Skocz do zawartości

Gar zacierny, czy to się nada?


keysym

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety blacha ocynkowana się nie nadaje do gotowania brzeczki (pH kwaśne) , a ocynk staje się reaktywny chemicznie w środowisku kwaśnym, ale może się przydać np do podgrzewania wody do wysładzania :)

Ja posłuchałem rady bardziej doświadczonych kolegów i postanowiłem zainwestować w nierdzewkę, 50L można kupić na allegro za 300 zł

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli taki garnek kosztuje 300zł, to nie lepiej kupić kega 50l za 130zł i wspawać od razu kranik z filtratorem? Ja tak planuję, wychodzi gar z nierdzewki tyle samo co kosztuje gar emaliowany ;) A sprzedać też nie będzie trudno w razie przesiadki na coś większego; )

Edytowane przez maciek1221
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Rozumiem, ja mam taboret dlatego się zastanawiam nad taką opcją, tylko nie mogę się zdecydować, czy wziąć kega i się bawić czy po prostu emalię 50litrów. Możecie podrzucić jakieś linki, gdzie spotkam takie kegi przerobione na kadź zacierną? Widziałem na YT, że scalak86 tego używa, ale na forum jakoś się nie spotykam z tym.. Nie wiem też, ile będzie kosztowało spawanie, czy mogę sam pociąć gumówką z diamentowym ostrzem?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.