zbynieks Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Warki nr 55 i 56 - American Wheat according to Dori na chmielach Simcoe, Centennial, Amarill i Cascade, IBU 27 Grodziskie - jak poprzednio, IBU na 25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Warka nr 57 - Rozruch jesienny 1. 12. 2015 Zepsuta waga. Zasyp trochę na oko ok. 4,50 kg pale ale 400 g płatków żytnich blyskawicznych 200 g melanoidynowego Zacierane dość długo w 65, wygrzew Chmielenie gotowane 90' 60' 13 g marynki, 15 g Fantasia 45' 10 g Fantasia 0' 30 g Fantasia US 05 uwodnione 20 litrów 16 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Warki 58, 59, 60- American Stout, Barley Wine, IIPA Oba na US o5, BW z dodatkiem 1.7 ekstraktu, głównie na PA IIPa z dużym udziałem pszenicy, także w formie ekstraktu, będzie chmielenie na zimno, na So4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 28 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Po przerwie wznawiam zapiski Warka 70 Saisson wzmocniony 3,5 kg pale ale 1 kg pszenicznego 0,5 kg płatków owsianych 0,8 kg płatków żytnich dodatki skórka z dwóch cytryn, jednej limonki i 20 g kandyzowanej pomarańczowej 10 g kolendry chmiele - goryczka 12 g Magnum, aromat 10 g Olivia drożdże suche zacierane na lenia dodatki dodane na 10 minut blg15 e-prezes 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się