Pieron Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 jaki wędzony?? też szykuję się do jakiegoś jasnego wędzonego lagera Do piwa dajemy tylko Weyermanma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Warka 233 - Świąteczne 13°Blg z dnia 27 listopada 2011r. Zlane na cichą. Zeszło na 4,1°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 (edytowane) Warka 235 - Barbórkowe 26°Blg z dnia 4 grudzień 2011r. Składniki: - pale ale 6 kg; - monachijski 2,5kg; - specjal B 0,1kg; - tradition 35 g; - cukier karmelowy 1 kg; - 1388 gęstwa. Zacieranie: - 52°C przez 10'; - 66°C - i 60'; - 72°C - i 60'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - 25g i cukier karmelowy; - 65' - 10g; - 70' - chłodzenie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, obecnie się zaciera. Edytowane 7 Grudnia 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Ja też chciałem uwarzyć barbórkowe, ale nie miałbym do czego wlać. Uwarzę mikołajkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Mi wyszło 28,4 na refraktometrze czyli jest 27°Blg - trza będzie dolać wody bo ma być ciemne mocne ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Warka 236 - Mikołajkowy Anioł 15°Blg z dnia 6 grudzień 2011r. Składniki: - pilzeński 5 kg; - monachijski 1kg; - tradition 100 g; - S-04. Zacieranie: - 52°C przez 10'; - 66°C - i 20'; - 72°C - i 30'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - 75g; - 65' - 25g; - 70' - chłodzenie. Obecnie się chłodzi. Edytowane 7 Grudnia 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Warka 237 - Mikołajkowy Diabeł 15,6°Blg z dnia 6 grudzień 2011r. Składniki: - pilzeński 3,6 kg; - karmelowy ciemny 1kg; - barwiący żywiecki 0,5kg; - tradition 45 g; - S-04. Zacieranie: - 52°C przez 10'; - 66°C - i 20'; - 72°C - i 30'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - 35g; - 65' - 10g; - 70' - chłodzenie. Obecnie się chłodzi. Edytowane 7 Grudnia 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Anioł ma palić w ryło a Diadeł ma być łagodny jak baranek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 tu miałem na myśli kolorystyke a nie diabelską piekelność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Warka 236 - Mikołajkowy Anioł 15°Blg z dnia 6 grudzień 2011r. Wyszło 15°Blg i tylko 22l. Edytowane 7 Grudnia 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Warka 237 - Mikołajkowy Diabeł 15,6°Blg z dnia 6 grudzień 2011r. Wyszło 15,6°Blg i też 22l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Warka 238 - Pszeniczne ciemne 11°Blg z dnia 7 grudzień 2011r. Składniki: - pilzeński 1,3 kg; - pszeniczny 1,9 kg; - monachijski II 0,6 kg; - carawheat 0,2 kg; - pszeniczny czekoladowy 0,05 kg; - lubelski 40 g; - WB-06. Zacieranie: - 45°C - 15'; - 52°C - 10'; - 66°C - 20'; - 72°C - 30'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - 20g; - 50' - 10g; - 65' - 10g; - 70' - chłodzenie. Edytowane 9 Stycznia 2012 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Warka 238 - Pszeniczne ciemne Wyszło 11°Blg i mało litrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Warka 238 - Pszeniczne ciemne z dnia 7 grudzień 2011r. Wyszło 11°Blg i mało litrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Warka 239 - Świąteczny Hazok 20°Blg z dnia 8 grudnia 2011r. Składniki: - pilzeński 2 kg; - pszeniczny 3,5 kg; - barwiący żywiecki 0,5 kg; - cukier kandyzowany 1kg; - tradition 50g; - kardamon 4 ziarenka; - ziele angielskie 2g; - cynamon 5 g; - imbir 3 g; - gałka m. 4g - gęstwa 1388 oraz wb-06 Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - 20'; - 72°C - 25'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - chmiel; - 55' - przyprawy; - 70' - chłodzenie. Edytowane 9 Grudnia 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Warka 232 - Witbier 12°Blg z dnia 24 listopada 2011r. Zlane na cichą. Zeszło na 3,4°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Warka 239 - Świąteczny Hazok 20°Blg z dnia 8 grudnia 2011r. Ma 20°Blg a drożdże już pracują na całego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Warka 230 - Pale Ale 13°Blg z dnia 17 listopada 2011r. Rozlane do kega i paru butelek. Zeszło na 3,7°Blg i ma 5,2% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Warka 230 - Pale Ale 13°Blgz dnia 17 listopada 2011r. Rozlane do kega i paru butelek. Zeszło na 2,1°Blg i ma 6% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Warka 233 - Świąteczne 13°Blg z dnia 27 listopada 2011r. Zeszło na 3,7°Blg i ma 5,2% alk. Rozlano do butelek (3g /0,5l). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Warka 240 - Amerykański Lagier 14°Blg z dnia 12 grudnia 2011r. Składniki: - pilzeński 4 kg; - płatki ryżowe błyskawiczne 1,2 kg; - barwiący żywiecki 0,5 kg; - cukier kandyzowany 1kg; - citra 25g; - liberty 30g; - drożdże 2035 Amerikan Lagier Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - 20'; - 72°C - 30'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - citra; - 55' - liberty; - 70' - chłodzenie. Edytowane 13 Grudnia 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Warka 241 - Dubbel 17,3°Blg z dnia 12 grudnia 2011r. Składniki: - pilzeński 3,5 kg; - pszeniczny 0,65 kg; - monachijski 1,2 kg; - cukier kandyzowany 0,7 kg; - karmelowy jasny 0,35 kg; - karmelowy ciemny 0,1 kg; - tradition 50g; - gęstwa 3944 Witbier Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - 35'; - 72°C - 40'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - 35 g; - 55' - 15 g; - 70' - chłodzenie. Edytowane 13 Grudnia 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Warka 240 - Amerykański Lagier 14°Blg z dnia 12 grudnia 2011r. Wyszło 14°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Warka 241 - Dubbel 17,3°Blg z dnia 12 grudnia 2011r. Wyszło 17,3°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Warka 242 - Jasne 11°Blg z dnia 15 grudnia 2011r. Składniki: - pilzeński 4 kg; - monachijski 1 kg; - traditon 75g; - drożdże WLP830 Munich Lagier Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - 20'; - 72°C - 20'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - 50g; - 55' - 15g; - 65' - 10g; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się