Jejski Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 W biedronce można kupić za 12.99 szklany garnek do robienia starterów. Niestety ma tylko 1,4L , ale jak dla mnie jest wygodniejszy od kolby. Jest teoretycznie żaroodporny, ale na opakowaniu jest napisane "Nie odstawiać na mokre lub zimne powierzchnie", chociaż firma Termisil. Kupiłem i będę testował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin_l85 Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Do starterow stosujesz rurke fermentacyjną? W tym garnka będzie ciężko... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted March 9, 2013 Author Share Posted March 9, 2013 Do starterow stosujesz rurke fermentacyjną? A co to jest? Wybacz nigdy nie stosowałem, a w starterze to już była by kompletna abstrakcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin_l85 Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Do starterow stosujesz rurke fermentacyjną? A co to jest? Wybacz nigdy nie stosowałem, a w starterze to już była by kompletna abstrakcja. Zabiłeś mnie teraz, jestem pewien, że w czyjejś galerii widziałem jak startery robi na mieszadle w kolbie stożkowej płaskodennej właśnie zamkniętą korkiem z rurką fermentacyjną... hmmm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted March 9, 2013 Author Share Posted March 9, 2013 To błąd. Tak się powinno robić w kolbie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzen16 Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 (edited) To błąd. Tak się powinno robić w kolbie. zgadza się to co widziałeś to sposób który podał kiedyś scoobi: http://www.piwo.org/...s-ze-zdjeciami/ Edited March 9, 2013 by korzen16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin_l85 Posted March 10, 2013 Share Posted March 10, 2013 Zamiast korka czopek Link to comment Share on other sites More sharing options...
frc Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 Jak się sprawuje szklany garnek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted March 24, 2013 Author Share Posted March 24, 2013 Wczoraj przetestowałem i jest dobrze! Nie odstawiać na mokre lub zimne powierzchnie To przesadzone stwierdzenie, tak samo jak Nie stawiać bezpośrednio palniku. Postępowałem dokładnie odwrotnie i wszystko gra. Garnek 1,4l jest zdecydowanie lepszy od kolby 1l. Podczas gotowania brzeczki niema problemu z pianą tak jak w kolbie. Nie przetestowałem jeszcze na mieszadle, ale podejżewam żeby był jakiś problem. Polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now