kaz Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Witajcie Jak myślicie czy taki silnik z reduktorem nada się do napędzenia śrutownika typu porkert/sfinks ?? http://allegro.pl/motoreduktor-12v-prad-staly-36-obr-min-1-8-n-m-i3103827953.html Mam już dość kręcenia korbą ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastisz Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Wydaje mi się że te obroty to będą trochę za małe, ja trafiłem też na motoreduktor 110W 56 obr. i super chodzi. Edytowane 28 Marca 2013 przez bastisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 W zasadzie mam czas nie spieszy mi sie przy śrutowaniu. TYlko czy toto nie spali się pod obciązeniem ?? W temacie motoreduktorów jestm kompletnym lajkonikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Cześć. Ten silnik jest za słaby. Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 28 Marca 2013 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 a motoreduktor na mieszadło nada się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 kup sobie wkrętarkę sieciową, będzie taniej, szybciej i lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Znaczysię ja czy Mariusz do mieszadła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 znaczy się do śrutownika. Śruba M8 z sześciokątnym łbem wkręcona w wałek śrutownika i bit w wkrętarce - jako sprzęgło. Wkrętarka z regulacją obrotów i silnikiem 700-800 W to koło 70 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Ja zanabyłem wczoraj cuś takiego: http://allegro.pl/motoreduktor-przekladnia-0-11kw-27obr-min-110w-i3130367170.html 110W, 3x400V i 27 RMP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Niestety nie mam takiego prądu w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 nie wiem czy jakby nie dać kondensatora to czy nie mógłby pracować na 1 fazie na 2/3 mocy. Ja miałem kiedyś motoreduktor który tak pracował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) No w zasadzie tak by było mozliwe. Myślę tez o zastosowaniu silnika od pralki z kołami pasowymi redukującymi obroty lecz to znacznie bardzij skomplikowane oraz zajmuje więcej miejsca. Nic to narazie pozostaje korba Aha ale silnik juz mam Edytowane 29 Marca 2013 przez kaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastisz Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Odradzam napęd na koło z paskiem klinowym, po pewnym czasie pod wpływem naciągu paska siedlisko w którym pracuje wałek śrutownika ulegnie wytarciu osobiście jestem za napędem czołowym. Jak zrobię zdjęcie swojego patentu to wrzucę na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi