bwie Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) zalegać na "kwarantannie" urzędniczej. mój w Chinach trochę leżakował Edytowane 15 Grudnia 2013 przez bwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiedos Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Czy ktos musial placic clo za reflektometr? Wysyłane z mojego JY-G4 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Czy ktos musial placic clo za reflektometr? Wysyłane z mojego JY-G4 za pomocą Tapatalk 2 Przy jednej sztuce raczej nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumek_pl Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 zakupiłem z czystej ciekawości z chin. Obaczymy czy do końca stycznia dojdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 No ręce opadają... Zamówienie: 11-11-2013 Wysłanie: 15-12-2013 no żeś k..... A ja głupi myślałem , że już w drodze było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Marcin jak nie dojdzie w określonym czasie (ja miałem 60dni) to pisz o zwrot kasiury. Pamiętaj, że liczy się data zamówienia a nie wysłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Marcin jak nie dojdzie w określonym czasie (ja miałem 60dni) to pisz o zwrot kasiury. Pamiętaj, że liczy się data zamówienia a nie wysłania. A mają jakiś limit czasu dostawy? Ktoś dostał już zwrot kasy? Tak w ogóle to z refraktometrem to nie licha historia Wczoraj jakoś żaliłem się żonie , że coś długo idzie ten refr. z Chin na co żona zbladła Widać jak mnie słucha, bo już jej mówiłem przecież dawno że sobie zamówiłem. Widząc jej zakłopotanie zacząłem drążyć powód jej nagłego załamania nastroju. Obyło się bez tortur i przyznała , że zamówiła mi refraktometr na prezent Najlepsze jest , że wykorzystała moje konto na forum i zasięgneła opinii na chacie Jak przez tyle czasu warzyłem na objętość bez żadnych pomiarów tak teraz będzie klęska urodzaju ( będę miał 2. Z areometrów po tym jak stłukłem dwa już się wyleczyłem ) Także, niebawem będę się ogłaszał w dziale Giełda. A dla mojej "lepszej" połówki wielki plus za rezolutność Edit: W odpowiednim momencie wystawię na sprzedaż. Narazie nie rezerwujcie Edit 2: Dotarł dzisiaj ( 24-12-2013 ) wszystko jakieś dziwne... Na wieczór będzie drugi. Po szybkie korekcie na wodzie pomiar zyskał nowy wymiar. Edytowane 24 Grudnia 2013 przez marcin_l85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Taka kobieta to skarb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Klekowski Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 a ja kupilem w allliexpres i chyba moja karta nie dziala no to kicha przeplace najwyzej w polsce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Łukasz a nie masz ustawionego limitu transakcji kartowych? Ja za pierwszym razem musiałem zmienić limit (mam konto w ING) a potem już działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Klekowski Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 wiesz co nie wiem czy nie bedzie problemu bo zona ma tam konto ( bank) a ja na all expres czy musi sie to zgadzac ? w sensie to i to ma byc na mnie czy to bez znaczenia z jakiego konta przelewam kase ? tez jest ing a gdzie to sie zmienia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Wpisujesz dane z karty wiec z założenia jesteś jej posiadaczem albo masz prawo z niej korzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Jeśli masz ING to musisz zmienić limity, wchodzisz w karty klikasz na kartę i szczegóły a później zobacz/zmień limity i tam zmieniasz limit transakcji internetowych. A co do konta to nie musi być tych samych danych byle dane z karty zgadzały się z tym co wpisujesz przy płatności. Ja też zamawiałem z ali swój refraktometr za $24,60 z przesyłką tylko czekałem ponad miesiąc na przesyłkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mientkijanek Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 czytalem o sklepach w polsce, podobno wysylaja po 10 dniach tu jest 60 nie lepiej tam kupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 nie lepiej tam kupic? tz gdzie, bo nie wynika to jasno z Twojego pytania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 czytalem o sklepach w polsce, podobno wysylaja po 10 dniach tu jest 60 nie lepiej tam kupic? Refraktometr w Polsce można kupić w wielu miejscach i niekiedy od ręki bez czekania, tylko kupić refraktometr za 80zł a za 150zł to dla mnie jest dość istotna różnica. 50L piwa za tą różnicę uwarzyć nie jest wyczynem, a że piwo wymaga cierpliwości to wolę poczekać i wypić więcej (lub zarazić domowym piwem więcej osób) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoń Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Edit: W odpowiednim momencie wystawię na sprzedaż. Gdybyś sprzedawał ten nadmiarowy, to już stoję w kolejce.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Edit: W odpowiednim momencie wystawię na sprzedaż. Gdybyś sprzedawał ten nadmiarowy, to już stoję w kolejce.. Heh dobre. Poszedł w 5 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Citizen Kane Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Sprzęt dotarł do mnie po 30 dniach. Uwzględniając po drodze Święta, wynik chyba niezły. Zapłaciłem US $26,79, po naszemu 86,33 PLN. Edytowane 3 Stycznia 2014 przez Citizen Kane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harcerski Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Sprzęt zamówiony na Ali 2013.12.17, dotarł 2014.01.02 - polecam sprzedawcę Josie Wu, bardzo szybko i chętnie odpisuje na pytania, i jak widać, szybko wysyła. Niestety po pierwszych eksperymentach zgłupiałem. Na wodzie destylowanej pokazuje 0bx, chociaż po kilkunastu minutach zaczął pokazywać 0,5bx, więc musiałem ponownie kalibrować. Natomiast kompletnie nie wiem jak interpretować próby na napojach, które akurat miałem pod ręką: 1. sok pomarańczowy Dizzy z Lidla, wg etykiety 9,2g cukrów - refraktometr pokazuje 7,4bx, spławik - 11blg 2. tonik Kinley , wg etykiety 9,4g cukrów - refraktometr 6,2bx, spławik - 10blg Jedyny przyzwoity wynik uzyskałem na soku limonkowym, który wg etykiety ma "5,6g węglowodanów, w tym 2g cukrów" Czym wytłumaczyć taki rozrzut? Sprzęt do bani? Kupiłem model RHB18-ATC. Może ktoś ze szczęśliwych posiadaczy refraktometru ma może któryś z powyższych napojów i mógłby zbadać, jak to u niego wygląda? Kamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Refraktometr zamówiłem równo miesiąc temu - dziś doszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Natomiast kompletnie nie wiem jak interpretować próby na napojach, które akurat miałem pod ręką: 1. sok pomarańczowy Dizzy z Lidla, wg etykiety 9,2g cukrów - refraktometr pokazuje 7,4bx, spławik - 11blg 2. tonik Kinley , wg etykiety 9,4g cukrów - refraktometr 6,2bx, spławik - 10blg Zmierz na wodzie i 1-2 roztworach cukru z woda i wtedy dopiero sie martw. Tonic jest gazowany a ten sok z Lidla to moze byc tablica mendelejewa. To fałszuje pomiar refraktometrem tak jak w przypadku piwa po fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mientkijanek Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 czytalem o sklepach w polsce, podobno wysylaja po 10 dniach tu jest 60 nie lepiej tam kupic? Refraktometr w Polsce można kupić w wielu miejscach i niekiedy od ręki bez czekania, tylko kupić refraktometr za 80zł a za 150zł to dla mnie jest dość istotna różnica. 50L piwa za tą różnicę uwarzyć nie jest wyczynem, a że piwo wymaga cierpliwości to wolę poczekać i wypić więcej (lub zarazić domowym piwem więcej osób) W tym temacie były nawet linki do refraktrometrów poniżej 130zł, wspierasz rodzimy handel i gwarancja jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Heroizmem i postawą patrioty zarażajmy wszystkich. Szkoda, że wszystko niby z Polski jest i tak z Chin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mientkijanek Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Heroizmem i postawą patrioty zarażajmy wszystkich. Szkoda, że wszystko niby z Polski jest i tak z Chin Ale Vat i podatki płacone w RP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi