AG1929 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Kolega ma garnek w garnku i się sprawdza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 No niby można zamontować oplot ale jeżeli nie chce się go stosować. Ja wolałbym zrobić chyba fałszywe dno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AG1929 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 No niby można zamontować oplot ale jeżeli nie chce się go stosować. Ja wolałbym zrobić chyba fałszywe dno. Da się.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Ja mam za to taki patent , filtrator z oplotu mam naciąnegnięty na rurkę miedzianą ( ze względu na to, że było to jedyne usztywnienie jakie miałem akurat pod ręką ). Na końcówkę rurki jest nałożony wężyk , ma około 1,5 metra. Po zacieraniu filtrator po prostu wkładam na dno , wężyk jest przerzucony przez rant gara w którym zacieram , i zaciągając ustami filtruję i wysładzam. Na końcu wężyka ( po stronie gara w którym chmielę zakładam kranik ,którym reguluje szybkość przepływu. Od kąd mam taki filtrator , wydajność wzrosła zdecydowanie i mam pewność ,że filtrator się ani nie pozagina ani nie zgniecie. W taki sposób można pominąć przelewanie zacieru do nowego pojemika celem filtracji i wysładzania. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez pepek84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AG1929 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Ja mam za to taki patent , filtrator z oplotu mam naciąnegnięty na rurkę miedzianą ( ze względu na to, że było to jedyne usztywnienie jakie miałem akurat pod ręką ). Na końcówkę rurki jest nałożony wężyk , ma około 1,5 metra. Po zacieraniu filtrator po prostu wkładam na dno , wężyk jest przerzucony przez rant gara w którym zacieram , i zaciągając ustami filtruję i wysładzam. Na końcu wężyka ( po stronie gara w którym chmielę zakładam kranik ,którym reguluje szybkość przepływu. Od kąd mam taki filtrator , wydajność wzrosła zdecydowanie i mam pewność ,że filtrator się ani nie pozagina ani nie zgniecie. W taki sposób można pominąć przelewanie zacieru do nowego pojemika celem filtracji i wysładzania. Możesz dołączyć jakąś 'dokumentację zdjęciową' patentu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zdjęcie robione telefonem ,więc wybaczcie jakość. pershi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slonx Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) W taki sposób można pominąć przelewanie zacieru do nowego pojemika celem filtracji i wysładzania. Ale trzeba mieć w czym chmielić, więc ziarna i młóta trzeba się i tak jakoś pozbyć, a to chyba wymaga tak czy inaczej użycia innego pojemnika. Niemniej jednak pomysł fajny Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Slonx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Moim zdaniem, łatwiej usunąć młóto z kadzi, niż czerpać zacier do filtratora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slonx Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Moim zdaniem, łatwiej usunąć młóto z kadzi, niż czerpać zacier do filtratora. Racja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AG1929 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zdjęcie robione telefonem ,więc wybaczcie jakość. Zacisk utrzymujący wężyk na oplocie jest plastikowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zacisk utrzymujący wężyk na oplocie jest plastikowy? wygląda jak dwie opaski kablowe (do kabi elektrycznych - takie zaciskowe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Dokładnie ,to dwie opaski zaciskowe , zipy , czy jak to się tam nazywa , do wiązania kabli. Edytowane 31 Stycznia 2013 przez pepek84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi