Pan Łyżwa Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Robicie awanturę o wodę za 1,20zł. Pewnie zwykła woda będzie wystarczająca, ale na instrukcji proszą o destylowaną więc chyba można zaszaleć i rozpieprzyć 1,20 mając przy okazji dobrą wodę do bulkadełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgorek Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) Ja kalibruje na zwykłej wodzie z kranu i jest git. Jakiś czas temu przyszedł mi reflektometr z Chin. roztwór 10gr cukru w 90 gr wody spławik wskazuje 10,5 blg reflaktometr wskazuje 4 brix Czy tą magiczną luntę się jakoś kalibruje? Nie wiem jaki model kupiłeś bo są różne teraz ale normalnie masz śrubkę do regulacji jak poniżej na zdjęciu. Dajesz kroplę wody i kręcisz śrubką tak aby przecięcie się kolorów było na 0 czyli powyżej zera niebieski poniżej biały. Edytowane 21 Listopada 2015 przez lgorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekU Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) mam taki sam Edytowane 22 Listopada 2015 przez PiotrekU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Polecicie jakiś sprawdzony link do aukcji z chin? Żeby nie było że mi kaczka przyjdzie;) No i fajnie jakby przesyłka nie szła 3 miesięcy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Proszę bardzo. http://www.aliexpress.com/item/Beer-Brewing-Refractometer-0-32-Brix-1-000-1-120-Wort-Specific-Gravity-popular-instrument-with/2025958602.html bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundex Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Ja kupiłem na eBay'u i przyszło co miało przyjść: RSG-100ATC Brix & Beer Sugar Wine Wort Tester SG 0-32% Refractometer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Proszę bardzo. http://www.aliexpress.com/item/Beer-Brewing-Refractometer-0-32-Brix-1-000-1-120-Wort-Specific-Gravity-popular-instrument-with/2025958602.html Dzięki! A szybko do Ciebie przyszedł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Proszę bardzo. http://www.aliexpress.com/item/Beer-Brewing-Refractometer-0-32-Brix-1-000-1-120-Wort-Specific-Gravity-popular-instrument-with/2025958602.html Dzięki! A szybko do Ciebie przyszedł? Szukałem dokładnie terminów, ale nie mogę odszukać. Ale jest to koło miesiąca. Może 3 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgorek Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Ja zamawiam teraz wszystko o ile jest dostepne na ebay. Zamiawiałem od tego sprzedawcy: http://www.ebay.com/sch/m.html?_odkw=&_ssn=grandindexsolution&hash=item43be2e2d3a%3Am%3AmMKFmeUtHiwzs_Y1ffr7ppA&item=290953506106&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2046732.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XRefractometer+.TRS0&_nkw=Refractometer+&_sacat=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Z tego co widzę niezależne czy kupisz na ebay czy na aliexpres, tak samo jest sprzęt wysyłany z chin/hong kongu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 tak samo jest sprzęt wysyłany z chin/hong kongu a co się dziwisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mroczny Nelu Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) Szybka wysyłka ,cena spoko, wykonanie - skala wyraźna, soczewka we wzierniku kiepska, ale wszystko da się odczytać. Sprawdzane na czystej wodzie i ręcznie przygotowanym r-rze sacharozy - wyniki OK. http://www.aliexpress.com/item/New-Hand-Held-Brix-Refractometer-For-Sugar-Beer-Brix-Test-Optical-0-32-Brix-ATC-Fruit/32503661519.html Edytowane 4 Marca 2016 przez Mroczny Nelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waciok Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Ja mam negatywne doświadczenia z aliexpress... Mój refraktometr pomimo świetnych opinii sprzedawcy nie dotarł. Czekałem około 2,5 miesiąca. Na szczęście otwarty dispute i pieniądze zostały zwrócone na konto bez problemów. Tylko czasu oczekiwania szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgorek Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Mi jak pamiętam z Ali nie przyszła tylko jedna przesyłka jak do tej pory za 1$ jak dobrze pamiętam. Wole kupić taniej i poczekać z zagranicy niż za 2-3 krotną cenę w kraju ten sam dokładnie towar. Oczywiście są rzeczy które lepiej kupić w kraju ale jak jest możliwość zaoszczędzić to czemu nie skorzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matros Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) Akurat dzisiaj jest "promocja" Nie kosztuje 11$, ale za to dużo kupionych w porównaniu do innych i free shipping. http://www.aliexpress.com/item/hand-held-RSG-100ATC-Black-Brix-Beer-Sugar-Wine-Wort-Wine-milk-0-32-Refractometer-Tools/32234618190.html?spm=2114.01010208.3.54.axPJyV&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201644_2_505_506_503_504_10020_502_10001_10002_10017_10005_10006_10021_10003_10004_10022_10018_10019,searchweb201560_2,searchweb1451318400_-1,searchweb1451318411_-1&btsid=4c0e8444-1d38-48f8-87bc-5c82b6c214b7 Gdyby ktoś się skusił i jednocześnie był na tyle dobry, żeby zamówił jeden więcej to jestem zainteresowany. Pieniądze wysłałbym we wtorek jak będę w domu Edytowane 5 Marca 2016 przez Matros Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xcynix Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Zamawiałem od tego sprzedawcy i wszystko ok, doszło szybciej niż się spodziewałem. Coś poniżej trzech tygodni. Kombinowanie zamówień zbiorczych to proszenie się o kłopoty Raz że przesyłka i tak w cenie jednej sztuki więc nic nie oszczędzasz, dwa że bodaj do 22 EURo jest zwolnienie wszystkich paczek z VAT Niby wysyłają jako niekomercyjną próbkę i prezent z przeładunkiem gdzieś w europie (mój w Szwecji) ale celnicy to nie są idioci a kilka sztuk w paczce od razu zwraca uwagę i sugeruje że to cwaniaczek z Allegro kupuje na odsprzedaż adamski_68 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mroczny Nelu Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Niezła cena, zapłaciłem taniej ale nie mam futerału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasznet Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Ja na swój czekałem 9 dni roboczych, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 zamówiłem. zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 przyszło wczoraj. 3 tygodnie od potwierdzenia przez nich wysyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matros Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 przyszło wczoraj. 3 tygodnie od potwierdzenia przez nich wysyłki. Ja zamówiłem też 8 marca, a mam już go od tygodnia wygląda solidnie i wskazuje dobrze, póki co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Hej, Może sprawa luźno związana z samym refraktometrem, ale zapytam. Zamówiłem sprzęt od najpopularniejszego sprzedawcy na Ali. Mam w szczegółach zamówienia numer śledzenia poprzez serwis Flytexpres. I wychodzi na to, że 14-04 po 11 dniach od wysłania paczka była już w Polsce. I na tym możliwość śledzenia się kończy. Mam na co czekać czy szukać innego dostawcy ?? Pytam znawców zakupów na Ali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi80-11 Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Hej, Może sprawa luźno związana z samym refraktometrem, ale zapytam. Zamówiłem sprzęt od najpopularniejszego sprzedawcy na Ali. Mam w szczegółach zamówienia numer śledzenia poprzez serwis Flytexpres. I wychodzi na to, że 14-04 po 11 dniach od wysłania paczka była już w Polsce. I na tym możliwość śledzenia się kończy. Mam na co czekać czy szukać innego dostawcy ?? Pytam znawców zakupów na Ali Nie sugeruj się tymi numerami śledzenia, baaaaardzo często nie mają jakiegokolwiek pokrycia w rzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Hej, Może sprawa luźno związana z samym refraktometrem, ale zapytam. Zamówiłem sprzęt od najpopularniejszego sprzedawcy na Ali. Mam w szczegółach zamówienia numer śledzenia poprzez serwis Flytexpres. I wychodzi na to, że 14-04 po 11 dniach od wysłania paczka była już w Polsce. I na tym możliwość śledzenia się kończy. Mam na co czekać czy szukać innego dostawcy ?? Pytam znawców zakupów na Ali Nie sugeruj się tymi numerami śledzenia, baaaaardzo często nie mają jakiegokolwiek pokrycia w rzeczywistości. Ale jak widać w powyższych postach dostawa w 2tyg. jest jak najbardziej możliwa. No nic czekamy kolejny miesiąc i otwieramy spór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi80-11 Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Hej, Może sprawa luźno związana z samym refraktometrem, ale zapytam. Zamówiłem sprzęt od najpopularniejszego sprzedawcy na Ali. Mam w szczegółach zamówienia numer śledzenia poprzez serwis Flytexpres. I wychodzi na to, że 14-04 po 11 dniach od wysłania paczka była już w Polsce. I na tym możliwość śledzenia się kończy. Mam na co czekać czy szukać innego dostawcy ?? Pytam znawców zakupów na Ali Nie sugeruj się tymi numerami śledzenia, baaaaardzo często nie mają jakiegokolwiek pokrycia w rzeczywistości. Ale jak widać w powyższych postach dostawa w 2tyg. jest jak najbardziej możliwa. No nic czekamy kolejny miesiąc i otwieramy spór. Oczywiście czasem towar dochodzi nawet w 5 dni, ja swój refraktometr otrzymałem po 45 dniach. ;-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi