Bączek Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Po raz drugi Kłodzko zaprasza piwowarów domowych do uczestnictwa w spotkaniu i imprezie Forum Tradycji. W sobotę 16.08 zaplanowana jest impreza Forum Tradycji (FT), na którą składają się jarmark rękodzieła oraz otwarte warsztaty m.in. z produkcji domowych serów, winiarstwa. Imprezę uatrakcyjnia także duet "Piwne gotowanie". Podczas FT odbędzie się ogłoszenie wyników II Kłodzkiego Konkursu Piw Domowych. Organizator (Urząd Miasta Kłodzko) zarezerwował w Kłodzku na swój koszt 18 noclegów (7 dwuosobowych i 4 osobowy) dla piwowarów domowych. Chętni na przyjazd do Kłodzka powinni: 1. zgłosić się w tym wątku, podając nick i ew. maksymalnie 1 osobę towarzyszącą; 2. przywieźć ze sobą 10L swojego piwa (butelki, kegi - obojętnie); 3. zgodzić się na poczęstunek swoim piwem (10L) publiczności FT w Kłodzku (na specjalnym stosiku piwowarów domowych tuż po ogłoszeniu wyników IIKKPD); Dla piwowarów zostanie także przygotowane specjalne miejsce na terenie FT, wygodne do dłuższego posiedzenia i dalszych degustacji. Szczegółowe informacje dot. programu FT oraz innych atrakcji tego dnia w Kłodzku będę zamieszczał na bieżąco. Szczegóły techniczne pobytu po zamknięciu listy będę przesyłał poprzez e-maile. Do zobaczenia w Kłodzku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 1. Marusia + osoba towarzysząca (pewnie mąż ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszemas Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 1. Marusia + osoba towarzysząca (pewnie mąż ) 2. Pszemas + żona + keg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ściana Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 1. Marusia + osoba towarzysząca (pewnie mąż ) 2. Pszemas + żona + keg... 3. ściana + żona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 1. Marusia + osoba towarzysząca (pewnie mąż ) 2. Pszemas + żona + keg... 3. ściana + żona 4. Major + osoba towarzysząca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 chciałbym przyjechać ale nie wiem czy dam radę więc sie nie wpisuję, ale jeśli moge zarezerwować to poproszę: 1. Marusia + osoba towarzysząca (pewnie mąż ) 2. Pszemas + żona + keg... 3. ściana + żona 4. Major + osoba towarzysząca 5. amap + żona (tbc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 1. Marusia + osoba towarzysząca (pewnie mąż ) 2. Pszemas + żona + keg... 3. ściana + żona 4. Major + osoba towarzysząca 5. amap + żona (tbc) 6. BG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 1. Marusia + osoba towarzysząca (pewnie mąż ) 2. Pszemas + żona + keg... 3. ściana + żona 4. Major + osoba towarzysząca 5. amap + żona (tbc) 6. BG 7. josefik + 1 osoba towarzysząca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Też sie pojawię, ale to już Hubert ogania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Tak, słyszałam, że Leszcza też Hubert ogania A tymczasem jest jeszcze 5 wolnych noclegów i brak chętnych na nie - co jest, wszyscy na wakacjach w innych rejonach świata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Jak dam radę to się też pojawię i przenocuje Ale nie chce miejsca zajmować niepotrzebnie, zwłaszcza że w następny weekend zlot w Miliczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Ja jestem ogarnięty, tylko czasem niewyspany. Co do noclegów, to co się dzieje z zeszłoroczną ekipą? Nie dość, że darmowe noclegi są, to jeszcze trzeba prosić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bączek Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Tak, koledzy Wesoły i Leszcz są już ogonieni i ogarnięci, ponieważ w sobotę prowadzą swoje warsztaty i pokazy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Dążę do wyeliminowania kolizji plano/terminów, powinienem być - Głównoogarniający ogarnia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bączek Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Wśród innych atrakcji tego dnia w Kłodzku (zwłaszcza rekonstrukcji bitwy o twierdzę kłodzką) będą się najbardziej wyróżniać warsztaty i pokazy: - duetu Piwne Gotowanie, - warsztat domowego serowarstwa Przemka "Leszcza" Leszczyńskiego, - powiastka o winnicy i winach w wykonaniu Rafała "Wesołego" Wesołowskiego, - speech z pokazem dot. miodu Nestora Kościańskiego, - freelancerski panel dot. piwnej otoczki prowadzony przez sędziów IIKKPD. Kropką nad "i" ma być degustacja piw domowych :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Czy będzie ten franciszkanin co mu piwo miałem wysłać, a nie wysłałem, bo mi święty obrazek w czasie przeprowadzki wcięło. Wziąłbym beczkę więcej... gdyby był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bączek Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Podobno ma być, z tym że u nich jakieś częste rotacje są. Aktualny proboszcz nie jest zainteresowany udziałem w imprezie. Do niedawna poprzedni proboszcz defilował po mieście w tshircie The Clash. A jak masz miejsce to weź, trzeba się tylko będzie postarać, żeby nie wyszło, że piwo lejesz za święte obrazki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 czy wiadomo coś o godzinach kiedy wino i ser bedzie serwowane prezentowane? jakiś program imprezy, czy cuś.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bączek Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 (edytowane) 16.08.2014 - sobota godz. 10:00 - Jarmark Forteczny godz. 12:00 - inscenizacja na kłodzkim Rynku godz. 13-16 - pierwszy blok warsztatów 13.00 Piwne gotowanie – cz.1 13.30 Jak robić duże i dobre sery w małym mieszkaniu – Przemysław Leszczyński – cz.1 14.15 Piwne gotowanie – cz.2 14.45 Kilka chwil przy miodzie – Nestor Kościański 15.15 Jak robić dobre sery w małym mieszkaniu – Przemysław Leszczyński – cz.2 15.40 Piwne gotowanie – cz.3 (do 16.00) godz. 16:00 - Bitwa o Twierdzę godz. 17-19 - drugi blok warsztatów, wyniki IIKKPD, 17.00 In vino veritas – Rafał Wesołowski 17.40 Piwne ABC: w pubie, sklepie i przy stole – panel sędziów IIKKPD, moderuje Artur Napiórkowski 18.15 Ogłoszenie wyników IIKKPD 18.30 Degustacje piw domowych, konsultacje indywidualne z prowadzącymi warsztaty (do ok.19-19.30) godz. 19:00 - Filmowy Kanał Młynówki - WESELE godz. 21:00 - koncert Heldorado Edytowane 31 Lipca 2014 przez Bączek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syja77 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Mam takie pytanko: czy jak się wybiorę na oglądanie Bitwy o Twierdzę o16 to zdążę wrócić na 2 blok pokazowy o 17? Z zeszłym roku byliśmy w starym klasztorze Cysterskim pod Wrocławiem w Lubiążu i jakoś spodobały mi się inscenizacje tego typu, pokaz o winach też jest równie ciekawy więc się zastanawiam czy nie trzeba będzie z czegoś zrezygnować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bączek Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Hmmm, to dla mnie niełatwe pytanie. Sama bitwa raczej długo nie trwa, widzów interesuje też cały anturaż z tym związany: wojska, obozy, broń, parady i pokazy. Zgodnie z planem rekonstrukcja kończy się o 17.00, regimenty i obozy zostają tam oczywiście dłużej. Biorąc pod uwagę to, że z miejsca bitwy trzeba by iść pieszo, to zejdziesz z twierdzy na miejsce FT w ca 20min. Zawsze można trochę opóźnić występ Rafała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syja77 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 bez przesady az taki specjalnie ważny gość to nie jestem najwyżej trochę szybciej urwę się z pokazu bitwy żeby Rafała niepotrzebnie nie opóźniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 a czy jest taka opcja, żeby ktoś uwiecznił cyfrowo bloki nt. serów? Niestety nie możemy przyjechać a tematyka serowarstwa niezwykle interesuje moja LP. Jeśli nie byłoby możliwości umieszczenia takiego materiału na Youtube to mógłbym np. opłacić koszt płyt i wysyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bączek Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Prawdopodobnie będzie jakaś techniczna forma przekazu obrazu na nieduży telebim w trakcie warsztatów. Jeżeli to rozwiązanie da jakąś formę trwałego zapisu to będzie możliwość wysłania/publikowania. W przeciwnym razie musiałbym sam ustawić kamerę na statywie co nie jest problemem, ale spróbuję znaleźć jakiegoś wolontariusza do obsługi kamery. Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez Bączek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Camilos, Leszczu pokazy serowarstwa czyni we Wrocku od czasu do czasu, to może wtedy udało by Ci się przyjechać - jednak wersja na żywo to wersja na żywo - pytania można zadawać Piwne gotowanie? Ja chyba muszę zacząć pobierać jakieś opłaty za popularyzację - kogo nie zaproszę na FDP, to zaraz na wszystkie inne imprezy jeżdżą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi