Tomasz B Opublikowano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) warka nr38Schwarzbier 13BLG- 29,7 IBU-29lSkład:Słody:Słód pilzneński Słód monachijski Słód karmelowy jasny Carahell® Słód Caraaroma 300-400 EBC Czekoladowy ciemny 1100-1300 EBC Strzegom Carafa ® typ III 1300-1500 EBC Weyermann Zacieranie:- 54°C - 10 min- 64°C - 30 min- 72°C - 30 minWysładzanie:Wodą 76°C, do uzyskania 37l brzeczkiGotowanie:60 minChmielenie: 18g Magnum14,5% A-A20g Hallertauer Tradition 5,5% A-A 15g Hallertauer Tradition 5,5% A-AInne:Mech Irlandzki – 7gDrożdże:Gęstwa W34/70 jutro Edytowane 17 Stycznia 2016 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) Wczoraj uwarzyłem WARKA 39 Marcowe 13°Blg – 31,1IBU – 28l w planach Porter Edytowane 23 Października 2014 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Traditional Bock 16BLG rozlany do butelek 6g1l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Zostało jeszcze mi kupic butle i węzyki powpinać i sie napić w koncu lanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) Pierwsze piwo do petainera Schwarzbier 13BLG Edytowane 2 Listopada 2014 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 04 listopad uwarzyłem Warka 40 Porter Bałtycki- (Kruk)20,5°Blg 29,1 IBU-27l Skład: Słody: Słód pilzneński 4 kg Słód monachijski 4 kg Słód karmelowy jasny Carahell 0,2kg Słód karmelowy special B 350 EBC Castle Malting 0,2kg Słod Carabelge ® 30-35 EBC Weyermann 0,3kg Czekoladowy pszeniczny0,1 kg Carafa ® typ III 1300-1500 EBC Weyermann 0,2 kg Barwiący 0,1kg Zacieranie: - 54°C - 10 min - 67°-68°C - 90 min Gotowanie: 120min Chmielenie: 50 min - 10g Magnum14,5% A-A 40 min - 30g Hallertauer Tradition 5,5% A-A 20min - 30g Hallertauer Tradition 5,5% A-A Inne: Mech Irlandzki – 7g cukier 0,5kg Drozdze gęstwa zadana do 15°c w34/70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 sprawiem sobie do browaru wkoncu butle co2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Wczoraj WARKA 39 Marcowe 13°Blg rozlana do petainera 3x3Bar vettis 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 A no i Mikołaj do mnie zawitał ciekawe co przyniósł no to się postarał o nowy sprzęt do warzelni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Wczoraj zlałem na cichą Porter Bałtycki zeszedł do 5BLG a dzisiaj przygotowania do pierwszej próby wymiennika ciepła trzymać w kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 WARKA 41 Marcowe 12°Blg – ok26,2IBU – 27l Skład: Słody: Słód pilzneński 3 kg Słód monachijski 2,6 kg Słód karmelowy jasny Carahell® - 0,25 kg Słód karmelowy monach. Caramunich - 0,15 kg Zacieranie: - 54°C - 10 min - 64°C - 30 min - 72°C - 30 min Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 37l brzeczki Gotowanie: 60 min Chmielenie: 50min - 11g Herkules ok16 % A-A 20min - 11g Herkules ok16 % A-A 5min -14g Herkules ok16 % A-A Inne: Mech Irlandzki – 7g Drożdże: W34/70 zadane po 30 minutach od zakończenia gotowania w tem 15°C A więc chłodzenie odbyło sie na wymienniku ciepła po raz pierwszy na początku był mały falstart ale szybko obruciłem wymiennik i potem była juz poezja w postaci 15°C na wyjsciu brzeczki do wiadra ,ale z tego to mysle ze chłodzenie nie bedzie trwało dłuzej niz 15-20 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 WARKA 41 Marcowe 12°Blg zlana na cichą . WARKA 42 Lager Wiedeński 12,5°Blg – ok29IBU – 28l Skład: Słody: Słód wiedeński 3 kg Słód pilzneński 1,3 kg Słód monachijski 1,7 kg Słód karmelowy jasny Carahell® - 0,25 kg Słód karmelowy monach. Caramunich - 0,1 kg Zacieranie: - 54°C - 10 min - 64°C - 40 min - 72°C - 20 min Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 37l brzeczki Gotowanie: 70 min Chmielenie: 60min - 17g Herkules ?% A-A 20min - 17g Herkules ? % A-A Inne: Mech Irlandzki – 7g Drożdże: W34/70 zadane swieżutką gęstwą w tem 12,5°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Marcowe 41 rozlane do petainera WARKA 42 Lager Wiedeński zlany na cichą Warka 40 Porter Bałtycki rozlany do butelek 6g/1l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 WARKA 43 Rauchbock wyszło 21L-17BLG - ok28IBU - - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Warka 44 Black IPA 17°Blg 67 IBU-26,5l Skład: Słody: Słód pilzneński 3,5 kg Słód monachijski 3 kg Słód Carared Weyermann 0,3 Carafa ® typ III 1300-1500 EBC Weyermann 0,2 kg Czekoladowy Weyermann 0,15kg Zacieranie: - 54°C - 10 min - 67°-68°C - 60 min - 78°C-10min Gotowanie 70 min Chmielenie: 70 min - 17g Magnum 60 min-25 g Centennial 40 min-25 g Cascade 15 min-30 g Willamette 0 min -25 g Cascade na zimno-? Inne: Mech Irlandzki – 7g cukier 0,3kg Drozdze US-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Wczorajsza warka 45 Monachijskie Jasne 13 BLG- 24 IBU-28l Skład: Słody: Słód pilzneński 5,2 kg Słód monachijski 0,45 kg Słód Carapils 0,35 kg Zacieranie: - 52°C - 10 min - 62°C - 20 min Dekokt: - 72°C - 15 min - 100°C - 20 min - 72°C - 15 min - 77°C - 10 min Gotowanie: 80min Chmielenie: 70 min - 15g Herkules ?-% A-A-szyszka 20 min - 5g Herkules ?-% A-A-szyszka Inne: Mech Irlandzki – 7g Gęstwa W34/70 zadana w 13°C po 20 minutach od zakonczenia gotowania Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Warka 44 Black IPA zlana na cichą 13-01-14 45 Monachijskie Jasne zlane na cichą zeszło do 3BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Wczoraj 43 Rauchbock zabutelkowanyz z dodatkiem cukru 6g/1l 44 Black IPA wrzucone chmiele na cichą Uwarzona Warka 46 Schwarzbier 13BLG-około 29,5 IBU-28l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Degustacja Porterka 20,5Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Pierwsza warka w nowym garze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Wczorajsza warka 47 Pils 12,5 BLG- 43,5 IBU-28l Skład: Słody: Słód pilzneński 5 kg Słód monachijski 0,8 kg Słód Caramunich 0,35 kg Zacieranie: - 52°C - 10 min - 63°C - 40 min - 72°C - 20 min - 77°C - Gotowanie: 70min Chmielenie: 70 min - 10g Herkules ?-% A-A-szyszka 30 min - 15g Herkules ?-% A-A-szyszka 10 min - 15g Herkules ?-% A-A-szyszka 0 min - 50g Herkules ?-% A-A-szyszka Inne: Mech Irlandzki – 7g Gęstwa W34/70 zadana w 13°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Warka 44 Black IPA rozlana do 20x0,5l ,z 6g/1l oraz reszte do petainera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) 45 Monachijskie Jasne 13 BLG rozlane do 10x0,5l z 6g/1l oraz reszta do petainera 2x 3Bar Schwarzbier zlany na cichą zeszło do 3 Blg Edytowane 8 Lutego 2015 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Wczorajsza warka 48 Pils 12,5 BLG- 29,5 IBU-28lSkład:Słody:Słód pilzneński 5,2 kgSłód monachijski 1 kgZacieranie:- 52°C - 10 min- 64°C - 40 min- 72°C - 20 min- 77°C - 10 minGotowanie:70minChmielenie: 70 min - 15g Herkules ?-% A-A-szyszka20 min - 15g Herkules ?-% A-A-szyszkaInne:Mech Irlandzki – 7g W34/70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) Wczorajsza warka 49 Coffe Staut 15 BLG- 29 IBU-28lSkład:Słody:Słód pilzneński 2,7 kgSłód monachijski 3,7 kgSłód Caramunich 0,2 kgSłód Cararoma 0,1 kg płatki jęczmienne płatki owsiane Zacieranie:- 52°C - 10 min- 63°C - 40 min- 72°C - 20 min- 77°C -Gotowanie:70minChmielenie: 60 min - 15g Herkules ?-% A-A-szyszka20 min - 15g Herkules ?-% A-A-szyszka Inne:Mech Irlandzki – 7g kawa grubo mielona drozdze s-05 Edytowane 8 Marca 2015 przez Tomasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się