Jossbosss Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) Czy roztwór Chemipro OXI użyty do dezynfekcji fermentatorów można przetrzymać kilka dni i użyć potem np. do butelek? Dori Edit - uszczegółowienie tematu Edytowane 18 Czerwca 2009 przez dori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaGacek Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) nie, aktywny tlen uwolni się do środowiska i środek straci swoje właściwości. Edytowane 13 Lutego 2009 przez GaGacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 A jak wygląda sprawa z innymi środkami: pirosiarczyn sodu, chrolarmin T, roztwór z ACE ? W jakim środku można by stale trzymać wężyki, rurki, itp. aby były gotowe do użycia w każdej chwili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 zapytam tez o clo2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamankfc Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 (edytowane) piro po tygodniu nadal nieźle wykręca ale to opary więc pewno sama ciecz j est już mało aktywna. Co warto zauważyć nie skreślajmy sprzętu który już raz był odkażony i w sterylnych warunkach przechowywany np wężyk w fermentatorze z roztworem. Do butelczyn bym ponownie tego użył w końcu jaki jest jednorazowy koszt kupna clo2 piro czy ACE a jaka wydajność. Czy naprawdę warto za parę groszy obudzić się z ręką w nocniku Edytowane 11 Listopada 2009 przez szamankfc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Ja używam nieraz do odkażania fermentatorów OXI rozpuszczone np. 2 tyg wcześniej w wodzie, które przechowuję w zamkniętej bańce i odpukać nie wpłynęło to na złą dezynfekcję. Oczywiście mieszam to z gorącą wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 zapytam tez o clo2 clo możesz przechowywać w roztworze roboczym kilka miesięcy, rozcienczony szczelnie zamknięty też jest skuteczny po kilku dniach podstawa to brak swiatła i szczelny pojemnik kupuję 5-litrowe baniaczki starcza mi na ok 8-10 m-cy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 zapytam tez o clo2 clo możesz przechowywać w roztworze roboczym kilka miesięcy' date=' rozcienczony szczelnie zamknięty też jest skuteczny po kilku dniach podstawa to brak swiatła i szczelny pojemnik kupuję 5-litrowe baniaczki starcza mi na ok 8-10 m-cy[/quote'] roboczy - tzn z aktywatorem i rozrobiony 1/24 ? Gdzie kupujesz 5l ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 (edytowane) zapytam tez o clo2 clo możesz przechowywać w roztworze roboczym kilka miesięcy' date=' rozcienczony szczelnie zamknięty też jest skuteczny po kilku dniach podstawa to brak swiatła i szczelny pojemnik kupuję 5-litrowe baniaczki starcza mi na ok 8-10 m-cy[/quote'] roboczy - tzn z aktywatorem i rozrobiony 1/24 ? Gdzie kupujesz 5l ? tak dokładnie firma chyba ze szczecina poszukam bo zakupy 2 razy roku robię znalazłem http://www.clo2.pl/ Edytowane 11 Listopada 2009 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 też od nich brałem ale w 1l , Gdzieś czytałem że płuczesz tym swoja instalację , w jaki sposób , obieg zamknięty czy zalewasz i zostawiasz na jakiś czas ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi