Skocz do zawartości

Resztki słodów


marbelka

Rekomendowane odpowiedzi

proszę o ocenę i uwagi poniższej receptury z resztek magazynu:

 

na 23litry

 

3,60 kg Pilzneński

 

0,30 kg Pszeniczny

0,40 kg Monachijski typ I

0,15 kg Karmelowy czerwony

0,20 kg Karmelowy 30

 

20,00 g Marynka 60,0 min

10,00 g Sybilla 30,0 min

12,00 g Lublin 10,0 min

12,00 g Lublin 5,0 min

10,00 g Sybilla 5,0 min

BeerSmith pokazał mi IBU 29 , kolor 11,5 , początkowa gęstość 1050

Z tej receptury zostaną mi tylko karmelowe słody -po 300gr czerwonego i karmelowego 30

oraz 200gr karmelowego 300 ,którego w tej recepturze nie biorę(raczej) pod uwagę.Słody ze Strzegomia

Edytowane przez marbelka
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

Podepnę się pod temat, tylko został mi sam chmiel, słody będę zamawiał, co ciekawego można złożyć z 25g Chinooka, 40g Cascade i nie wiem czy jest sens go też używać ale mam 80g Lubelskiego jeszcze.

American Pale Ale, India Pale Ale, Pale Ale, Strong Ale, Blonde Ale, Barley Wine, Porter , Amber Ale, Red Ale, American Hefeweizen, Fruit Wheat, Golden Ale Stout, wystarczy ?

To tak jakbyś zapytał, jaką zupę możesz ugotować mając pieprz, sól i trochę ziela angielskiego.

Edytowane przez Jacenty
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.