coelian Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 (edytowane) Niemiecki Mini-Browar firmy picobier. W dodatkach (Zubehör) oferują np kegi 4,10,20,30 i 50 ltrów i maszynę do mycia butelek/kegów o wydajności 100 butelek lub 10 kegów na godzinę (3 keg lub 20 butelek na jedno mycie). Edytowane 17 Marca 2011 przez coelian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Pewnie już to ktoś znalazł ale mimo to wkleję http://www.youtube.com/results?search_query=browary&aq=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Niemiecki Mini-Browar firmy pocobier. W dodatkach (Zubehör) oferują np kegi 4,10,20,30 i 50 ltrów i maszynę do mycia butelek/kegów o wydajności 100 butelek lub 10 kegów na godzinę (3 keg lub 20 butelek na jedno mycie). Ceny konkretne, warzelnia 1.5hl 30 tys. euro. Speidel 2hl kosztuje połowę tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Niemiecki Mini-Browar firmy pocobier. Korytko brzeczkowe - how sweet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Kopyr, jak będziesz takie robił to zrób "po belgijsku" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Kopyr, jak będziesz takie robił to zrób "po belgijsku" Ja tego belgijskiego niestety nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Belgijskie w tym wypadku znaczy w podłodze tu widać w 2:03. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Godzinny wywiad na Authors@Google: Sam Calagione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 (edytowane) Tak zbierają mech irlandski w Kanadzie, tradycyjną metodą przy pomocy koni: Edytowane 6 Maja 2011 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 No to wyjaśniła się tajemnica zapachu końskiej derki o której opowiadali prawie wszyscy po zlocie w Wiśle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 No to wyjaśniła się tajemnica zapachu końskiej derki o której opowiadali prawie wszyscy po zlocie w Wiśle. W takim wypadku to piwo trzeba nazwać "Horse Shit Brown Ale" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 No to wyjaśniła się tajemnica zapachu końskiej derki o której opowiadali prawie wszyscy po zlocie w Wiśle. Nic nie chcę sugerować, ale mech irlandzki faktycznie pachnie wysuszonym końskim łajnem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Alles uber Bier - niemiecki dokument, który m.in. pokazuje niemieckie piwowarstwo amatorskie i rzemieślnicze. Hostem jest "Bierpapst" Conrad Seidl. http://www.youtube.com/playlist?p=PL5EA4C860C76863B8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Rysia komuś wysadziło... http://www.youtube.com/watch?v=UgfubawsrcM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Dlatego do takich piw najlepiej używać blow-off tube i to z możliwie najgrubszą rurką... BTW, czy ktoś już wymyślił polski termin na "blow-off tube"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2artur2 Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Może "odgazownik fermentacyjny" albo "fermentacyjny zawór bezpieczeństwa" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 I takie są efekty używania rurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Panie kerowniku, oko wyszło temu rysiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeoxxX Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Alles uber Bier - niemiecki dokument, który m.in. pokazuje niemieckie piwowarstwo amatorskie i rzemieślnicze. Hostem jest "Bierpapst" Conrad Seidl. http://www.youtube.com/playlist?p=PL5EA4C860C76863B8 jakieś napisy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Alles uber Bier - niemiecki dokument' date=' który m.in. pokazuje niemieckie piwowarstwo amatorskie i rzemieślnicze. Hostem jest "Bierpapst" Conrad Seidl. http://www.youtube.com/playlist?p=PL5EA4C860C76863B8[/quote'] jakieś napisy? Może jeszcze po duńsku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 (edytowane) Craig Farraway z Kanady i jego CraigTube - pięć lat na YouTube. [media] [/media] Wielu z Was powie: " Z konserwy?? Co to za piwowarstwo ?? " A ja zapytam: "Ilu z Was tak zaczynało ??" Gdyby nie Craig Farraway prawdopodobnie nie zacząłbym swojej przygody z piwowarstwem domowym. W pierwszym jego filmie jaki obejrzałem Gość pokazał I zaczęło się: piwo.org / browar.biz / browamator itd.... Zamówiłem na BA zestaw startowy... brew kity Coopersa kupiłem już nie pamiętam gdzie.... Po dziesięciu brew-kitach i piwnicy pełnej zapasów na lato zaczynam przygotowania do pierwszej warki ze słodów... Nie było by mnie na tym forum, piwo nadal bym kupował w sklepie gdyby nie ten zakręcony gość... CraigTube to nie tylko piwo z nachmielonego ekstraktu. To również eksperymenty piwowarskie z i . CraigTube to przepisy na , i . CraigTube to filmy o butelkowaniu, , i . Filmy nie tylko o piwowarstwie.... ale również o muzyce (Craig jest muzykiem), , porady kulinarne na Craig's Kitchen, Radio Internetowe ( ) i... dobra zabawa. Thanks Craig.... Edytowane 11 Lutego 2012 przez coelian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Hopfen und Malz, Gott erhalt's Niemiecki program o piwie i warzeniu piwa. Opowieści przy kuflu, stare maszyny parowe w ruchu... nawet lepiej - ręczne przerzucanie słodu w słodowni, wycinanie lodu ze stawu, dębowe beczki, szkło do piwa dmuchane i formowane ręcznie.... łezka się w oku kręci. Trzy odcinki po ok. 10 minut każdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Mały browarek angielski: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Bardzo podobne do typowego browaru domowego: zacieranie infuzyjne jenostopniowe (ich mash tun nie różni się dużo od mojego coolera), fly sparge, false bottom ("giant collender"), gazowanie naturalne w casks (Real Ale), ręczne kapslowanie, nawet "granaty"! Nawet kupują wcześniej ześrutowane słody. BTW, dodałem + na youtube, bo przeciesz trzeba wspierać mini-browary i Real Ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Autorski program blogera piwnego Bartka Napieraja www.smaki-piwa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się