Dr2 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Osobiście opisywane przez Ciebie przypadki osobników, denerwują mnie okropnie, ale z drugiej strony zgadzam się z Twoim postulatem. Tego typu usprawnienie było by wygodnym dla początkujących. Niemniej jednak to prowadzący sklep decydują co i jak udostępniać publicznie (może to jest ich kawałek "wiedzy tajemnej"?). Tak jak nie można nikogo zmuszać do kupowania, tak też nikogo nie można zmuszać do ujawniania wszystkiego. Poza tym jednak jest to raczej sklep "specjalistyczny", a do zgłębiania "wiedzy tajemnej" są min. takie fora jak to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelus1984 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 fakt. Niefortunnego slowa uzylem. Nie zaglebiajmy sie zatem Moge sie mylic pewnie Pani wlasciciel sama osadzi ale wydaje mi sie ze tematyka nie ma az takiego znaczenia. Co sezon przychodza takie zielone robaczki jak ja ktore przypadkiem zaslyszaly ze warzenie piwa jest proste i zlapaly bakcyla i wydaly wlasnie te kilkaset zlotych nie widzac roznicy miedzy fermentacja.. nie wiedzac czym jest pilsner ... i majac problem z tym czy jestem w stanie majac nieskompletowany zestaw uwarzyc dany typ piwa. (a wymieniam tylko te upokozenia ktorych doswiadczylem w ciagu ostatnich 5 postow ;p ) Jednakowo jestem identycznym klientem jak stary wyjadacz z taka sama wartoscia pieniadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) Co sezon przychodza takie zielone robaczki jak ja ktore przypadkiem zaslyszaly ze warzenie piwa jest proste i zlapaly bakcyla i wydaly wlasnie te kilkaset zlotych nie widzac roznicy miedzy fermentacja.. nie wiedzac czym jest pilsner ... i majac problem z tym czy jestem w stanie majac nieskompletowany zestaw uwarzyc dany typ piwa. (a wymieniam tylko te upokozenia ktorych doswiadczylem w ciagu ostatnich 5 postow ;p ) Jak byłem takim robaczkiem (i dalej trochę jestem ), to po prostu przed pierwszymi zakupami napisałem maila do Pani Doroty, która wyjaśniła wszystkie moje wątpliwości. Zapewniam Cię, że w Twoim wypadku zrobi to samo. Nie wiem czy zajrzałeś do pliku, który wrzuciłem, ale tam naprawdę nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania . Edytowane 3 Października 2013 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelus1984 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Zajrzałem własnie do pliku bo pisałem z telefonu wczesniej. Jak dla mnie jest w nim wszystko co potrzeba a czego brakuje w opisie tj temp przerw (sam fakt warzenia w różnych temperaturach) , temp fermentacji , czas refermentacji , Ilośc glukozy a nawet narzędzia które bedą potrzebne bo inaczej robi sie z puchy inaczej zaciera. ( dla przykładu niedawno zaskoczyła mnie konieczność posiadania 30L garnka bo przecież przy puszcze 10 L wystarcza) Ja wiem że takie rzeczy są oczywiste niemal dla wszystkich tutaj. Ale nie sa dla amatorów i to starałem się podpowiedzieć Ze swojej strony wyczerpałem juz chyba temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Moim zdaniem to wszystko strasznie tylko wygląda właśnie na tych opisach i czasem można się samej instrukcji wystraszyć. Najlepiej jest zgłębiać temat na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Wszystkie opinie są dla nas cenne i bierzemy je pod uwagę. Raczej nie będziemy zamieszczać pdf'ów z instrukcjami na stronie, ale mamy inny pomysł. Dziękujemy za inspiracje Tymczasem proponujemy "kangury", czyli drożdże Mauribrew Weiss i Mauribrew Lager za 5zł. Drożdże te ważne są do końca października 2013. Ilość ograniczona. Przechowywane w lodówce, witalne, bardzo szybko startują. Wyprzedajemy też drożdże płynne Wyeast. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktoZjarany Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Taka drobna uwaga dot. tego arkusza do tworzenia własnych zestawów surowców. komórka C55 - =JEŻELI(B55="nie";"słody NIE będą ześrutowane";"Słody BĘDĄ będą ześrutowane") 2 razy wpisano będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 ...Tymczasem proponujemy "kangury", czyli drożdże Mauribrew Weiss i Mauribrew Lager za 5zł. Drożdże te ważne są do końca października 2013. Ilość ograniczona. Przechowywane w lodówce, witalne, bardzo szybko startują. ... Potwierdzam , kangury w pszenicznym ruszyły w parę godzin, 4 dni i praktycznie po fermentacji w temp. ok 15 °C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 (edytowane) Osoba pracująca w sanepidzie jak zobaczyła te puszki stwierdziła, że to są odrzuty i w sprzedaży nigdy nie powinny się znaleźć jako, że wtedy niepożądane związki przechodzą do żywności (a rozumiem, że tak traktujemy ekstrakty). A osoba z sanepidu wie, że nie myjesz rąk po wyjściu z WC? Co ona na to? Edytowane 4 Października 2013 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomato Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 nie karmimy troli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Popieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feder Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Czy może już sie coś ruszyło w sprawie paczkomatow i płatności elektronicznych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Czy może już sie coś ruszyło w sprawie paczkomatow i płatności elektronicznych? Nie ruszyło się Póki nie przeprowadzimy się do nowego magazynu mamy bardzo ograniczone możliwości i tak nie jesteśmy w stanie zrealizować większej ilości zamówień. Dlatego też czasami ograniczamy asortyment i dlatego nie wprowadzamy takich rzeczy jak płatności elektroniczne i paczkomaty. Mam nadzieję, że po Nowym Roku uda się rozwinąć skrzydła Carno 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelus1984 Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Kibicuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feder Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Nie ruszyło się Póki nie przeprowadzimy się do nowego magazynu mamy bardzo ograniczone możliwości i tak nie jesteśmy w stanie zrealizować większej ilości zamówień. Dlatego też czasami ograniczamy asortyment i dlatego nie wprowadzamy takich rzeczy jak płatności elektroniczne i paczkomaty. Mam nadzieję, że po Nowym Roku uda się rozwinąć skrzydła To trzymam kciuki za jak najszybszą przeprowadzkę. Mam nadzieję, że wpłynie to też na czas realizacji dużych zamówień, gdyż jak na razie trochę to kuleje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Mam nadzieję, że wpłynie to też na czas realizacji dużych zamówień, gdyż jak na razie trochę to kuleje. Czym jest dla Ciebie duże zamówienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 To trzymam kciuki za jak najszybszą przeprowadzkę. Mam nadzieję, że wpłynie to też na czas realizacji dużych zamówień, gdyż jak na razie trochę to kuleje. Pozdrawiam Podaj może szczegóły - jak duże było to zamówienie i jaki czas realizacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Szefowa, przeglądasz maile na firmowej poczcie? Bo chciałbym znać odpowiedź i nie ukrywam, że lekko mi się spieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Zazak Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Kiedy się pojawi więcej zestawów do zacierania? Bo pszenica się kończy a pic się chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Szefowa, przeglądasz maile na firmowej poczcie? Bo chciałbym znać odpowiedź i nie ukrywam, że lekko mi się spieszy Szefowa zagląda i liczy Dam Ci znać do północy Kiedy się pojawi więcej zestawów do zacierania? Bo pszenica się kończy a pic się chce Jak się trochę odrobimy z pracą. Nie chcemy przyjmować więcej zamówień niż jesteśmy w stanie realizować w sensownym czasie. Jeśli chcesz to napisz na maila jakie zestawy potrzebujesz, a postaram się je odblokować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Zazak Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 To się chwali! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feder Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Mam nadzieję, że wpłynie to też na czas realizacji dużych zamówień, gdyż jak na razie trochę to kuleje. Czym jest dla Ciebie duże zamówienie? paczką o maksymalnej dopuszczonej wadze zawierającą dużą ilość rodzajów słodów wymagających śrutowania. Chociaż właściwie powinienem raczej napisać skomplikowane zamówienia, a nie duże. Bo duże zamówienia to może być również np. 2 worki ze słodem 25 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatWit Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 (edytowane) Miałem problem z wyborem sklepu jeśli chodzi o pierwsze zamówienie a zarazem najważniejsze bo i zestaw i pierwszy brewkit w życiu. W środę zestaw zamówiłem i byłem prawie pewny, że nie przyjdzie przed weekendem co oznaczało, że za robienie piwa wezmę się najwcześniej w poniedziałek. Bardzo miła niespodzianka bo dzisiaj o 12 przyjechał kurier ze wszystkim ładnie spakowanym i zgodnym z opisem. Wielki plus dla sklepu, na pewno będę się zaopatrywał dalej w homebrewing. Pozdrawiam, Mateusz. Edytowane 11 Października 2013 przez MatWit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelus1984 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Potwierdzam. Zamowione w srode słody przyszły dzis koło południa.. Ślicznie dziękuje za błyskawiczną realizację. Lubię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 24 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Dziękujemy za miłe słowa Ze względu na krótką datę przydatności wyprzedajemy drożdże suche Mauribrew Weiss i Mauribrew Lager w bardzo atrakcyjnych cenach. Kup jedną saszetkę drożdży za jedyne 5zł, a drugą otrzymasz gratis!!! Promocja ważna do końca października, a ilość ograniczona. Drożdże jeszcze długo po oficjalnym terminie przydatności będą nadawały się do użycia. Przechowywane były w idealnych warunkach. Sprawdziliśmy, nadal są bardzo żywotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się