Tomasz B Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 German Pils rozlany do 50x0,5l 6g/1l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Dzisiejsza warka: WARKA 30 Pils 13°Blg – 40,5IBU – 29l Słody: Słód Pilznejski 5,5kg Słód monachijski – 0,5 kg Słód karamel Pils3-7 EBC Steinbach – 0,3 kg Zacieranie: 54°C – 10min. 64°C – 30min 72°C – 30 min 76°C – 10 min Wysładzanie: 76°C, do uzyskania 37l 60 min-gotowanie Chmielenie: 50 min - 25g Magnum 14,5%A-A 15 min -30g Lubelski (szyszka)3,2%A-A 10 min -30g Lubelski (szyszka)3,2%A-A Inne: Mech Irlandzki 7g – 15 min Drożdże: zadam rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Warka 29 17Blg rozlana do 56x6g/1l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 WARKA 31 Pils 12,5°Blg – 38,4IBU – 30l Słody: Słód Pilznejski 5,5kg Słód monachijski – 0,5 kg Słód karamel Pils3-7 EBC Steinbach – 0,3 kg Zacieranie: 54°C – 10min. 64°C – 30min 72°C – 30 min 76°C – 10 min Wysładzanie: 76°C, do uzyskania 38l 60 min-gotowanie Chmielenie: 50 min - 25g Magnum 14,5%A-A 10min -30g Saaz Żatecki 3,53%A-A 0min -20g Saaz Żatecki 3,53%A-A Inne: Mech Irlandzki 7g – 15 min Drożdże: zadam rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 WARKA 30 Pils 13°Blg zlana na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Pils II zlany na cichą zeszło do 2,5BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Pils II zabutelkowany 56*6g/1L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 (edytowane) WARKA 32 Marcowe 12,5°Blg – 25,8IBU – 28l Skład: Słody: Słód pilzneński 3 kg Słód monachijski 2,6 kg Słód karmelowy jasny Carahell® - 0,25 kg Słód karmelowy monach. Caramunich - 0,15 kg Zacieranie: - 54°C - 10 min - 64°C - 30 min - 72°C - 30 min Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 36l brzeczki Gotowanie: 60 min Chmielenie: 45min - 15g Magnum% A-A 15min - 25g Hallertauer Mittelfruh 4,8 % A-A 0min -20g Perle 5,5 % A-A Inne: Mech Irlandzki – 7g Drożdże: Gęstwa W34/70 Edytowane 13 Czerwca 2014 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martus Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Gratulacje I miejsca na Birofilii w kategorii Schwarzbier. Tomasz B 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 A dziekuje jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Sobotnia warka 33 ALE 12Blg-31,9IBU-28l Skład: Słody; Słód Pale Ale Weyermann 3kg Słód pilzneński 1,75 kg Słód monachijski 1 kg Słód karmelowy jasny Carahell® - 0,25 kg Zacieranie: - 54°C - 10 min - 64°C - 30 min - 72°C - 30 min Wysładzanie: Wodą 78°C, do uzyskania 36l brzeczki Gotowanie: 60 min Chmielenie: 45min - 15g Magnum% A-A 15min - 20g Hallertauer Mittelfruh 4,8 % A-A 0min -20g Perle 5,5 % A-A Inne: Mech Irlandzki – 7g Drożdze zadane w niedziele s-04 w temp19° Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 28-06 Marcowe zlane na cichą aktualnie 5° w lodówce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 WARKA 32 Marcowe 12,5°Blg – 25,8IBU rozlane do 56 x6g,1l warka 33 ALE 12Blg-31,9IBU-28l zlana na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 warka 33 ALE 12Blg-31,9IBU rozlane do 56x6g/1l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 WARKA 34 Marcowe 12,5°Blg – 25,8IBU – 28l Skład: Słody: Słód pilzneński 3 kg Słód monachijski 2,6 kg Słód karmelowy jasny Carahell® - 0,25 kg Słód karmelowy monach. Caramunich - 0,15 kg Zacieranie: - 54°C - 10 min - 64°C - 30 min - 72°C - 30 min Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 36l brzeczki Gotowanie: 60 min Chmielenie: 45min - 15g Magnum% A-A 15min - 25g Hallertauer Mittelfruh 4,8 % A-A 0min -20g Perle 5,5 % A-A Inne: Mech Irlandzki – 7g Drożdże: Gęstwa W34/70 Zadam jutro rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) warka nr35Schwarzbier 12,5BLG- 29,7 IBU-30lSkład:Słody:Słód pilzneński Słód monachijski Słód karmelowy jasny Carahell® Słód Caraaroma 300-400 EBC Czekoladowy ciemny 1100-1300 EBC Strzegom Carafa ® typ III 1300-1500 EBC Weyermann Zacieranie:- 54°C - 10 min- 64°C - 30 min- 72°C - 30 minWysładzanie:Wodą 76°C, do uzyskania 37,5l brzeczkiGotowanie:60 minChmiele 18g Magnum14,5% A-A 20g Hallertauer Tradition 5,5% A-A15g Hallertauer Tradition 5,5% A-AInne:Mech Irlandzki – 7gDrożdże:Gęstwa W34/70 jutro Edytowane 17 Stycznia 2016 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Schwarzbier 12,5BLG zlany na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Marcowe rozlane do butelek wyszlo 57x0,5l-5g/1l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Schwarzbier 12,5BLG- 29,7 IBU rozlane do butelek wyszło 59x0,5l-5g/1l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Wczorajsza warka nr36 American IPA 16,5°Blg-28l-59,1IBU Skład: Słód pilzneński – 6 kg Słód monachijski typ I 12-17 EBC Weyermann – 1 kg Słód pszeniczny – 0,7kg Słód Cara Gold 120 EBC Castle 0,2 kg Słód Crystal 150 EBC Castle 0,1 kg Zacieranie: 54°C - 10min 63°C - 60min 72°C - 15min Gotowanie: 70 min Chmielenie: 60 min –20g Magnum 13,0% A-A 30 min -20g Centennial 2013 (USA) 10,2 % A-A 20 min -20g Citra 2013 (USA) 13,1% A-A 5 min -20g Ahtanum 2012 (USA) 4,6 % A-A 0 min -30g Mosaic TM 2013 (USA) 11,4 % A-A 0 min - 20g Ahtanum 2012 (USA) 4,6 % A-A Inne: 15 min – 10g Mech Irlandzki Drożdze zadałem dzisiaj w temp w 20°C s-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Kupiłem sobie cos takiego za namową Vettisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Warka 37 Traditional Bock 16BLG- 26,8 IBU-28l Skład: Słody: Słód pilzneński 3,5 kg Słód monachijski 3,5 kg Słód karmelowy ciemny- 0,1 kg Słód Caramunich ® typ I 80-100 EBC Weyermann ® 0,2kg Słod Carabelge ® 30-35 EBC Weyermann 0,5kg Słód Crystal 150 EBC Castle 0,2kg Zacieranie: - 54°C - 10 min - 62°C - 15 min Dekokt: - 72°C - 15 min - 100°C - 20 min - 72°C - 30 min - 76°C - 10 min Gotowanie: 70min Chmielenie: 70 min - 15g Magnum14,5% A-A 30 min - 15g Hallertauer Tradition 5,5% A-A 10 min - 10g Hallertauer Tradition 5,5% A-A Inne: Mech Irlandzki – 7g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Traditional Bock 16BLG zlany na cichą zeszło do 3,5 BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 American IPA 16,5°Blg zabutelkowana 4g/1l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się