b.dawid Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Jaki algorytm masz do przeliczania BLG<>SG? wg. tego co znalazłem niby najprościej (BLG*4/1000)+1 i odwrotnie (SG-1)*1000/4, ale jakoś mi się nie zgadzają przeliczenia na brewlogu, chyba że to co znalazłem to zbytnie uproszczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) Na pewno bardziej skomplikowany. Mam go z jakiegoś innego programu czy arkusza. https://github.com/zgoda/brew-log/blob/master/brewlog/utils/brewing.py Edytowane 9 Maja 2014 przez zgoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 wychodzi na to że to nie blg(jak to sugeruje brewlog) a plato? niby prawie tożsama skala a jakby inaczej wychodzi wynik?.... dobra wiem... nie apteka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Różnica między Plato i Blg jest pomijalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 (edytowane) hula. Dzięki zgoda! Edytowane 12 Maja 2014 przez Biniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfi Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Czy to u mnie tylko, czy globalnie? Na kompie w pracy bez problemu wszedłem dziś do swoich receptur, zobaczyłem zmiany w wyglądzie i funkcjonalności - oczywiście na plus Ale w pracy byłem cały czas zalogowany i nie było potrzeby logowania, a w domu musiałem się zalogować i po przejściu na stronę http://brewlog.zgodowie.org/auth/select pojawia się "500 Internal Server Error". Oba kompy z najnowszym Chromem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Wczoraj był jakiś security update na Openshifcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieprzem Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Klikam "narzędzia konta" -> "strona logowania" i dostaje to: Internal Server Error The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator, root@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error. More information about this error may be available in the server error log. Apache/2.2.15 (Red Hat) Server at brewlog.zgodowie.org Port 80 Zerkniesz co tam się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Dopiero wieczorem. Generalnie od paru dni się jebie po całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zapomniałem zaktualizować konfigurację dostępnych opcji logowania. Jak ktoś nie chce ujawniać Cukiermanowi ani Góglowi że sobie robi piwo, to może się również zalogować przez GitHuba - wymagany jest jednak tzw. "publiczny adres email" w ustawieniach konta GitHuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieprzem Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Tera bangla. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 (edytowane) Niektórzy nie umieją się bawić. Edytowane 7 Lipca 2014 przez zgoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Na forum był jakiś czas temu żartowniś o tym nicku,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 sprawdź IP, skoreluj z elroyem i wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Ale po co? Albo zalogował się kontem Google, albo przez Facebooka. Mam o nim więcej informacji niż adres IP... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 a - to nie mam więcej pytań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Jeśli mogę dorzucić swój "koncert życzeń" to klepnę drobne propozycje czego mi brakuje, a kolega rozważy czy warte to zabawy . 1. na liście "moje warki" przydał by się jakiś sort, jeśli jest wpisana np. data warzenia to żeby można było sobie posortować po dacie lub po nazwie, 2. nie wiem jaki zamysł ma pole kod(własny, nie ten z BJCP) ja stosuję np wersję warki jeśli kolejny raz warzę tę samą recepturę, jeśli to pole ma służyć też temu to fajnie by było jakby na liście warek przy nazwie pojawiał się też kod. 3 Brakuje mi także na liście własnych warek wśród opcji edycyjnych opcji "kopii" czyli tworzenie receptury na podstawie już istniejących. Póki co to przeklepuję każde pole. jeśli powyższe będzie brane pod uwagę to może listę warek zmontować w formę tabeli zamiast listy? Generalnie(jak dla mnie) robi się całkiem pałerfull dziennik dobra robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Niech no tylko znajdę na to czas, za tydzień zaczyna mi się budowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Jeśli mogę dorzucić swój "koncert życzeń" to klepnę drobne propozycje czego mi brakuje, a kolega rozważy czy warte to zabawy . 1. na liście "moje warki" przydał by się jakiś sort, jeśli jest wpisana np. data warzenia to żeby można było sobie posortować po dacie lub po nazwie, 2. nie wiem jaki zamysł ma pole kod(własny, nie ten z BJCP) ja stosuję np wersję warki jeśli kolejny raz warzę tę samą recepturę, jeśli to pole ma służyć też temu to fajnie by było jakby na liście warek przy nazwie pojawiał się też kod. 3 Brakuje mi także na liście własnych warek wśród opcji edycyjnych opcji "kopii" czyli tworzenie receptury na podstawie już istniejących. Póki co to przeklepuję każde pole. jeśli powyższe będzie brane pod uwagę to może listę warek zmontować w formę tabeli zamiast listy? Jest lista, wedle życzenia. Kod służy do podania czegoś, co identyfikuje warkę "dla ciebie", np u mnie pełna nazwa to #129 Zupa z gwoździa czyli #<kod> <nazwa> i taki był zamysł. Poładniłem też trochę paginator pod listą. Sortowanie jak znajdę trochę czasu to zrobię javascriptem. O kopii warki też będę pamiętał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Gracjas Mistrzu, jest olgiansko! Czekam w takim razie na dalszy rozwój wydarzeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albeertos Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) Czy ja jestem taki nierozgarnięty czy nie mam faktycznie możliwości edycji sekcji "Dane", czyli wielkość warki, gęstości, alkoholu? Edytowane 15 Września 2014 przez albeertos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Niżej jest formularz do danych ogólnych, a jak klikniesz na szary pasek u góry to możesz zmieniać dane dotyczące fermentacji. Zawartość alkoholu jest wyliczana z gęstości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albeertos Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Dzięki zgoda, wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Na niektórych stronach brewloga serwer mi opowiada o wewnętrznych rozterkach(500) np http://brewlog.zgodowie.org/brew/88 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Też to zauważyłem, ale jestem w czarnej dupie (czyli w Londynie) i dopiero w poniedziałek będę się tym mógł zająć, jak będę miał "normalny" internet, a nie przez komórkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi