elroy Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Co prawda nie wiem, czy kolega rad998 nazwał już jakoś swój browar, ale kilka piw otrzymałem, przy okazji małego spotkania i powiem szczerze, że jak na piwowara o tak małym stażu idzie mu na prawdę nieźle. Ma, jak to się mówi "rękę i oko do tego". Koniec komplemeciarstwa Na tapecie mamy ciemnego pszeniczniaka. Piwo trafione w stylu, kolor, piana i nagazowanie bardzo ok. Kolor przyjemnie brązowy, odpowiednio mętny. Smak rześki, z wyczuwalną pszenicą w smaku. Jedyny mikro minus - trochę jak dla mnie ciut zbyt dominujący aromat chmielowy, tłumiący charakterystyczne cechy piw pszenicznych. Nie dużo, ale.. Goryczka na swoim miejscu Najważniejsze - piwo wypite ze smakiem i o to chodzi Fajne też jest to, że osoba która ma raptem trzy czy cztery warki na sumieniu (pierwsze z brewkitów i ekstraktów), warzy bardzo dobre piwo w pełni z zacieraniem. Da się :cool2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad998 Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 (edytowane) :rolleyes::rolleyes::rolleyes: dziekuje dziekuje ja bym tak nie przesadzal co do nazwy browaru to wciaz mysle... wciaz i wciaz ten dunkel to faktycznie 1 piwo z zacierania i jednoczesnie moja 3 warka za 4 tygodnie dostaniesz kolejne tym razem hefe i pale ale a o milka ktorego dostales musisz dbac jak o swoje wczensiejszych warek z brew kitowa jak i ekstraktow chyba jednak nie ma co opisywac pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje ! Edytowane 11 Marca 2009 przez rad998 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi