. Kolor: bardzo jasny taki jak powinien być. Zapach: bardzo zachęcający do zrobienia pierwszego łyku, czuć pomarańczę i goździki. Smak: łagodny, idealnie skomponowana pomarańcza i słodkawość, lekka goryczka, no i przedewszystkim goździki. Piwo było pyszne. Wysycenie: w sam raz Dunkel Weizen Niestety nie takie dobre, jak Witbier. Piana: Wysoka i gęsta, utrzymywała się do końca. Kolor: Zbyt klarowny. Ciemnobrązowy. Zapach: Czuć cytrusy, mniej goździków, całkowity brak banana. Smak: Mocno kwaskawy,brak nut bananowych, za to czuć cytrusy, mniej goździki. Wysycenie: Piwo bardzo pzegazowane, ale wszystkie pszenice domowe jakie otwierałem miały tę wadę. Lusterko87, dzięki za piwa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Piłem i ja ostatnio te piwa. Wit: Piana: wysoka, oblepia szkło Kolor: słomkowy, bardzo jasny, lekka mgiełka Zapach: głównie czuć kolendrę, pod nią trochę pomarańczy Smak: również kolendra w smaku, lekka słodkowość, finisz mocno wytrawny, orzeźwiający Wysycenie: odpowiednio wysokie Piwo bardzo smaczne. Ciemna pszenica: Piana: wysoka, oblepia szkło, grube pęcherzyki Kolor: brązowy, minimalna mgiełka, dość klarowne jak na pszenicę Zapach: głównie goźdźiki, gdzieś w tle lekka owocowość Smak: mocno kwaśne, goździki, owoce, bardzo wytrawny finisz Wysycenie: troszkę zbyt wysokie, mocno szczypie Jak na ciemną pszenicę brakuje trochę ciała i słodowości, zbyt wytrawne. Edytowane 21 Grudnia 2012 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi