anteks Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zadane Bohemian Lager, saszetka puchła tydzień ( i nadal była miękka) Drożdżyki ostatnie 24h spędziły w PECie z 0,7l brzeczki, fermentacja ruszyła-teraz wlane do fermentora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Warka 213 Zacierania 72°C -65°C 120 min Zacieranie w lodówce turystycznej Po wyłączeniu palnika dodana też garść Hallertau Tradition Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Po wyłączeniu palnika dodana też garść Hallertau Tradition TZN na Bieloka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Po wyłączeniu palnika dodana też garść Hallertau Tradition TZN na Bieloka Browar to nie apteka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Posta 4000 klepnę w swoim temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Posta 4000 klepnę w swoim temacie Gratulacje. Jeszcze tylko kolejne 1000 postów i masz już 5000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Dzisiaj ześrutowałem ponad 50 kg słodu, czas na warzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżony Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 No to będzie spora warka Jakieś 3 hl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Pewnie skopiowałeś napęd śrutownika od młynarzy z wysp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Anteks zawsze się chwalił że ręcznie śrutował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Na pewno będzie to spora warka, bo widziałem nawet na tym forum, że ma zamiar zakupić dużą ilość fermentorów prostokątnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Anteks zawsze się chwalił że ręcznie śrutował Nabrałem ciała, a teraz rzeźbię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 To teraz bierz się ostro, by szybko dojść do 4000 Doszedłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Na pewno będzie to spora warka, bo widziałem nawet na tym forum, że ma zamiar zakupić dużą ilość fermentorów prostokątnych To plotki, pojemniki będą do przechowywania słodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Dzisiaj zrobiłem filtrator z rurek i przerobiłem mieszadło. Trzeba jeszcze w tym roku wypróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 (edytowane) Warka 214 Testowa Skład - Pilzneński 4000g - Marynka granulat 25g -Lubelski granulat 40g Zacieranie - 62 25 min - 72 40 min Edytowane 30 Grudnia 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Dzisiaj test mieszadła i filtratora z rurek Mieszadło - moim zdaniem zbyt szybkie obroty, jakieś 2/s Filtrator - żadnych problemów ( rurka miedziana 15, ponacinana cienkim brzeszczotem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Jaki zastosowałeś silnik 12 czy 24V? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 12V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Nie wiem jak to jest z 12V, ale do 24V kupujesz zasilacz z regulacją i możesz zmniejszać lub zwiększać obroty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Nie wiem jak to jest z 12V, ale do 24V kupujesz zasilacz z regulacją i możesz zmniejszać lub zwiększać obroty Coś takiego chyba będę musiał sobie sprawić, bo jak podłączę 12V z prostownika to tworzy się fala i zacier się wylewa z garnka. Może w kegu nie wychlapie.Jak przełączyłem na 6V obroty 1na 2s , obawiałem sie o przypalenie zacieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Musisz sprawdzić, ale myślę, że nie powinno się przypalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Dzisiaj test mieszadła i filtratora z rurek Mieszadło - moim zdaniem zbyt szybkie obroty, jakieś 2/s Filtrator - żadnych problemów ( rurka miedziana 15, ponacinana cienkim brzeszczotem) Ile do silniczka wychodzi kabli? Być może jest kilka obwodów, wolniejsze i szybsze obroty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Cześć Anteks jakiego używasz zasilacza? Jak jakiś zrobiony na transformatorze toroidalnym to możesz zrobic na nim odczep na 8V i powinno byc dobrze. ja jak nie to prosty regulator PWN na NE555 i BUZ11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Cześć Anteks jakiego używasz zasilacza? Jak jakiś zrobiony na transformatorze toroidalnym to możesz zrobic na nim odczep na 8V i powinno byc dobrze. ja jak nie to prosty regulator PWN na NE555 i BUZ11. Prostownik 6/12V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi