Skocz do zawartości

Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007


Rekomendowane odpowiedzi

Warka 235 - Barbórkowe 26°Blg

z dnia 4 grudzień 2011r.

 

Składniki:

- pale ale 6 kg;

- monachijski 2,5kg;

- specjal B 0,1kg;

 

- tradition 35 g;

- cukier karmelowy 1 kg;

- 1388 gęstwa.

 

Zacieranie:

- 52°C przez 10';

- 66°C - i 60';

- 72°C - i 60';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 25g i cukier karmelowy;

- 65' - 10g;

- 70' - chłodzenie.

 

Zobaczymy co z tego wyjdzie, obecnie się zaciera.

Edytowane przez pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 236 - Mikołajkowy Anioł 15°Blg

z dnia 6 grudzień 2011r.

 

Składniki:

- pilzeński 5 kg;

- monachijski 1kg;

 

- tradition 100 g;

 

- S-04.

 

Zacieranie:

- 52°C przez 10';

- 66°C - i 20';

- 72°C - i 30';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 75g;

- 65' - 25g;

- 70' - chłodzenie.

 

Obecnie się chłodzi.

Edytowane przez pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 237 - Mikołajkowy Diabeł 15,6°Blg

z dnia 6 grudzień 2011r.

 

 

Składniki:

- pilzeński 3,6 kg;

- karmelowy ciemny 1kg;

- barwiący żywiecki 0,5kg;

 

- tradition 45 g;

 

- S-04.

 

Zacieranie:

- 52°C przez 10';

- 66°C - i 20';

- 72°C - i 30';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 35g;

- 65' - 10g;

- 70' - chłodzenie.

 

Obecnie się chłodzi.

Edytowane przez pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 238 - Pszeniczne ciemne 11°Blg

z dnia 7 grudzień 2011r.

 

 

Składniki:

- pilzeński 1,3 kg;

- pszeniczny 1,9 kg;

- monachijski II 0,6 kg;

- carawheat 0,2 kg;

- pszeniczny czekoladowy 0,05 kg;

- lubelski 40 g;

- WB-06.

 

Zacieranie:

- 45°C - 15';

- 52°C - 10';

- 66°C - 20';

- 72°C - 30';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 20g;

- 50' - 10g;

- 65' - 10g;

- 70' - chłodzenie.

Edytowane przez Pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 239 - Świąteczny Hazok 20°Blg

z dnia 8 grudnia 2011r.

Składniki:

- pilzeński 2 kg;

- pszeniczny 3,5 kg;

- barwiący żywiecki 0,5 kg;

- cukier kandyzowany 1kg;

- tradition 50g;

- kardamon 4 ziarenka;

- ziele angielskie 2g;

- cynamon 5 g;

- imbir 3 g;

- gałka m. 4g

 

- gęstwa 1388 oraz wb-06

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - 20';

- 72°C - 25';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

Chmielenie:

- 10' - chmiel;

- 55' - przyprawy;

- 70' - chłodzenie.

Edytowane przez pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 240 - Amerykański Lagier 14°Blg

z dnia 12 grudnia 2011r.

 

Składniki:

- pilzeński 4 kg;

- płatki ryżowe błyskawiczne 1,2 kg;

- barwiący żywiecki 0,5 kg;

- cukier kandyzowany 1kg;

- citra 25g;

- liberty 30g;

- drożdże 2035 Amerikan Lagier

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - 20';

- 72°C - 30';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

Chmielenie:

- 10' - citra;

- 55' - liberty;

- 70' - chłodzenie.

Edytowane przez pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 241 - Dubbel 17,3°Blg

z dnia 12 grudnia 2011r.

 

 

Składniki:

- pilzeński 3,5 kg;

- pszeniczny 0,65 kg;

- monachijski 1,2 kg;

- cukier kandyzowany 0,7 kg;

- karmelowy jasny 0,35 kg;

- karmelowy ciemny 0,1 kg;

- tradition 50g;

- gęstwa 3944 Witbier

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - 35';

- 72°C - 40';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 35 g;

- 55' - 15 g;

- 70' - chłodzenie.

Edytowane przez pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 242 - Jasne 11°Blg

z dnia 15 grudnia 2011r.

Składniki:

- pilzeński 4 kg;

- monachijski 1 kg;

- traditon 75g;

 

- drożdże WLP830 Munich Lagier

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - 20';

- 72°C - 20';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

Chmielenie:

- 10' - 50g;

- 55' - 15g;

- 65' - 10g;

- 70' - chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.