Pieron Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Witam, Chciałbym serdecznie wszystkich piwowarów zaprosić do udziału w V edycji Śląskiego Konkursu Piw Domowych. Tym razem dwie kategorie górnej fermentacji: witbier oraz waizenbock. Termin celuję w połowie listopada, chcąc zrobić w jednym ze śląskich minibrowarów (w chwili obecnej rozmowy trwają). Czasu jeszcze sporo więc myślę, że każdy chcący zdąży uwarzyć dwie warki. pawelmaslo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 No trudno ja nie uwarzę. Teraz tylko degustuję. Oczywiście deklaruję swoją pomoc przy organizacji konkursu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 No trudno ja nie uwarzę. Teraz tylko degustuję. Oczywiście deklaruję swoją pomoc przy organizacji konkursu. czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Bardzo fajnie, na pewno się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Konkurs odbędzie się 17 listopada w Browarze Rynek w Raciborzu. Do tygodnia pojawi się regulamin oraz formularz zgłoszeniowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronin Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Konkurs odbędzie się 17 listopada w Browarze Rynek w Raciborzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Konkurs odbędzie się 17 listopada w Browarze Rynek w Raciborzu. Do tygodnia pojawi się regulamin oraz formularz zgłoszeniowy. Cóż, grzechem byłoby nie wziąć udziału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 W takim razie chyba musze odłożyć trzy butelki wita, bo szybko go ubywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giziu Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Cóż, grzechem byłoby nie wziąć udziału Jak Pieron jest organizatorem to przynajmniej metryczki szybko docierają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Jak Pieron jest organizatorem to przynajmniej metryczki szybko docierają Trzeba dopisać do regulaminu właściwy odstęp czasowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Wysyłkowo można dostarczyć piwko czy tylko osobiście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Oczywiście, że wysyłkowo i osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Najfajniejsze jest to , że przybywa konkursów na piwa domowe. Oznacza to , że Manifest P. Sadownika działa ''Już pora zaczynać warzenie domowe'', zdrowie P.Andrzeju oraz wszyscy organizatorzy konkursów :beer: po trzykroć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 (edytowane) Regulamin V Śląskiego Konkursu Piw Domowych 1. Organizatorem V Śląskiego Konkursu Piw Domowych jest Śląski Oddział Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych reprezentowany przez Adama Wróbel. Konkurs odbędzie się 16-11-2013 roku* w Browarze Rynek w Raciborzu mieszczącym się przy ul. Rynek 14 w godzinach 12.oo do 16.oo. 2. Przewodniczącym jury jest Piotr Piekarski, który odpowiedzialny jest za skompletowanie składu jury. Konkurs odbędzie się zgodnie z Zasadami Dobrej Praktyki dla Konkursów Piw Domowych PSPD, a wyniki zostaną uwzględnione w klasyfikacji Pucharu PSPD oraz Tytułu Domowego Piwowara Roku Bractwa Piwnego. 3. Konkurs przeprowadzony będzie w dwóch kategoriach: - Weizenbock kategoria 15C wg BJCP - Witbier kategoria 16A wg BJCP 4. Jeden piwowar może wystawić jedno piwo w danej kategorii. W konkursie mogą uczestniczyć tylko osoby pełnoletnie. 5. Opłata konkursowa wynosi: - dla członków PSPD 10 zł od piwa - dla piwowarów niezrzeszonych w PSPD 12 zł od piwa. 6. Opłatę należy wpłacić do 4-11-2013 roku na konto PSPD ul. Dojazdowa 2 43-400 Cieszyn nr konta 55 1540 1131 2113 6200 5272 0001 Na przelewie podać Imię Nazwisko, nick, oraz dopisek V ŚKPD 7. Piwowar zobowiązany jest wypełnić formularz rejestracyjny po jednym dla każdej wystawianej kategorii. Butelki można oznaczyć karteczką na gumce bez trwałych etykiet. Dopuszczalne jest oznaczenie na kapslu. Piwo dostarczyć w okresie od dnia 30-09-2013 do dnia 04-11-2013 w ilości 3 butelki 0,5 litra lub 5 butelek 0,33 litra na adres: V ŚKPD Centrum Warzenia Domowego Piwa ul. 3 Maja 29 41-500 Chorzów Na w/w adres nie będą odbierane uszkodzone przesyłki. 8. Ocena piw będzie anonimowa, a każde piwo przed konkursem zostanie zakodowane. Jeżeli zgłoszonych piw będzie więcej niż 12-15 zostanie przeprowadzona runda kwalifikacyjna. 9. Po zakończeniu konkursu podane zostaną wyniki wraz z punktacją piw, które dostały się do finału. Przewiduje się również przesłanie metryczek na adres mailowy podany w zgłoszeniu w terminie do trzech miesięcy od zakończenia konkursu. 10. Organizator zastrzega sobie prawo do podania imion i nazwisk piwowarów całej rundy finałowej. 11. Za zajęcie trzech pierwszych miejsc przewidziano dyplomy oraz nagrody rzeczowe. 12. Autorzy zwycięskich piw na prośbę organizatora zobowiązują się do upublicznienia receptur. 13. Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany regulaminu w przypadku zmiany istotnych i nieprzewidzianych okoliczności. * zmiana regulaminu z dnia 23.10.2013r. dotycząca terminu konkursu z 17-tego na 16-tego listopada 2013 roku. Formularz rejestracyjny.doc Formularz rejestracyjny.pdf Edytowane 23 Października 2013 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Czy może ktoś będzie jechał w terminie "składania piw" na trasie Wawa-Cieszyn? Zawsze to większa szansa, że dojedzie całe niż kurierem wysyłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 21 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Pierwsze piwa już dotarły. Czekamy na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vald Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 (edytowane) Jak dla mnie to trochę niefortunny termin nadsyłania piw - co prawda jest na to dużo czasu ale jak ktoś robi piwo "na styk" (bo dowiedział się o konkursie później) i chciałby wysłać, to trafia na 3 dni wolne (1-3 listopada). Termin upływa w poniedziałek 4.11 czyli zaraz po "długim weekendzie" - jak wiadomo wysyłanie czegokolwiek przed takim dłuższym okresem jest ryzykowne więc w zasadzie sensowny czas nadsyłania piw znacząco się skraca. Szkoda bo myślałem, że uda mi się coś wysłać na konkurs - trzeba będzie następnym razem wcześniej się zorientować Edytowane 21 Października 2013 przez vald Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Te 3 dni Cię chyba nie zbawią. Piwo będzie w butelce, może również dojrzewać w Chorzowie, więc nie widzę problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozd Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Ja kosztowałem waizenbocka od Marka i powiem krótko; przy moich zdolnościach, bez użycia płynnych drożdży, nie mam czego szukać w tym stylu piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Ja powiem wprost - mylisz się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) Uwaga, ważna informacja w sprawie terminu konkursu. Konkurs odbędzie się dzień wcześniej tj. w sobotę 16 listopada 2013 roku w godzinach 12-16 tej. Reszta regulaminu nie uległa zmianie. Edytowane 23 Października 2013 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Śląski konkurs doczekał się loga, wielkie dzięki inicjatorom jak i wykonawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Fajna rycina, mnie się bardzo podoba. dla grafika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alitechno88 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 czy mógłby ktoś w skrócie opisać przebieg takiego konkursu? nigdy nie byłem a chętnie bym się przejechał oczywiście tylko dopingować :beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Został jeszcze tylko tydzień na wysłanie piw na konkurs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się