Skocz do zawartości

Browar BISHOP


Rekomendowane odpowiedzi

WARKA 119  DoppelRauchBock 18,5°Blg –ok-22IBU – 60l

Skład:

Słody:

Słód wędzony Wayermann
Słód monachijski
Słód karmelowy jasny Carahell
Słód karmelowy special B 350 EBC Castle Malting
 

 

Korekta wody ph5,6 kwasem fosforowym
Zacieranie:
- 54°C - zasyp
- 62°C - 30min
- 72°C - 40 min

Wysładzanie:
Wodą 78°C, do uzyskania 68l brzeczki w 25 minut przy uzyciu pompy .Wyszło 68 l ,17,6 blg po odparowaniu bedzie zajebiscie

Gotowanie:
60 min

Chmielenie: 
60min - ? Marynka 9% A-A
15min - ?Sybilla 6,5%A-A
Inne:
Mech Irlandzki – 10g 

Drożdże:W34/70

Zasyp 18kg ledwo upchalem do gara 70 l

Ze wzgledu ze temperatury sa nizsze a potrzebowalem podniesc tem poprzedniego piwa do 16 stopni a nie bede gonil z wiadrami

zakupilem grzałke z Biowin  do balonow i postanowilem jej uzyc .Ze wzgledu ze grzalka grzeje od 20 do 27 stopni uzylem sterownika

Powiem ze temperatura podnosila sie stopniowo a o to chodzilo wiec super rozwiazanie ,ale ze sterownikiem,jestem zadowolony ,wrzuce fotki wieczorem

 

Edytowane przez Tomasz B
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.