Belzebub Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 nie wiem czy wszystkie, ale moje krany (w sumie 2 rodzaje) mają gwint na 7/16 cala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Włoski kran, Celli bodajże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 (edytowane) o popatrz to chyba taki sam mam. To jest kran bez sprężynki ? czyli jak uchylisz wajchę to zostaje w tej pozycji ? Edytowane 23 Maja 2011 przez Belzebub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 (edytowane) Ja mam włoskie 2 krany i mają niecałe 16mm , niestety nie mam takiej nakrętki do przykręcenia i czuję, że ciężko będzie coś dopasować (ale chyba w chłodnictwie się używa takich rozmiarówek) Krany ze sprężynką jeśłi to coś zmieni, dość długi gwint + nakrętka i rurka do montażu nie chce się zmieścić w rurze fi60, muszę pokombinować przy budowie nalewaka. ja mam taki i ma 5/8 http://www.aukcjoner.pl/gallery/005813549-.html#I1 Edytowane 23 Maja 2011 przez misiuzeb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 ostatnio uruchomiłem zakupione jakiś czas temu antałki i przystosowałem do tego krany, ale żeby znaleźć taki gwintownik to graniczyło z cudem, dlatego zrobiłem gwint wewnętrzny (ingerując w konstrukcję kranu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 (edytowane) Wraca do położenia "zamknięty", więc ma sprężynkę. Na 7/16 cala to chyba będzie średnica otworu 13mm, dobrze liczę? Pewien nie jestem, bo nie mierzyłem, ale wydaje mi się, że to było więcej... Zamierzam zrobić tak jak opisał Kopyr - wywiercić dziurę, wepchnąć kran, podłożyć jakąś podkładkę od wewnątrz i dokręcić nakrętką. Tyle że kran został na wsi, a sklep z wiertłami/otwornicami mam tutaj, 100km od kranu do którego nie da się zadzwonić i zapytać o średnicę. Edytowane 23 Maja 2011 przez zgoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 zawsze możesz spisać do googla 7/16 cala to ci odpowie ile to cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Wychodzi 1.11cm, widzę że nie da rady inaczej niż wziąć suwmiarkę i zmierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 ja poszedłem z tym do sklepu, żeby dokupić szybkozłżczką i pani mi zmierzyła na grzebieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 (edytowane) Jarek zerknij na to to jest kran celli http://www.aukcjoner.pl/gallery/005813549,3-kran-do-piwa-do-kolumny-piwnej-keg-beczka-piwo-.html i ma 5/8 bo wpiątek byłem w sklepie i sprawdzałem nakrętkę 1/2cala i była ciut za ciasna. Edytowane 23 Maja 2011 przez misiuzeb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Większość włoskich kranów ma gwint 5/8 cala - właściwie to standard. Będziesz potrzebował wiertło lub otwornicę 16mm. Niektóre amerykańskie wynalazki albo specjalne krany mają inne gwinty. Jeśli kran taki jak na zdjęciu to 5/8" na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Czy krany jak na zdjęciu, z gwintem o długości 35mm będą ok do wmontowania w drzwi lodówki? Czy może występują krany z dłuższym gwintem? Nie mam jeszcze lodówki na kegerator i nie wiem czy gwint nie będzie za krótki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Spokojnie dasz radę, bo i tak najlepiej jest wyciąć wewnętrzną, plastikową ściankę lodówki i kran montować bezpośrednio do blachy zewnętrznej (po uprzednim wydłubaniu kawałka pianki). Po przykręceniu kranu ubytek piany wypełniasz nową i gotowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Ja bym nie montował do samej blachy tylko zrobił dużą podkładkę (blacha z której jest zrobiona lodówka jest dość cienka). Do wykonania podkładki wykorzystałem blachy przyklejane do korespondencji doręczanej przez InPost. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Ja bym nie montował do samej blachy tylko zrobił dużą podkładkę (blacha z której jest zrobiona lodówka jest dość cienka). Do wykonania podkładki wykorzystałem blachy przyklejane do korespondencji doręczanej przez InPost. Zdecydowanie popieram. Ja użyłem kawałek sklejki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 OK, sprawa jasna. Dzięki za podpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Chciałbym wszystkich przestrzec przed źle pojętą oszczędnością Zastanówcie się dobrze przed zakupem używanej lodówki. Po pierwszym wyrównaniu rachunków za energię może się okazać, że można było za to kupić całkiem niezłą nową lodówkę z poborem ~200kWh rocznie. Co też mnie się zdarzyło. Ku przestrodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastaga Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Chciałbym wszystkich przestrzec przed źle pojętą oszczędnością Zastanówcie się dobrze przed zakupem używanej lodówki. Po pierwszym wyrównaniu rachunków za energię może się okazać, że można było za to kupić całkiem niezłą nową lodówkę z poborem ~200kWh rocznie. Co też mnie się zdarzyło. Ku przestrodze. Kupując lodówkę w pierwszej kolejności patrzyłbym na pobór prądu - w mieszkaniu kiedyś też zmieniałem tylko ze względu jej żarłoczności, a nie tego, że coś jej dolegało Luqas van Dred 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 ja teraz używam tylko i wyłącznie przepływowej. Pracuje tylko jak potrzebuję zimnego piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Zdobyłem lodówkę na kegerator!! Ale mam pewną wątpliwość. Otóż butla którą mam (6kg, 85cm wysokości) nie zmieści mi się do wnętrza, stąd też muszę wężyk z CO2 przeprowadzić przez ściankę. Tylko nie wiem gdzie wiercić, aby nie trafić na parownik. Jest jakaś ogólna zasada gdzie umieszcza się parowniki w lodówkach? To jest jakiś kilkuletni model Ardo. Nie chciałem zakładać nowego wątku, dlatego pytam tu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 A przez uszczelkę nie można przeprowadzić taki wężyk ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 (edytowane) Jak lodówka jest z zamrażalnikiem, to parownik jest wokół niego. Jak bez - to w tylnej ściance. Najbezpieczniej wiercić w boku. A najlepiej kupić butlę 1,5 kg, wejdzie do lodówki "sześćdziesiątki" Edytowane 7 Lutego 2012 przez darko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Ostatnio kupiłem keg 30L po piwie Carlsberg, czy ktoś orientuję się jaka jest waga tej beczki?. Wymiary ma inne niż standardowe kegi, śr. 30 cm, wys.55 cm. Czy głowica typu flasch A będzie pasować? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 (edytowane) Tu masz rozmiary http://pl.wikipedia.org/wiki/Keg Powinna pasować głowica od piw KP Moja 50 waży 14 kg Edytowane 24 Lipca 2012 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Mam keg Euro 30L i on waży 9,2 kg, gościu który sprzedaje kegi Calsberga pisze że ważą coś około 5 kg(nie ma jak zważyć i jest to jego odczucie), czy rzeczywiście tak mało ważą?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi