Skocz do zawartości

Naturalne dobro Podlasia


Rekomendowane odpowiedzi

  • 6 miesięcy temu...

Warka nr 57 - Rozruch jesienny 1. 12. 2015

 

Zepsuta waga.  Zasyp trochę na oko

ok. 4,50 kg pale ale

400 g płatków żytnich blyskawicznych

200 g melanoidynowego

 

Zacierane dość długo w 65, wygrzew

 

Chmielenie

gotowane 90'

60' 13 g marynki, 15 g Fantasia

45' 10 g Fantasia

0' 30 g Fantasia

 

US 05 uwodnione

 

20 litrów 16 blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Warki 58, 59, 60- American Stout, Barley Wine, IIPA

 

Oba na US o5, BW z dodatkiem 1.7 ekstraktu, głównie na PA

IIPa z dużym udziałem pszenicy, także w formie ekstraktu, będzie chmielenie na zimno, na So4

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

Po przerwie wznawiam zapiski

Warka 70 Saisson wzmocniony

3,5 kg pale ale

1 kg pszenicznego

0,5 kg płatków owsianych

0,8 kg płatków żytnich

dodatki

skórka z dwóch cytryn, jednej limonki i 20 g kandyzowanej pomarańczowej

10 g kolendry

chmiele - goryczka 12 g Magnum, aromat 10 g Olivia

drożdże suche

 

zacierane na lenia

dodatki dodane na 10 minut

 

blg15

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.