vojtol Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 W tym https://byo.com/stories/recipeindex/article/recipes/114-stout/2255-dry-irish-stout- przepisie na Dry Stout została zastosowana soda oczyszczona (baking soda). Jaki jest cel dodawania sody do zacierania? Zmniejszenie/korekcja kwasowości pochodzącej od palonych słodów? Warto coś takiego robić, czy sobie odpuścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zwiększenie zasadowości, która zobojętnia kwasowość słodów palonych, w przypadku gdy ma się niskie stężenie jonów wodorowęglanowych w wodzie wykorzystywanej do warzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się