dobrzanek Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 17# Szkieletor 17BLG [ foreign extra stout ] 23.01 zasyp: 5,5 kg pale ale 0,5 kg carpilis R 0,5 kg pszeniczny 0,5 kg pszenica 0,35 kg czekoladowy 0,3 kg jęczmień palony 0,2 kg pszeniczny czekoladowy 0,2 kg crystal 200 chmiel: challanger 8,4%, 45 g, EKG 6,4% 15g drożdże: danstar nottingham, uwodnione zacieranie: 63C- 45' 72C- 30' chmielenie: 60'- challanger 45g 50'-EKG 15g 23L, 17 BLG, temp 23-24C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobrzanek Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Niesforny Wit trafił do butelek z 140 g cukru na 22 litry. (7.02 butelkowanie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobrzanek Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Szkieletor został przelany na cichą 30.01 ~ 6blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobrzanek Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) 18# Indianin 13 blg [american wheat] 8.02. zasyp: pilzneński 2,5 kg pszeniczny 3, 5 kg karmelowy jasny 0,2 kg caraaroma 0,25 kg pszeniczny czekoladowy 0,035 g chmiele: ekg 35 g falconer's flight 7 25g hallertau blanc 25 g drożdże: gęstwa nottingham zacieranie" 63C- 50' 72C- 35' 77C- 5' chmielenie: 60' - ekg 5'- falconer's flight 7 0'- hallertau blanc 27 l, blg 13, fermentacja 19 C Na cichą pójdzie miks z resztek różnych chmieli i na tym zakończy się czyszczenie zapasów. Edytowane 11 Lutego 2014 przez dobrzanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Na cichą pójdzie miks z resztek różnych chmieli i na tym zakończy się czyszczenie zapasów.I zamieniasz Browar 36m2 na trochę większy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobrzanek Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 będzie nowa dostawa do browaru ;-) tylko muszę pomyśleć, co tu sobie jeszcze uwarzyć dobrego :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baradnor Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Szkieletor? Czyżby to w ramach uczczenia nowożytnego symbolu Krakowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobrzanek Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Dokładnie tak, chodzą plotki, że ma zniknąć.Chociaż, on znika od dobrych 30 lat i dalej jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobrzanek Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) Szkieletor został zabutelkowany 15.02, 125 g cukru, 5,5 blg. Wyszło 20 L. Indianin na cichą dostał w 1 dawce Centennial oraz Amarillo po 20 g. Kolejna dawka 4 dni później to 30 g Falconers Fight 7 oraz 30g Hallertau Blanc. Zabutelkowany 25.02 przy 2,1 BLG, 133 g cukru. Edytowane 16 Marca 2014 przez dobrzanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobrzanek Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 19# Czarna kawa 17 BLG [foreign extra stout] 22.02.2014 kolaboracja z Tadzikiem zasyp: 5kg Pale 1kg Pils 0,2kg Crystal 400 EBC 0,25kg Pszeniczny czekoladowy 800-1200 EBC, 100g Czekoladowy 800-1200 EBC (od 72°C) 0,1kg Jęczmień palony (do wysładzania) Zacieranie: 66°C - 50 min, 72°C - 20 min, 78°C - filtracja. Chmielenie: 50g Whitbread Golding Variety - 60 min 60g Fuggles, 50g East Kent Goldings - 15 min 120g kawa - 3 min Wyszło 21l, 17°blg. Zadane uwodnionymi s-04. 15.03.2014 zabutelkowane 20l wraz z 118g cukru przy 5 BLG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się