WiHuRa Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) Ładne etykiety, wszystkie parametry na kontr etykiecie, super!: Kolor słomkowy, mocno opalizuje Piana nikła, właściwie w ogóle się nie zrobiła, zredukowała się szybko do minimalnego kożuszka W aromacie lekka nuta siarkowa, delikatna kolendra, lekki pomarańcz/owoce W smaku dość cienkie pomimo gęstości i odfermentowaniu (12,2°Blg, 4,4% alk.), wytrawne, trochę brakuje mi lekkiej słodowości, finisz/goryczka dość nieprzyjemna, ziemista, łodygowa, lekko zalega Wysycenie średnie, odpowiednie jak na mój gust przy Witbier Ogólnie: brak mi subtelnej słodowości-cytrusowości jaką można spotkać w Witbier Edytowane 25 Października 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) Goryczka z grapefruita z owocu i ze skórki, dla mnie bardzo dobra. Nie kombinuję z curacao. W moim odczuciu WIT powinien być wytrawny - to nie jest na niego pora , lekkie orzeźwiające piwo (tak odebrałem Blanche De Namur). Choć mi osobiście poprzednia 14-tka bardziej smakowała, ale to już zboczenie z innych piwek. No i dzięki za opinię Edytowane 25 Października 2013 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 No własnie miałem wrażenie, że ta goryczka to taka grefrutowa a nie chmielowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi