coder Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Aromat: melanoidyny, alhehyd octowy (zielone jabłko) Piana: niska, gęsta, dość trwała Barwa: herbaciana, lekko mętne Smak: złożona słodowość, mocne nutki opiekane i melanoidynowe jak w koźlaku, końcówka goryczkowa Goryczka: dość wysoka, długa, pozostająca, pochodząca bardziej od słodów. Odczucie w ustach: pełne, gładkie Ogólne wrażenie: przyjemne piwo, jak na marcowe zbyt ciężkie, za dużo słodów specjalnych, wkracza już w regiony koźlakowe. Aromat nieco wadliwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Dziękuję za ocenę i za wskazanie problemu (aldehyd octowy ; zielone jabłko). Znalazłem już na forum coś o tym i wiem co było przyczyną tej wady. Każda wskazówka pomoże mi warzyć w przyszłości lepsze piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się