josefik Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 start warzenia ok. 17 na początek Saison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Cześć start warzenia ok. 17 na początek Saison Ale ci zazdroszczę ja jeszcze 2h w pracy, potem spacer z psem i dopiero warzenie, wygląda na to że zacznę dopiero koło 21:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 nie ma co zazdraszczać do rana siedzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) warka 109 saison skład: pilzneński - 8kg pszeniczny-1 monachijski I - 0,5kg crystal 120 - 0,5kg płatki jęczmienne - 0,25kg płatki jęczmienne błysk.- 0,25kg Zacieranie zasyp 54°C 51°C - 30min. 65°C - 45 min. 73°C - 10 min. chmielenie/dodatki styrian - 85g 60 min. styrian - 15g 10 min. hallertau spalt select - 10g 10 min. curacao - 25g - 10min drożdże Wyeast Saison 3724 12,5 blg Edytowane 31 Października 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 nie ma co zazdraszczać do rana siedzę Ja bym piwa nie wysiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 ... i do tego słyszałem że nocne zmiany dziś pracują o godzinę dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 ... i do tego słyszałem że nocne zmiany dziś pracują o godzinę dłużej ale cała robota będzie jedną godzinę krócej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 ... i do tego słyszałem że nocne zmiany dziś pracują o godzinę dłużej ale cała robota będzie jedną godzinę krócej... Nie, nie zmiana to zmiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) warka 110 Belgian GSA skład: pilzneński - 12,5kg carapils - 0,25kg płatki owsiane błysk.- 0,20kg płatki jęczmienne błysk.- 0,20kg Zacieranie zasyp 40°C 66°C - 40 min. 73°C - 15 min. chmielenie/dodatki Cukier kryształ - 1,2kg styrian - 70g 60 min. lubelski - 30g 15 min. lubelski - 30g 1 min. drożdże Wyeast Golden Strong Ale 1388 wyszło 18,2 BLG Edytowane 31 Października 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agrest Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 nie ma co zazdraszczać do rana siedzę Josefik, ty jakieś supporty nocne masz na IT że tak często po nocach przesiadujesz? I co to za piwko Belgian GSA? Pozdro. J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 I co to za piwko Belgian GSA? Belgian Golden Strong Ale - też takie wczoraj zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Niestety zapowiada się weekend bez warzenia czeka mnie służbowy wyjazd do Ciechocinka na cały weekend i zabawa przy koncerniakach. ... ale nadrobię w następny długi weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Niestety zapowiada się weekend bez warzenia czeka mnie służbowy wyjazd do Ciechocinka na cały weekend i zabawa przy koncerniakach. ... ale nadrobię w następny długi weekend Wyrazy głębokiego współczucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 .... w Ciechocinku, tam gdzie gaj zdrojowy ..... MaxiKazz idzie na łowy ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 O właśnie, może się wkręcę na jakiś wieczorek zapoznawczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 (edytowane) A w Ciechocinku jest inaczej. o 22 wszyscy gaszą światło i życie zamiera i jest jak na biegunie zero ludzi Edytowane 7 Listopada 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Warka 107 - Tripel zabutelkowana 36l blg końcowe 2,8 dodano 200g glukozy do refermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Na weekend szykuje się na dwie warki Jutro ok. 17.00 belgian dark strong ale a w sobotę od rana 8.00-9.00 dubbelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 warka 110 Golden Strong ALE przelana na cichą zeszło do ok 4 blg warka 108 witbier zabutelkowana > 2 blg za chwilę zasyp belgian dark strong ale ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) warka 111 Belgian DSA skład: pilzneński - 5kg pale ale - 5kg słód owsiany - 0,4kg słód żytni 0,3kg płatki jęczmienne błysk.- 0,4kg Zacieranie zasyp 40°C 63°C - 10 min. 69°C - 40 min. podgrzanie 69°C chmielenie/dodatki Cukier karmelizowany ciemny - 2kg first gold - 30g 60 min. simcoe - 10g 12 min. hallertau trad - 15g 5 min. drożdże Wyeast Golden Strong Ale 1388 edit 20,8 blg Edytowane 13 Listopada 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 (edytowane) warka 112 Belgian Dubbel skład: pilzneński - 6kg pale ale - 1kg mild - 0,68kg abbey 0,5kg carabelge - 0,5kg płatki jęczmienne błysk.- 0,4kg płatki owsiane błysk. - 0,4kg Zacieranie zasyp 40°C 63°C - 15 min. 69°C - 40 min. podgrzanie 78°C chmielenie/dodatki Cukier karmelizowany ciemny - 2kg styrian - 60g 90 min. citra - 15g 14 min. simcoe - 10g 5 min. kolendra - 15g 15 min curacao - 40g 15 min. drożdże Wyeast Golden Strong Ale 1388 16blg Edytowane 13 Listopada 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Saszetka "stefanków" spuchła w 12h /obecnie rosną w starterze/ jutro wieczorkiem bądź /jak nie dam czasowo rady/ w czwartek rano czeka mnie warzenie weizena. Saison po 17 dniach fermentacji zszedł do 8blg ale dalej ładnie pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 (edytowane) warka 113 weizen skład: pilzneński - 3.5kg pszeniczny-4.5kg carapils - 0,5kg Zacieranie zasyp 41°C 46°C - 30min. 50°C - 10min. 53°C - 10min. 64°C - 20 min. 71°C - 20 min. wygrzew 77°C podwójna dekokcja chmielenie/dodatki hallertau trad. - 30g 90 min. hallertau trad. - 10g 15 min. drożdże Wyeast 3068 weihenstephan weizen Edytowane 19 Listopada 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 czy to konkursowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 jak ni zdąże wypić i jeszcze coś zostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się