Tomasz B Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) WARKA 119 DoppelRauchBock 18,5°Blg –ok-22IBU – 60lSkład: Słody:Słód wędzony Wayermann Słód monachijski Słód karmelowy jasny Carahell Słód karmelowy special B 350 EBC Castle Malting Korekta wody ph5,6 kwasem fosforowymZacieranie:- 54°C - zasyp- 62°C - 30min- 72°C - 40 minWysładzanie:Wodą 78°C, do uzyskania 68l brzeczki w 25 minut przy uzyciu pompy .Wyszło 68 l ,17,6 blg po odparowaniu bedzie zajebiscie Gotowanie:60 minChmielenie: 60min - ? Marynka 9% A-A15min - ?Sybilla 6,5%A-AInne:Mech Irlandzki – 10g Drożdże:W34/70 Zasyp 18kg ledwo upchalem do gara 70 l Ze wzgledu ze temperatury sa nizsze a potrzebowalem podniesc tem poprzedniego piwa do 16 stopni a nie bede gonil z wiadrami zakupilem grzałke z Biowin do balonow i postanowilem jej uzyc .Ze wzgledu ze grzalka grzeje od 20 do 27 stopni uzylem sterownika Powiem ze temperatura podnosila sie stopniowo a o to chodzilo wiec super rozwiazanie ,ale ze sterownikiem,jestem zadowolony ,wrzuce fotki wieczorem Edytowane 3 Grudnia 2017 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Witam mialem wstawic fotki wiec kilka fotek a moze ktos wykorzysta to usiebe w browarze domowym Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się