marbelka Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 (edytowane) proszę o ocenę i uwagi poniższej receptury z resztek magazynu: na 23litry 3,60 kg Pilzneński 0,30 kg Pszeniczny 0,40 kg Monachijski typ I 0,15 kg Karmelowy czerwony 0,20 kg Karmelowy 30 20,00 g Marynka 60,0 min 10,00 g Sybilla 30,0 min 12,00 g Lublin 10,0 min 12,00 g Lublin 5,0 min 10,00 g Sybilla 5,0 min BeerSmith pokazał mi IBU 29 , kolor 11,5 , początkowa gęstość 1050 Z tej receptury zostaną mi tylko karmelowe słody -po 300gr czerwonego i karmelowego 30 oraz 200gr karmelowego 300 ,którego w tej recepturze nie biorę(raczej) pod uwagę.Słody ze Strzegomia Edytowane 30 Maja 2013 przez marbelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St. Anger Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Gdybyś usunął karmelowy czerwony, to miałbyś polskie ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 po prostu został mi ten czerwony i chciałem go wykorzystać,ale w takim razie nie dodam go- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 A z karmelowym czerwonym to już nie będzie Polskie Ale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtyqwe Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 A czemu masz nie dodać? Bo Ci nazwa przestanie pasować? Dodaj - będzie pyszny bezstylowiec! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Racja-niech żyją bezstylowce:) 15dkg czerwonego nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 No ba, pewnie że nie zaszkodzi:) Na pohybel ograniczeniom rzucanym przez style, niech żyją bezstylowce! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 to będzie ciekawe piwo.Podczas chłodzenia spadł mi wężyk z chłodnicy i do fermentora poszło ok 3,5-4l itry wody przy temp brzeczki 27 stopni.... Co to będzie,co to będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
midq Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Podepnę się pod temat, tylko został mi sam chmiel, słody będę zamawiał, co ciekawego można złożyć z 25g Chinooka, 40g Cascade i nie wiem czy jest sens go też używać ale mam 80g Lubelskiego jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Podepnę się pod temat, tylko został mi sam chmiel, słody będę zamawiał, co ciekawego można złożyć z 25g Chinooka, 40g Cascade i nie wiem czy jest sens go też używać ale mam 80g Lubelskiego jeszcze. American Pale Ale, India Pale Ale, Pale Ale, Strong Ale, Blonde Ale, Barley Wine, Porter , Amber Ale, Red Ale, American Hefeweizen, Fruit Wheat, Golden Ale Stout, wystarczy ? To tak jakbyś zapytał, jaką zupę możesz ugotować mając pieprz, sól i trochę ziela angielskiego. Edytowane 30 Czerwca 2013 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się