Gość franc Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Czy ma ktoś recepturę tego piwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mapak Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Czy ma ktoś recepturę tego piwa ? http://alkohole-domowe.com/forum/piwo-kukurydziane-t5944.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopusy Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) http://beerrecipes.o...hp?recipeid=766 najlepiej poszukać na forach za oceanem, przecież to najpopularniejszy dodatek niesłodowy w amerykańskich browarach. Edytowane 3 Stycznia 2013 przez lopusy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Chodzi Ci o jakieś piwo bezglutenowe? Albo żeby po prostu miało dodatek kukurydzy? http://www.piwo.org/topic/8463-bruski-browar-domowy-cera-vise/page__hl__kukurydziana#entry180480 http://www.piwo.org/topic/7857-beergrill-oprawca-drozdzy/page__hl__kukurydziane#entry178205 http://www.piwo.org/topic/1745-sziszi-warzy/page__st__180__hl__kukurydziane#entry134314 http://www.piwo.org/topic/5538-warzenie-w-rbd/page__st__100__hl__kukurydziane#entry161429 http://www.piwo.org/topic/6276-produkcje-pietrusia/page__hl__kukurydziane#entry141616 http://www.piwo.org/topic/362-receptury-barley-wine/page__hl__kukurydziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Co masz na myśli pisząc piwo kukurydziane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Powiem tak usłyszałem że w ameryce południowej jest bardzo rozpowszechnione piwo kukurydziane i ocena tego piwa była też niczego sobie więc zapytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 http://www.piwo.org/topic/907-anteks-piwowarzy/page__st__540#entry180402 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twawrzyniak Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Robiłem takie piwo. Zasyp pilzneński 4kg, monachijski 0,5kg , caramunich I 0,15kg kaszka kukurydziana 1kg. Kaszkę skleikowałem 62oC 40 min i dodałem na przerwę 63oC. Byłem przerażony gęstością kleiku kukurydzianego. Po 40 min kleik zniknął. Robiłem piwo w stylu pils. Drożdże w 34/70. Po cichej piwo miało smak niepasteryzowanych piw z końca lat osiemdziesiątych ( Browar Ostrów Wlkp i Poznań). Smak bajka... Po miesiącu w butelkach to już nie było to... Pomysł - po cichej do kega i wyszynk w ciągu tygodnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
underoak Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Czicza! To piwo z kukurydzy, która jest uprzednio przeżuta przez człowieka, w celu komwersji cukrów:). Wałkowali temat w którymś odcinku brew masters, gdzie cała ekipa Dogfish Head'a mieliła kukurydzę w czasie pracy. Zrobili nawet test śliny wszystkich pracowników żeby wiedzieć kto jest najwydajniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się