CZEJEN Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Gdy oceniam jakość piwa A to piwo jest domowe, Wtedy skala się nasuwa "Zajebiste lub ...jowe" Aromaty, ibu, chmiele, DMS, irlandzki mech. Rzeczy tych jest aż zbyt wiele. Nie ogarnę! Co za pech! Barwy skala, nasycenie. Nie opiszę! Nie ocenię! Człek na siebie musi liczyć. Trudna rada! Trzeba ćwiczyć! Tak po dłuższej degustacji, Nagle męczą mnie pytania. I szukając swoich racji, Pytam bez opamiętania. Czemu w nocy spadłem z wyra? Nie odpowie sam Kopyra. Kogo spytać skąd mam zgagę? Może Piwowarkę Agę? Jaki składnik piwa sprawia, Że wdepnąłem z rana w pawia? Czy Josefik mi odpowie, Skąd się biorą szmery w głowie? Jaki wkład w stan rzeczy mają Te szlachetne alfakwasy, Że się ludzie zataczają Tak bez filmu i bez kasy? Wiercąc wszystkim dziurę w brzuchu, Nie doczekam się posłuchu. Nikt mi pewnie nie odpowie. Chrzanić to! Kochani, zdrowie! ... dedykuję wszystkim błądzącym w chmielowej mgle CZEJEN marcin_l85 i bart3q 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 ... dedykuję wszystkim błądzącym w chmielowej mgle Mgła to nie chmielowa lecz alkoholowa korzen16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZEJEN Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 W tym przypadku dwuznaczność pożądana. Wiesz jak jest kac po rusku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiek103 Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 у меня похмелье CZEJEN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 CZEJEN forumowym poetą! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZEJEN Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) Służem uprzejmniem . Tak a propos pochmiela. Wczoraj "kapinkę" popiwkowałem. Był Kilkenny, swój Koelsch, swoj eksperymentalny Ale (20% caramunich) i jakaś tam małą próbka 0,33. Niestety nie obyło się bez następstw no i co tu dużo gadać, czacha dymi. Zachodzę w głowę jak wytropić winowajcę. Ilościowo przeważał Kilkenny. Edytowane 6 Maja 2013 przez CZEJEN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosek Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Ja myślę że winowajcą był alkohol Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZEJEN Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Ot konkret! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Ja myślę że winowajcą był alkohol To na pewno nie to. Może jakaś sałatka? W końcu alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi