Skocz do zawartości

Cukier specjalny w belgijskim dubblu


zgoda

Rekomendowane odpowiedzi

Ciemne piwo z Westvleteren właśnie tak jest robione. Bazą jest słód pale a dodatek to jasny, średni i ciemny cukier kandyzowany. Efekt - bogactwo posmaków owocowych, karmelowych, suszonych owoców (figi, rodzynki, śliwki)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cukier inwertowany nie wnosi nic do smaku piwa, to po prostu wygodniejsza do transportu forma sacharozy.

 

Na czym ta wygoda miałaby polegać, skoro sacharoza jest sypka, a cukier inwertowany w postaci stropu?

 

No i są tacy, którzy twierdzą inaczej. Na rozjaśnienie takich wątpliwości najlepszy jest eksperyment.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.