vojtol Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Wg moich obliczeń, mogłyby jeszcze do 6 dojechać, ale wynik jest jak najbardziej satysfakcjonujący dla dwójki konsumentów z Podkarpacia Przy FG=6° Plato, ABV wyszłoby 13.3%... To chyba musi być jakiś bałtycki krewny Burtońskiego Wszechpotężnego Edytowane 22 Maja 2014 przez vojtol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Podejrzewam, że "birds of feather flock together". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Podejrzewam, że "birds of feather flock together". No! Fajnie będzie zbadać organoleptycznie stopień pokrewieństwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Barleywine zabutelkowane. 17 litrów tylko, ale za to zeszło do 9,3° z 28,4° Plato (11,5% alc). Ciekawe czy da radę się jeszcze nagazować...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Ciekawe czy da radę się jeszcze nagazować...? Chyba jednak da! Testowe PETy powoli, powolutku, ale nieustępliwie, robią się coraz twardsze Od razu po butelkowaniu piwo bardzo klarowne: Edytowane 23 Czerwca 2014 przez vojtol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Z burtońskim identycznie, całkowicie klarowne, bardzo ciemny bursztyn z nutami koniakowymi. Dziś pękło jedno kontrolnie, prawie 2 miesiące, gazu malutko, ale zapach i smak-są piwa takie, śmakie i jest cesarz tych piw, zwie się Burton Ale, koniec tematu; Żona mi się zakochała w piwie z łyku na łyk normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Ja się jeszcze boję próbować. 40 dni od uwarzenia, raptem 7 od rozlewu... Nech se pocziwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Z burtońskim identycznie, całkowicie klarowne, bardzo ciemny bursztyn z nutami koniakowymi. Dziś pękło jedno kontrolnie, prawie 2 miesiące, gazu malutko, ale zapach i smak-są piwa takie, śmakie i jest cesarz tych piw, zwie się Burton Ale, koniec tematu; Żona mi się zakochała w piwie z łyku na łyk normalnie. Wczoraj, za to, rozpiłem jednego RISa. Zaczyna dominować profil owocowy, powidłowy, słodko-kwaśny; w zapachu aktualnie przoduje truskawka. Dopóki się nie przełknie. Wtedy dopiero do głosu dochodzi 100 IBU... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się