Skocz do zawartości

Browar BISHOP


Rekomendowane odpowiedzi

  • 4 tygodnie później...

Dzisiejsza warka:

 

WARKA 30 Pils 13°Blg – 40,5IBU – 29l

 

Słody:

Słód Pilznejski 5,5kg

Słód monachijski – 0,5 kg

Słód karamel Pils3-7 EBC Steinbach – 0,3 kg

 

 

Zacieranie:

54°C – 10min.

64°C – 30min

72°C – 30 min

76°C – 10 min

 

Wysładzanie:

76°C, do uzyskania 37l

60 min-gotowanie

 

Chmielenie:

50 min - 25g Magnum 14,5%A-A

15 min -30g Lubelski (szyszka)3,2%A-A

10 min -30g Lubelski (szyszka)3,2%A-A

 

 

Inne:

Mech Irlandzki 7g – 15 min

 

Drożdże:

zadam rano

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

WARKA 31 Pils 12,5°Blg – 38,4IBU – 30l

 

Słody:

Słód Pilznejski 5,5kg

Słód monachijski – 0,5 kg

Słód karamel Pils3-7 EBC Steinbach – 0,3 kg

 

 

Zacieranie:

54°C – 10min.

64°C – 30min

72°C – 30 min

76°C – 10 min

 

Wysładzanie:

76°C, do uzyskania 38l

60 min-gotowanie

 

Chmielenie:

50 min - 25g Magnum 14,5%A-A

10min -30g Saaz Żatecki 3,53%A-A

0min -20g Saaz Żatecki 3,53%A-A

 

 

Inne:

Mech Irlandzki 7g – 15 min

 

Drożdże:

zadam rano

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

WARKA 32 Marcowe 12,5°Blg – 25,8IBU – 28l

 

Skład:

 

Słody:

Słód pilzneński 3 kg

Słód monachijski 2,6 kg

Słód karmelowy jasny Carahell® - 0,25 kg

Słód karmelowy monach. Caramunich - 0,15 kg

 

Zacieranie:

- 54°C - 10 min

- 64°C - 30 min

- 72°C - 30 min

 

Wysładzanie:

Wodą 76°C, do uzyskania 36l brzeczki

 

Gotowanie:

60 min

 

Chmielenie:

45min - 15g Magnum% A-A

15min - 25g Hallertauer Mittelfruh 4,8 % A-A

0min -20g Perle 5,5 % A-A

Inne:

Mech Irlandzki – 7g

 

Drożdże:

Gęstwa W34/70

Edytowane przez Tomasz B
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Sobotnia warka 33 ALE 12Blg-31,9IBU-28l

 

Skład:

 

Słody;

Słód Pale Ale Weyermann 3kg

Słód pilzneński 1,75 kg

Słód monachijski 1 kg

Słód karmelowy jasny Carahell® - 0,25 kg

 

 

Zacieranie:

- 54°C - 10 min

- 64°C - 30 min

- 72°C - 30 min

 

Wysładzanie:

Wodą 78°C, do uzyskania 36l brzeczki

 

Gotowanie:

60 min

 

Chmielenie:

45min - 15g Magnum% A-A

15min - 20g Hallertauer Mittelfruh 4,8 % A-A

0min -20g Perle 5,5 % A-A

Inne:

Mech Irlandzki – 7g

Drożdze zadane w niedziele s-04 w temp19°

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

WARKA 34 Marcowe 12,5°Blg – 25,8IBU – 28l

 

Skład:

 

Słody:

Słód pilzneński 3 kg

Słód monachijski 2,6 kg

Słód karmelowy jasny Carahell® - 0,25 kg

Słód karmelowy monach. Caramunich - 0,15 kg

 

Zacieranie:

- 54°C - 10 min

- 64°C - 30 min

- 72°C - 30 min

 

Wysładzanie:

Wodą 76°C, do uzyskania 36l brzeczki

 

Gotowanie:

60 min

 

Chmielenie:

45min - 15g Magnum% A-A

15min - 25g Hallertauer Mittelfruh 4,8 % A-A

0min -20g Perle 5,5 % A-A

Inne:

Mech Irlandzki – 7g

 

Drożdże:

Gęstwa W34/70

 

Zadam jutro rano

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka nr35
Schwarzbier 12,5BLG- 29,7 IBU-30l


Skład:

Słody:

Słód pilzneński 
Słód monachijski 
Słód karmelowy jasny Carahell® 
Słód Caraaroma 300-400 EBC 

Czekoladowy ciemny 1100-1300 EBC Strzegom 
Carafa ® typ III 1300-1500 EBC Weyermann 

Zacieranie:
- 54°C - 10 min
- 64°C - 30 min
- 72°C - 30 min

Wysładzanie:
Wodą 76°C, do uzyskania 37,5l brzeczki

Gotowanie:
60 min

Chmiele

 18g Magnum14,5% A-A
 20g Hallertauer Tradition 5,5% A-A
15g Hallertauer Tradition 5,5% A-A
Inne:
Mech Irlandzki – 7g

Drożdże:
Gęstwa W34/70 jutro

Edytowane przez Tomasz B
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Wczorajsza warka nr36

 

American IPA 16,5°Blg-28l-59,1IBU

Skład:

Słód pilzneński – 6 kg

Słód monachijski typ I 12-17 EBC Weyermann – 1 kg

Słód pszeniczny – 0,7kg

Słód Cara Gold 120 EBC Castle 0,2 kg

Słód Crystal 150 EBC Castle 0,1 kg

 

Zacieranie:

54°C - 10min

63°C - 60min

72°C - 15min

 

Gotowanie:

70 min

 

Chmielenie:

60 min –20g Magnum 13,0% A-A

30 min -20g Centennial 2013 (USA) 10,2 % A-A

20 min -20g Citra 2013 (USA) 13,1% A-A

5 min -20g Ahtanum 2012 (USA) 4,6 % A-A

0 min -30g Mosaic TM 2013 (USA) 11,4 % A-A

0 min - 20g Ahtanum 2012 (USA) 4,6 % A-A

 

Inne:

15 min – 10g Mech Irlandzki

 

Drożdze zadałem dzisiaj w temp w 20°C s-04

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 37

Traditional Bock 16BLG- 26,8 IBU-28l

 

 

Skład:

 

Słody:

Słód pilzneński 3,5 kg

Słód monachijski 3,5 kg

Słód karmelowy ciemny- 0,1 kg

Słód Caramunich ® typ I 80-100 EBC Weyermann ® 0,2kg

Słod Carabelge ® 30-35 EBC Weyermann 0,5kg

Słód Crystal 150 EBC Castle 0,2kg

 

Zacieranie:

- 54°C - 10 min

- 62°C - 15 min

Dekokt: - 72°C - 15 min

- 100°C - 20 min

- 72°C - 30 min

- 76°C - 10 min

 

 

Gotowanie:

70min

 

Chmielenie:

70 min - 15g Magnum14,5% A-A

30 min - 15g Hallertauer Tradition 5,5% A-A

10 min - 10g Hallertauer Tradition 5,5% A-A

Inne:

Mech Irlandzki – 7g

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.