Paulo Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Jestem Paweł z Ostrołęki. W związku z tym, że jestem smakoszem piwa postanowiłem zainteresować się jego domową produkcją (zapewne u wszystkich tak to się zaczyna ). Spędziłem już tu ładnych parę godzin na lekturze, zakupiłem sprzęt i wczoraj zrobiłem swoją pierwszą warkę z brewkita Coopersa Australian Bitter z ekstraktem słodowym. Teraz cierpliwie czekam na efekty Na początek nastawiam się na pare brewkitów by później zacząć już zacierać, oczywiście z Waszą pomocą bo tej jest tutaj mnóstwo. Efektami oczywiściew będę się dzielił. Pozdrawiam i życzę wszystkim sukcesów w warzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 od razu zacieraj - brewkity to strata czasu! a jeżeli mimo wszystko się boisz (chociaż nie ma czego) to do brewkitów kup przynajmniej porządne drożdże bo te dodane do puchy to porażka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 witaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBLS Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Witaj i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palus122 Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Witaj, nastąpną warke spróbuj z zacieraniem, wiecej przy tym roboty ale warto poświęcić trochę czasu. Na wiki jest dużo fajnych i prostych receptur także moze coś ci podpasuje, ja zaczynałem od zacierania i nie było tak zle.Życzę ci samych sukcesów i powodzenia w warzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopusy Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Witaj Tak się dziwnie składa, że smakoszem zostałem dopiero po pierwszej, własnej warce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Witaj. Też myślałem, że lepiej zacząć od "łatwiejszego" i popełniłem kilka warek z brewkitów/ekstraktów. Może i dobrze bo doświadczenia przybyło, ale faktycznie zacieranie nie jest trudne, a piwka lepsze Powodzenia więc życzę i teraz (już po czasie) również namawiam do zacierania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Witam. Sukcesów w warzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Witaj ! Samych udanych warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulo Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 no właśnie najbardziej kusi mnie smak i jakość zacieranego piwka, tak więc zabieram się do lektury, jeszcze zrobię ze dwie puchy i działam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastisz Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Powodzenia, bierz się za zacieranie nie trać czasu na puszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Witaj! Zacieraj,chłopie,zacieraj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się