Undeath Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Nie, tak samo jak do alesa czy lagera. Drożdży choć nie widzimy gołym okiem są w młodym piwie - trochę dłużej może zająć im refermentacja ale powinny zrobić gaz. W bardzo rzadkich przypadkach to się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasek Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 3 godziny temu, rayavaldek napisał: Witam, Mam pytanie czy do kölscha trzymanego na cichej przez około 3 tygodnie w temperaturze 8 °C powinno się przed rozlewem dodać trochę świeżych drożdży ? Nie musisz nic dodawac. Ja przez przypadek wymrozilem drystouta w grudniu. Stal pare dni na tarasie nie mialem czasu go rozlac a bylo jakies -5. Piwo po 2 tygodniach jest normalnie nagazowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Nie ma takiej potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się