angasc Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Z przyjemnością wielką donoszę, że w piątek odbędzie się premierowa warka nowego browaru domowego. Tym razem będę mógł współtworzyć wytwór piwowarski, ale to nowy kolega będzie szefem. Browar nie ma jeszcze nazwy, tym bardziej że jeszcze nie ruszył, ale zapał jest wielki i mam nadzieję że skutki będą co najmniej tak dobre jak u Ani i Marcina ( Anmar). Na pierwszy ogień idzie lagerek ciemny chmielony tettnangerem. Co z tego wyjdzie - zobaczymy. Mam nadzieję że właściciel dołączy do społeczności. Wasze zdrowie, TG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Dobre wieści, gratuluje decyzji i powodzenia przy pierwszej warce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Jaka pierwsza? Angasc parę warek uwarzył swego czasu, tylko miał "krótką przerwę". Prawda Tomku? Kolega będzie szefem, ale zgaduję że głównym piwowarem będziesz Ty. Przynajmniej na początku. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angasc Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Jaka pierwsza? Angasc parę warek uwarzył swego czasu, tylko miał "krótką przerwę". Prawda Tomku? Kolega będzie szefem, ale zgaduję że głównym piwowarem będziesz Ty. Przynajmniej na początku. Powodzenia! Miło znów Cię czytać Jacku Faktycznie, " parę warek " na koncie mam Zobaczymy co z tego projektu wyjdzie, na razie było fajnie. Niestety za względu na pracę zaczęliśmy dopiero około 19.00, nieco po 1.00 było po robocie. Efekt to 40 litrów 12 - 12,5 Blg. Z założenia miał być pilznerek ściemniony, ale wyjdzie raczej coś w smaku podobne bardziej do Munich Helles, tyle że ciemniejsze. Myślałem że mam jeszcze jakiś chmiel goryczkowy w zamrażarce ( takie magnum po kilku latach mogłoby być ciekawe), ale okazało się że nie. Zostaliśmy więc przy samym tetnangerze w ilości 100g. Do tego W-34 i jak na razie wszystko pięknie. Natomiast czy kolega będzie chciał dalej się bawić, to się jeszcze okaże. Wasze , TG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angasc Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Póki co wzorcowo. Zapewne w piątek będziemy zlewać na cichą. Mimo kilku lat przerwy jednak coś tam jeszcze pamiętam z procesu Pianka zaczyna zanikać do baranków na powierzchni, do piątku zapewne fermentacja główna da sobie spokój. Czas myśleć o myciu i dezynfekcji gąsiora. Pachnie wybornie. Chce ktoś W-34 po pierwszym przerobie? TG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się