Tomasz B Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Mam napiecie regulowane tak szybko to tylko pokazałem a łamacz sie obruci i dołozy moze drugi, wysokosc łopat moze podreguluje wszystko wyjdzie wpraniu hehe tzn w zacieraniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 RIS zszedł do 8 BLG został przelany na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Dzisiejsza warka 23 Marcowe uwarzone z Wojciechem.Oraz test mieszadła przy zacieraniu super sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 WARKA 24 MarcoweII 12,5°Blg – 25,8IBU – 28l Skład: Słody: Słód pilzneński 3 kg Słód monachijski 2,6 kg Słód karmelowy jasny Carahell® - 0,25 kg Słód karmelowy monach. Caramunich - 0,15 kg Zacieranie: - 54°C - 10 min - 64°C - 30 min - 72°C - 30 min Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 36l brzeczki Gotowanie: 60 min Chmielenie: 45min - 15g Magnum% A-A 15min - 25g Hallertauer Mittelfruh 4,8 % A-A 0min -20g Perle 5,5 % A-A Inne: Mech Irlandzki – 7g Drożdże: Gęstwa W34/70 Zadam jutro rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Wczorajsza warka nr25Schwarzbier 12,5BLG- 29,7 IBU-30lSkład:Słody:Słód pilzneński Słód monachijski Słód karmelowy jasny Carahell® Słód Caraaroma 300-400 EBC Czekoladowy ciemny 1100-1300 EBC Strzegom Carafa ® typ III 1300-1500 EBC Weyermann Zacieranie:- 54°C - 10 min- 64°C - 30 min- 72°C - 30 minWysładzanie:Wodą 76°C, do uzyskania 37,5l brzeczkiGotowanie:60 minChmielenie:18g Magnum14,5% A-A 20g Hallertauer Tradition 5,5% A-A 15g Hallertauer Tradition 5,5% A-AInne:Mech Irlandzki – 7gDrożdże:Gęstwa W34/70 zadana dzisiaj Edytowane 17 Stycznia 2016 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Marcowe zeszło do 4 Blg przelane na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 MarcoweII zeszło do 3 Blg przelane na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Marcowe rozlane do 53x0,5l 8g/1l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Również wczoraj zlałem na cichą Schwarzbier zeszedł do 3 BLG.Miało byc warzenie pilsa ale przełoze bo jestem chory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Dzisiaj zabutelkowałem RIS-a 6g/1lwyszło38x0,5l Edytowane 1 Lutego 2014 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon90 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Hej, też mam zamiar niedługo warzyć risa i zastanawiam się nad dodaniem cukru, czy mógłbyś mi podpowiedzieć w jakiej fazie go dodawałeś ? Edytowane 1 Lutego 2014 przez Szymon90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Dzisiejsza warka: WARKA 26 Pils Bohemski 13°Blg – 39,6IBU – 30l Słody: Słód Bohemian Pilsner 3-4 EBC – 3 kg Słód Pilznejski Strzegom 2,5kg Słód monachijski – 0,5 kg Słód karamel Pils3-7 EBC Steinbach – 0,4 kg Zacieranie: 54°C – 10min. 64°C – 20min. Odebrana 1/3 zacieru 100°C – 15 min. dekokt 72°C – 30 min 76°C – 10 min Wysładzanie: 76°C, do uzyskania 38l 60 min-gotowanie Chmielenie: 50 min - 25g Magnum 14,5%A-A 15 min -30g Lubelski (szyszka)3,2%A-A 10 min -30g Lubelski (szyszka)3,2%A-A Inne: Mech Irlandzki 7g – 15 min Drożdże: Wyeast 2278 Czech pils – gęstwa zadam jak temp.sie obnizy do ok10-12 stopni Miedzy czasie zabutelkowałem Marcowe II 8g/1l wyszło 58x0,5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Hej, też mam zamiar niedługo warzyć risa i zastanawiam się nad dodaniem cukru, czy mógłbyś mi podpowiedzieć w jakiej fazie go dodawałeś ? Jezeli Ci chodzi o (cukier trzcinowy brązowy 0,5kg) to go dodałem pod koniec gotowania na 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 dzisiaj zabutelkowałem 2 warki i uwarzyłem pilsa i zajeło mi to 6h z myciem sprzetu po warzeniu mysle ze dobry wynik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 dzisiaj zadałem gęstwe do pilsa w temp 11 stopni , gestwa od vettis-dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) Edytowane 2 Lutego 2014 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Dzisiaj uwarzyłem WARKA 27 MarcoweIII 12,5°Blg – 25,8IBU – 28l skład taki jak tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Wczorzj zabutelkowałem Schwarzbier 6g/1lwyszło34x0,5l ,jedno wypiłem nie mogłem sie oprzeć jaki piekny czarny kryształ wyszedł ,ładnie sie wyklarowało, w smaku tez mi odpowiada, zobaczymy jak nagazuje Równiez przelałem na cichą Pilsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 WARKA 28 German Pils 12Blg – 38,8IBU – 28l Skład: Słody: Słód pilzneński 5,5 kg Słód monachijski 0,5 kg Zacieranie: - 54°C - 10 min - 64°C - 40 min - 72°C - 30 min Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 36l brzeczki Gotowanie: 70 min Chmielenie: 70min - 15g Magnum% A-A 30min - 20g Hallertauer Mittelfruh 4,8 % A-A 20min- 40g Hallertauer Tradition 5,5% A-A 5min -30g Perle 5,5 % A-A Inne: Mech Irlandzki – 7g Drożdże: Gęstwa W34/70 Zadam jutro rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Warka 27 Marcowe zlana na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Marcowe rozlane do 55x0,5l 8g/1l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Warka 28 Pils zlany do lagerowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Pils Bohemski rozlany do 54x7g1l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 WARKA 29 17°Blg –39,1IBU – 30 l Skład: Słody: Słód pilzneński 4kg Słód monachijski 4,4kg Słód karmelowy Caramunich 0,1kg Słód karmelowy special B 350 EBC Castle Malting 0,1kg Słód karmelowy ciemny 200-400 EBC 0,1kg Słód Caraaroma 300-400 EBC 0,1kg Słód karmelowy jasny Carahell® - 0,2 kg Carafa ® typ III 1300-1500 EBC Weyermann 0,01 kg Zacieranie: - 54°C - 10 min - 64°C - 30 min - 72°C - 30 min Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 37,5l brzeczki Gotowanie: 60 min Chmielenie: 60min - 25g Magnum14,5% A-A 20min - 30g Styrian Golding-Savinjski 3,74% A-A 10min - 20g Styrian Golding-Savinjski 3,74% A-A Inne: Mech Irlandzki – 7g Drożdże: Gęstwa W34/70 zadam jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Warka 29 zlana na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się