Przemyss Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Serdecznie zapraszam na pokaz warzenia piwa, który odbędzie się w sobotę 8 czerwca w restauracji Kałamarz: http://www.nadaniolem.pl/restauracja-kalamarz-tarnowskie-gory Pokaz jest organizowany przy okazji Czeskiego Dnia, zatem będziemy warzyć czeskie piwo Tmave (podziękowania dla sklepu PIWO-WIN z Radzionkowa za surowce). W przerwie chcemy także pokazać, jak w prosty sposób przygotować piwo z brew-kitów (tutaj podziękowania dla Centrum Warzenia Domowego Piwa PIWECZKO z Chorzowa za przekazane surowce) Początek imprezy zaplanowany jest na godzinę 13:00, liczę na liczne przybycie piwowarów oraz osób które o piwowarstwie dopiero myślą. Do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Ja oczywiście będę i liczę na duże grono członków Śląskiego Oddziału PSPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 bardzo chętnie bym się pojawił bo to okolice ale mój syn obchodzi 10 czerwca swoje 3 urodziny i akurat 8 czerwca mu je robimy, więc niestety mnie nie będzie.... a szkoda, lecz rodzina na pierwszym miejscu w takich sprawach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Prawdopodobnie będziemy (ja+żona). Do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 IKULOS to może wreszcie się poznamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 No mam nadzieję. Imprezę wpisaliśmy w kalendarz i jeśli nie zajdą nieprzewidziane okoliczności, to będziemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyss Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 lkulos - napisz mi na PW ile potrzebujesz tych butelek, pewnie coś znajdę. Choć z gwałtem nie chcę mieć nić wspólnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 No niestety, mimo szczerych chęci, coś mi wyskoczyło i nie uda mi się dotrzeć Mam nadzieję, że niedługo trafi się jakiś pokaz jeszcze. Ale z tymi, którzy wybierają się na Birofilę na pewno się spotkamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 No to trzeba dołączyć do celebry Na 90% będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyss Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgodnie z planem w sobotę w Tarnowski Górach odbył się pokaz warzenia piwa. Pogoda dopisała, co przyczyniło się do niemałej frekwencji. Uwarzyliśmy piwo w Tmave 12blg. Do ciekawostek można zaliczyć chłodzenie, które z powodu braku dostępu do bieżącej wody, przeprowadziliśmy za pomocą kostki lodu wykonanej z 6l butelki wody. Po odcięciu szyjki kostkę wrzuciliśmy bezpośrednio do garnka co dało nam 55stC w około 5min. Oczywiście dodatkowa ilość woda musiała zostać uwzględniona przy zasypie i wysładzaniu. Warzenie odbywało się w sympatycznej atmosferze, co z pewnością będzie miało wpływ na efekt końcowy. Teraz chciałbym podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do organizacji pokazu jak i przybyłym Piwowarom i Gościom. Specjalne podziękowania dla Prezesa Śląskie Oddziału za pomoc w warzeniu i organizacji, sklepom piwowarskim Piwo-Win oraz Centrum Warzenia Domowego Piwa PIWECZKO za surowce oraz dyskusje o piwowarstwie domowym z przybyłymi Gośćmi. Mam nadzieję, że impreza ta na stałe wpisze się do naszego kalendarza. W galerii zamieściłem kilka zdjęć: http://www.piwo.org/gallery/album/261-8-czerwiec-2013-pokaz-warzenia-tarnowskie-gory/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PURPLE Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Dziękuję wszystkim zainteresowanym ideą piwowarstwa domowego za przybycie. Atmosfera "KAŁAMARZA" jest rewelacyjna, aż chciałoby się spotykać tam częściej przy pełnym kuflu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi