sik0r Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Witam panowie i panie mam problem z wyborem sprzętu do śrutowania, zastanawiam się nad przystawką pod silnik Zelmara a młynkiem żarnowym do kawy, różnica w cenie około 30zł. Młynek ma silnik w zestawie, niektóre posiadają 9 stopni regulacji grubośći mielenia. O przystawce gdzieś czytałem pozytywne opinie że jest wydajna itd. proszę o poradę co kupić i dlaczego. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Cześć, a jak wygląda ten młynek do kawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sik0r Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 http://allegro.pl/mlynek-do-kawy-zarnowy-bosch-i3189875326.html na przykład taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesive Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Link nie działa - wklej nowy, proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sik0r Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) http://allegro.pl/ml...3189875326.html a ten Edytowane 12 Maja 2013 przez sik0r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Zdecydowanie przystawkę do Zelmera, lepszy slinik, lepsza wydajność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Współczuję temu, kto się zdecyduje śrutować w tym 4kg słodu. Zwróć uwagę na proporcje włącznika i pojemnika zasypowego, co prawda nie znalazłem wymiarów tego młynka, ale nie wydaje mi się zbyt duży. Prawdopodobnie zmieści kawy na kilka filiżanek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Dodatkowo nie wiadomo w jakim stanie są żarna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sik0r Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Właśnie dla tego mam wątpliwość co wybrać, dzięki za szybką odpowiedź. Zdecydowałem się na tego zelmerka, najpierw pochodzę po sklepach w okolicy, wolałbym najpierw go obmacać zanik kupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Kup Zelmera, ja ześrutowałem w nim różne ziarna, mam go kilka lat i nie narzekam. 3-ba robić przerwy i to jest jedyny minus. Wg mnie młynek odpada, nawet nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sik0r Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Więc zamawiam zelmera, i worek 25kg słodu i zaczynam zabawę na ostro. Strasznie się podjarałem moją drugą warką, warzyłem Pale Ale i wyszło mi 44 butelki. Jeszcze mu brakuje dwa tygodnie leżakowania ale nie mogłem po pracy się powstrzymać i wypiłem jedno z lodówki i muszę przyznać że jedno z lepszych piw jakie piłem. Wielka satysfakcja. Wielkie dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi