Shmatan Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Witam. Od dawna myślałem nad próbą uwarzenia czegoś swojego oglądając gotowe zestawy na allegro, a ostatnio zacząłem poważniej wdrażać się w temat. Poczytawszy forum, wiki i inne źródła stwierdzam że tamte zestawy są jak dla mnie zupełnie nie trafione, więc wstępnie planuje na pierwsze akcesoria z brew kitem przeznaczyć ok 300zł i - miejmy nadzieję - stworzyć coś co może nie do końca będzie twórcze (bo piwa z brew kita tak nazwać chyba nie można), ale być może chociaż smaczne i ciekawe ;] Pozdrawiam Jaqb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erulogoss Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 (edytowane) Witaj. Wydaje się że ten: http://www.homebrewi...bpro-p-190.html zestaw sprzętowy jest wystarczający. Musisz tylko zaopatrzyć się jeszcze w garnek i do dzieła Edytowane 26 Marca 2013 przez erulogoss Shmatan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Witaj na dobrej drodze. Z alledrogo daj sobie spokój, pod Rzeszowem masz sklep z surowcami do warzenia. Powodzenia. Shmatan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 (edytowane) erulogoss - myślałem nad tym zestawem, dodałbym do niego Piwo Domowe Jasne WES 1.7kg i oczywiście drożdże, jakkolwiek na razie nie mam pojęcia jakie. Ew. zestaw z browamatora. WiHuRa - do sklepu pod Rzeszowem jeszcze nie dotarłem, ale może akurat będzie to lepsze rozwiązanie ;] Edytowane 26 Marca 2013 przez Shmatan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Witaj polecam sklep w tyczynie i tam na miejscu sprzedawca najlepiej ci doradzi.Bo to nie tylko sprzedawca a także piwowar . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 To samo mi polecił kolega WiHuRa. W tym sklepie widziałbym coś w rodzaju: Fermentis Safale S-04 Piwo Domowe WES - ciemne Glukoza krystaliczna 0,25kg Mieszadło piwowarskie. Rurka fermentacyjna - plastik korek/uszczelka (Korek z otworkiem?: Tak) Pojemnik fermentacyjny biały 30l (otwór pod kranik: tak, Otwór pod rurkę fermentacyjnš: nie) Pojemnik fermentacyjny biały 30l (otwór pod kranik: nie, Otwór pod rurkę fermentacyjnš: tak) Kapsle 50 szt. Kran do fermentatora biały, 3/4cala Kapslownica Greta Wężyk do zlewania piwa. Rurka do rozlewu z zaworkiem Szczotka do mycia butelek Pirosiarczyn sodu 250g Aerometr-multimierz Z czego o ile dobrze liczę, to zrobie te powiedzmy 10l piwa, drożdży i kapsli zostanie mi jeszcze "na raz", a piro i glukozę (do refermentacji) myślę że na więcej niż raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Wal do Piotrka, doradzi Ci wszystko na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 jak masz pewność że twoje zauroczenie piwowarstwem jest nieuleczalne to możesz brać 2 fermentory ,bo do pierwszej warki jeden w zupełności wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Na razie jest to - właśnie - zauroczenie więc zakupy odłożę na conajmniej za 2-3 tygodnie. Jeżeli do tej pory mi nie przejdzie, to zabiorę się za temat na poważnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarok3 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Witaj Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi