Alfi Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 A ja mam pytanie czy jest szansa na wprowadzenie słodu Red X z Bestmaltz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Witam Dorota, mam 3 pytania, czy będziecie mieli ( bo chyba kiedyś mieliście ) -klips do trzymania wężyka, taki zakładany na krawędź fermenatora -klips do zaciskania wężyka ( do regulacji przepływu) - i jeszcze coś takiego jak na zdjęciu, bo nie wiem już gdzie to zdobyć, a potrzebuję z 5 sztuk Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Witam Dorota, mam 3 pytania, czy będziecie mieli ( bo chyba kiedyś mieliście ) -klips do trzymania wężyka, taki zakładany na krawędź fermenatora -klips do zaciskania wężyka ( do regulacji przepływu) - i jeszcze coś takiego jak na zdjęciu, bo nie wiem już gdzie to zdobyć, a potrzebuję z 5 sztuk Pozdrawiam Piotr Klipsy do wężyka powinny być w magazynie, sprawdzę jutro. Klipsów do regulacji przepływu aktualnie nie mamy na stanie. Do czego służy ta rurka ze zdjęcia, bo mnie przypomina część syfonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Witam Dorota, ta co na zdjęciu to rurka do odciągu piwa , jest o tyle dobra że jest sztywna i się nie zagina w wiadrze Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frc Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 P. Doroto, potrzebuję kolbę Erlenmeyera 2L. Będą dostępne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marciu11 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 A ja napiszę tak... Jak avatar Pani piwowar jest tak sympatyczny, to i sklep powinien być sygnowany tak sympatyczną buzią Od razu przyjemniej robiło by się zakupy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Przepraszam, musiałam zrobić sobie krótkie wakacje P. Doroto, potrzebuję kolbę Erlenmeyera 2L. Będą dostępne? Kolby 2 i 3l już do nas jadą, jutro już powinny być dostępne. A ja napiszę tak... Jak avatar Pani piwowar jest tak sympatyczny, to i sklep powinien być sygnowany tak sympatyczną buzią Od razu przyjemniej robiło by się zakupy :] Dziękuję Zapraszam na blog - wracam po przerwie, dziś wpis o związkach melanoidynowych i generalnie o reakcji Maillarda w piwie. alechanted 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Cześć Zapraszam na blog - wracam po przerwie, dziś wpis o związkach melanoidynowych i generalnie o reakcji Maillarda w piwie. super było poczytać!!! czy jednak nie powinno to brzmieć: o związkach melanoidynowych i generalnie o reakcji Maillarda w brzeczce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sethemar Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 A ja Pani Dorotko szykuje się do kolejnego zamówienia u was. Niestety w pierwszej paczce od was pojemnik z węglanem sodu uległ zniszczeniu. Teraz trzymam całość w litrowym słoju. Szybka realizacja zamówienia jak na tą odległość. Pozdrowienia z Austrii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Zapraszam na blog - wracam po przerwie, dziś wpis o związkach melanoidynowych i generalnie o reakcji Maillarda w piwie. W wolnej chwili poprosiłbym także o wynik eksperymentu z ekstraktami Profimator. Wzorem opisu efektów uzyskanych z brewkita Gozdawy. Sporo moich znajomych warzy z ekstraktów i chciałbym wiedzieć czy promować wśród nich ten towar z Waszego sklepu . Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Cześć Zapraszam na blog - wracam po przerwie, dziś wpis o związkach melanoidynowych i generalnie o reakcji Maillarda w piwie. super było poczytać!!! czy jednak nie powinno to brzmieć: o związkach melanoidynowych i generalnie o reakcji Maillarda w brzeczce? ojjj tak się zakręciłam ale chociaż tytuł artykułu jest OK. A ja Pani Dorotko szykuje się do kolejnego zamówienia u was. Niestety w pierwszej paczce od was pojemnik z węglanem sodu uległ zniszczeniu. Teraz trzymam całość w litrowym słoju. Szybka realizacja zamówienia jak na tą odległość. Pozdrowienia z Austrii Dziekuję Staramy się wszystko porządnie pakować, ale niestety kurierzy i sortownie z paczkami nie obchodzą się zbyt delikatnie. Zapraszam na blog - wracam po przerwie, dziś wpis o związkach melanoidynowych i generalnie o reakcji Maillarda w piwie. W wolnej chwili poprosiłbym także o wynik eksperymentu z ekstraktami Profimator. Wzorem opisu efektów uzyskanych z brewkita Gozdawy. Sporo moich znajomych warzy z ekstraktów i chciałbym wiedzieć czy promować wśród nich ten towar z Waszego sklepu . Piwo wyszło całkiem dobre, poza kolorem który nie pasuje do opisu. Postaram się umieścić krótką notkę z degustacji, ale generalnie ekstrakty Profimatora polecam Kolby stożkowe 0,5l, 1l, 2l i 3l są już dostępne w sklepie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Czy reduktory osadów wrócą do oferty? Wężyki silikonowe macie dośc drogie. Swojego czasu pisałem na ten temat z Panem Januszem. Drogie bo przyjechały z zagranicy, o ile mnie pamięć nie myli . Może warto dogadać się z polskim producentem http://www.sklep.mcz.com.pl/ , oni mają swoje wyroby o połowę tańsze. Do tego możnaby wprowadzić maty silikonowe do oferty. Podejrzewam, że przydałyby się ludziom na różnego typu uszczelki . Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambo-5 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Kiedy można się spodziewać uzupełnienia oferty drożdży płynnych na nowy sezon? Szczególnie zależy mi na 3522 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Jesli jestesmy przy drozdzach plynnych to mi osobiscie bardzo nie podoba sie polityka sklepu w zakresie przeterminowanych drozdzy - nie rozumiem jak mozna szacowac cene takiego produktu na 41 zl. I nie mowimy tu o przeterminowaniu o tydzien tylko raczej o miesiace. Twojbrowar przeterminowane plynne potrafi sprzedac nawet za 19 zl(regula jest raczej 25-29zl), podobnie zreszta jak sklepy zagraniczne, ktore tez obnizaja ceny przeterminowanych produktow. Oczywiscie takie drozdze mozna probowac budzic i namnazac, sam tak robie - ale przeterminowane drozdze to produkt niepelnowartosciowy i z tego tytulu powinien roznic sie dosc wyraznie cena od produktu pelnowartosciowego. Szczerze mowiac z tego wlasnie powodu nigdy nie zrobilem w homebrewing zakupow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Szczerze mowiac z tego wlasnie powodu nigdy nie zrobilem w homebrewing zakupow. Nie mi oceniać czy masz rację, czy nie. Szczególnie, że sam takich drożdży nie używam. Natomiast ten sklep to nie tylko drożdże, generalizowanie nie jest dobre . Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Ogólnie, że się tak wtrącę, problemy sklepów z Wyeast (bo tak to trzeba nazwać, nie zarabia się na tym kokosów a trzeba mieć bo klient wymagający jest) powinny się niedługo skończyć. Fermentum Mobile mówi - "naprawdę już niedłiugo ..." FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Ogólnie, że się tak wtrącę, problemy sklepów z Wyeast (bo tak to trzeba nazwać, nie zarabia się na tym kokosów a trzeba mieć bo klient wymagający jest) powinny się niedługo skończyć. Fermentum Mobile mówi - "naprawdę już niedłiugo ..." No nie wiem, nie wydaje mi sie, ze 15 szczepow Fermentum Mobile mogloby spowodowac, ze nagle wszyscy gremialnie przestana kupowac Wyeasta. Bank drozdzy Wyeasta/Whitelabs to zupelnie inna liga niz raczkujaca, polska firma (nie jest to zarzut tylko stwierdzenie faktu). Najczesciej zdecydowanie bardziej wole kupic szczep, ktorego jeszcze nie uzywalem niz kolejna wersje Chimay/Arden/Dupont ktore sa w powszechnym uzyciu. Moze w przyszlosci Fermentum Mobile rozwinie sie na tyle, ze bedzie potrafilo zaoferowac oryginalne a nie tylko odtworcze szczepy, szczerze im tego zycze. Poki co wydaje sie to jednak byc inicjatywa nastawiona glownie na tych, ktorzy dotad uzywali drozdzy suchych i nie mieli okazji probowac podstawowych szczepow plynnych. Przepraszam za brak polskich znakow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Fermentum Mobile mówi - "naprawdę już niedłiugo ..." Orientujesz się kiedy ich produkty mają trafić do sprzedaży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Przecież już napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 oferta o reduktory osadów uzupełniona http://www.homebrewing.pl/advanced_search_result.php?keywords=reduktor&osCsid=acca42c9e5a135b5275900187e0ebdda&x=0&y=0 zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) oferta o reduktory osadów uzupełniona http://www.homebrewi...e0ebdda&x=0&y=0 9,2 zł ??? Chyba lekko "popłynęliście" z tą ceną. Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez lukaszr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Kiedy można się spodziewać uzupełnienia oferty drożdży płynnych na nowy sezon? Szczególnie zależy mi na 3522 Drożdże płynne Wyeast pojawią się na początku września. WiHuRa ma rację, drożdże Wyeasta to nie jest coś na czym zbija się kokosy, wręcz przeciwnie. Sprostuję jeszcze tylko jedną rzecz - drożdże Wyeasta nie mają określonej daty przydatności, a jedynie datę produkcji. Według producenta jak i z doświadczenia naszego i innych piwowarów wynika, że starsze drożdże potrzebują po prostu dłuższego czasu aktywacji. Niestety brutalna prawda jest taka, że część piwowarów nie kupuje świeżych drożdży tylko czeka na przecenę. Ponadto wiele osób nie wie jak się z tymi drożdżami obchodzić, a jak wiadomo są to organizmy bardzo wrażliwe. Osobiście czekam na Fermentum Mobile (a to już niedługo ) i z przyjemnością wycofam z oferty Wyeasty, skoro rodzą one tyle kontrowersji. W weekend pojawią się w sklepie nowe, bardzo dobre środki do mycia i dezynfekcji WiHuRa i anteks 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Witam Słodownia Strzegom obniża ceny słodów czy podobnego ruch można spodziewać się u was ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomato Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 A kiedy można się spodziewać amerykańskich chmieli z tego roku? I jakiś szerszy wybór tychże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 A kiedy można się spodziewać amerykańskich chmieli z tego roku? I jakiś szerszy wybór tychże. Może dodatkowo coś więcej z NZ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi