Slonx Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Daj znać jak ci poszło, opisz wspomnienia w zapiskach domowych piwowarów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 No wiadomo każdy kiedyś zaczynał, ja się przymierzam do pierwszej warki jutro:D Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 a jak robisz rozlew do butelek Mam 2 fermentory z kranikiem, ale używam je TYLKO do rozlewu. Fermentacja tylko w fermentorach bez kranika i szkło. czyli kranik nie jest całkiem "pase" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 a jak robisz rozlew do butelek Mam 2 fermentory z kranikiem, ale używam je TYLKO do rozlewu. Fermentacja tylko w fermentorach bez kranika i szkło. czyli kranik nie jest całkiem "pase" Czytaj proszę ze zrozumieniem. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 [...]Ja nauczyłem się po zacieraniu czegoś innego, mianowicie: Dokładnie sprawdzić sprzęt, którego będziemy używać w trakcie całego procesu warzenia. A co mnie tego nauczyło? Po odbiorze przesyłki od razu wziąłem się za warzenie, wsypałem słody do wody, zatarłem itp. Chcę przelać do pojemnika z kranikiem, a tu patrzę... pęknięty... Trzeba było kombinować Slonx wspomniał po raz pierwszy o kraniku w kontekście swoich przygód z warzeniem i miał na myśli cały proces, czyli jak dla mnie do rozlewu i kapslowania włącznie, wiec zrozumiałem to tak jak napisałeś cyt. "Ja też kiedyś myślałem, że kranik jest super. Teraz już tak nie myślę" a kilka postów niżej Mam 2 fermentory z kranikiem, ale używam je TYLKO do rozlewu Jestem prostym konstruktorem mechanikiem i dla mnie najczęściej 2x2=4 chociaż są wyjątki. Dla mnie białe to białe a czarna to czarne, ale się pewnie nie znam - za "młody jestem" A podsumowując zawiły temat kranika to podobnie jak Ty uważam, że jest zbędny podczas fermentacji, ale na moim poziomie zaawansowania nadaje się świetnie do filtracji i rozlewu i tak to rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 A podsumowując zawiły temat kranika to podobnie jak Ty uważam, że jest zbędny podczas fermentacji Pewnie, że zbędny. Już się sam przekonałem jak podczas burzliwej ciśnienie rozczelniło mi kranik i wylało się około 3l zielonego piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 A gdzie według Ciebie napisałem coś poniżej? Napisalem jednego posta w ktorym jasno wyraziłem swoje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Hurtownia w Bydgoszczy Tech-Mat. Ekstrakt słodowy jasny WES 75% 12,5 kg-129 PLN. Ich oddział w Pruszczu Gdańskim także oferuje ten ekstrakt, w tej samej cenie. Mają też i większe opakowanie. Ceny netto: - 12,5 kg - 105,00 - 25,0 kg - 180,00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się