keysym Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Witam, znalazłem w pewnym serwisie taką aukcję: http://allegro.pl/ko...3212055001.html . Stosunek cena-pojemność jest bardzo przyjemny. Zastanawiam się czy ktoś z Was korzystał/korzysta z takiego gara? Myślicie, że się sprawdzi, czy może lepiej zwykły gar emaliowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Ocynk, nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5 Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Witam ocynk raczej nie, ale mam jeszcze jedno pytanie czy nie macie obawy że uszy się w takim garnku mogą urwać ? Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Niestety blacha ocynkowana się nie nadaje do gotowania brzeczki (pH kwaśne) , a ocynk staje się reaktywny chemicznie w środowisku kwaśnym, ale może się przydać np do podgrzewania wody do wysładzania Ja posłuchałem rady bardziej doświadczonych kolegów i postanowiłem zainwestować w nierdzewkę, 50L można kupić na allegro za 300 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keysym Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Dzięki, za pomoc. W tej chwili korzystam z 30 litrowej emalii i zastanawiałem się nad czymś większym. Może faktycznie kupię nierdzewke i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 No to taki gar mogę polecić z czystym sumieniem http://allegro.pl/garnek-stalowy-do-gastronomii-50l-i3202757154.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Jeżeli taki garnek kosztuje 300zł, to nie lepiej kupić kega 50l za 130zł i wspawać od razu kranik z filtratorem? Ja tak planuję, wychodzi gar z nierdzewki tyle samo co kosztuje gar emaliowany A sprzedać też nie będzie trudno w razie przesiadki na coś większego; ) Edytowane 10 Maja 2013 przez maciek1221 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 1 kupić kega 150l za 130zł raczej 50L w takiej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Oczywiście, już poprawiłem Swoją drogą to 50l to i tak największy chyba dostępny keg w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 lepiej kupić kega 50l za 130zł pewnie lepiej, ale mnie się keg na kuchence nie mieści na wysokość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Rozumiem, ja mam taboret dlatego się zastanawiam nad taką opcją, tylko nie mogę się zdecydować, czy wziąć kega i się bawić czy po prostu emalię 50litrów. Możecie podrzucić jakieś linki, gdzie spotkam takie kegi przerobione na kadź zacierną? Widziałem na YT, że scalak86 tego używa, ale na forum jakoś się nie spotykam z tym.. Nie wiem też, ile będzie kosztowało spawanie, czy mogę sam pociąć gumówką z diamentowym ostrzem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się