Korzen_ Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Sasion (Sezonowe porządki) i Saison z kwiatem czarnego bzu (Sezon na bez) to ta sama warka. Przed dodaniem skórek na ostatnie 10 minut gotowania, odebrałem połowę warki pod czarny bez. Kwiat czarnego bzu dodałem na cicha, dwa dni przed butelkowaniem. W ten sposób powstały 2 różne piwa. Co ciekawe osad drożdżowy rożnił się od siebie. W tym ze skórką pomarańczy jest prawie biały, luźny w konsystencji. W czystym ma lekko fioletowo-różowy odcień, z dość zwartą konsystencją i wyraźne kratery. Dzięki za opinie i bardzo się cieszę, że smakowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 No i gratulacje za osiągnięcie tak głębokiego odfermentowania, mi tak nisko mocne piwo jeszcze nie zeszło. Z tym do nie do końca wiadomo jak faktycznie jest, raz że miałem walnięty balingometr, który zawyżał i o tym jeszcze nie wiedziałem wtedy, dwa że nie znam prawdziwego OG, bo dodawałem syrop w trakcie fermentacji i w sumie nie wiem tak naprawdę ile tam poszło cukru (było trochę przebojów z tym piwem). Ale na pewnie było mocne, 3 miesiące prawie zeszły, zanim to w ogóle dało się pić. Z cała resztą recenzji się zgadzam w 100%, piwo nawet ciekawe, ale to taki belgijski mutant, ni to tripel, ni dubbel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Zabrane Kooperacja browarów Przepona & Pixie Dixie - Session IPA (polecam brać razem z Brux Session IPA) Kooperacja browarów Przepona & Pixie Dixie - Brux Session IPA (polecam brać razem z Session IPA) Browar Przepona - Berliner Weisse Browar Korzenny Saison z kwiatem czarnego bzu (Sezon na bez) Zostawiłem: Browar Tauruss - Foreign Extra Stout x2 Browar Tauruss - Black IPA x2 Stan aktualny: Alison-Earl Grey Ipa Browar Tauruss-Belgian Tripel Browar Tauruss-Polish Wheat x2 Browar Przepona - Grodziskie Kooperacja browarów Przepona & Pixie Dixie - Session IPA (polecam brać razem z Brux Session IPA) Kooperacja browarów Przepona & Pixie Dixie - Brux Session IPA (polecam brać razem z Session IPA) Browar Tauruss - Foreign Extra Stout x2 Browar Tauruss - Black IPA x2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alison Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 hejka, byłem dzisiaj i wymieniłem 4 sztuki. Degustacja na weekend. Zabrałem: Alison - Earl Grey Ipa - zabrałem swoje bo już długo leżało. Niepotrzebnie bo otworzyłem i dalej jest dobre Browar Tauruss-Polish Wheat Browar Tauruss - Foreign Extra Stout Browar Tauruss - Black IPA Zostawiłem: Alison - FES leżakowany z płatkami x2 Alison - Single Hop Enigma (AUS) x2 (pierwsze fermentowane w kontrolowanych warunkach - lodówka) Stan depozytu Alison - FES leżakowany z płatkami x2 Alison - Single Hop Enigma x2 Browar Tauruss-Belgian Tripel Browar Tauruss-Polish Wheat Browar Przepona - Grodziskie Kooperacja browarów Przepona & Pixie Dixie - Session IPA (polecam brać razem z Brux Session IPA) Kooperacja browarów Przepona & Pixie Dixie - Brux Session IPA (polecam brać razem z Session IPA) Browar Tauruss - Foreign Extra Stout Browar Tauruss - Black IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 (edytowane) Berliner Weisse - browar Przepona rozlew: 14.07.2017 alko: coś w okolicach 3% Wygląd: jasno-złote, prawie słomkowe, zamglone, wysoka biała piana, jak widać na zdjęciu Aromat: mocno uderzający kwaśny aromat owocowy, do tego aromat słodów pszenicznych Smak: podobnie, sporo kwasu i pszeniczne nuty Tekstura: Bardzo wysokie nagazowanie, niemal szampańskie, ciało lekkie, Podsumowanie: Miałem problem z kwaskowatością tego piwa - jak dla mnie schodziło za bardzo w kierunku wytrawnego szampana czy cydru, zarówno w smaku i aromacie, ta kwaskowatość to było raczej skwaszony owoc, niż przyjemny kwasek wzbogacający smak. Żona prawie w ogóle tego nie przełknęła, mi też słabo szło. Moim zdaniem jak na berlinera to ta kwaskowatość była zbyt agresywna i owocowa. Bardzo wysokie nagazowanie tylko nakręcało ten efekt ruskiego szampana. Edytowane 21 Września 2017 przez tauruss MistrzSuspensu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Owoce to pewnie od wyższej latem temperatury fermentacji. Co do kwaśności to dla mnie z kolei mało kwaśne Bardziej przeszkadza mi jakiś taki chropowato-śmietanowy smak w tle. Nie wiem czy to od kwasu mlekowego czy coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Byłem i zabrałem: Alison - FES leżakowany z płatkami Alison - Single Hop Enigma Browar Tauruss - Black IPA Zostawiłem: Browar Przepona - Lekkie jasne ale Browar Przepona - Biało czerwone ale Browar Przepona - Grodziskie v8 Stan na 22-09-2017, godz. ok.17: Alison - FES leżakowany z płatkami Alison - Single Hop Enigma Browar Tauruss-Belgian Tripel Browar Tauruss-Polish Wheat Browar Przepona - Grodziskie v7 Browar Przepona - Lekkie jasne ale Browar Przepona - Biało czerwone ale Browar Przepona - Grodziskie v8 Kooperacja browarów Przepona & Pixie Dixie - Session IPA (polecam brać razem z Brux Session IPA) Kooperacja browarów Przepona & Pixie Dixie - Brux Session IPA (polecam brać razem z Session IPA) Browar Tauruss - Foreign Extra Stout Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefkowy Dzwoniec Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Byłem i zabrałem: Kooperacja browarów Przepona & Pixie Dixie - Session IPA (polecam brać razem z Brux Session IPA) Kooperacja browarów Przepona & Pixie Dixie - Brux Session IPA (polecam brać razem z Session IPA) Alison - FES leżakowany z płatkami Alison - Single Hop Enigma Browar Tauruss - Foreign Extra Stout Zostawiłem: Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session Kveik IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session Kveik IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session Wit IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Pszeniczne Stan na 22-09-2017, godz. ok.22: Browar Tauruss-Belgian Tripel Browar Tauruss-Polish Wheat Browar Przepona - Grodziskie v7 Browar Przepona - Lekkie jasne ale Browar Przepona - Biało czerwone ale Browar Przepona - Grodziskie v8 Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session Kveik IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session Kveik IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session Wit IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Pszeniczne To moja pierwsza wymiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_87 Opublikowano 23 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 21 godzin temu, MistrzSuspensu napisał: Byłem i zabrałem: Alison - FES leżakowany z płatkami Alison - Single Hop Enigma Browar Tauruss - Black IPA Zostawiłem: Browar Przepona - Lekkie jasne ale Browar Przepona - Biało czerwone ale Browar Przepona - Grodziskie v8 Stan na 22-09-2017, godz. ok.17: Alison - FES leżakowany z płatkami Alison - Single Hop Enigma Browar Tauruss-Belgian Tripel Browar Tauruss-Polish Wheat Browar Przepona - Grodziskie v7 Browar Przepona - Lekkie jasne ale Browar Przepona - Biało czerwone ale Browar Przepona - Grodziskie v8 Kooperacja browarów Przepona & Pixie Dixie - Session IPA (polecam brać razem z Brux Session IPA) Kooperacja browarów Przepona & Pixie Dixie - Brux Session IPA (polecam brać razem z Session IPA) Browar Tauruss - Foreign Extra Stout No nie... W ciągu jednego dnia zabrano wszystkie piwa na jakie miałem ochotę :-( jak pech to pech... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefkowy Dzwoniec Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Piwa pobrane z depozytu wypite ze znajomymi. Niestety nie przemyślałem wcześniej kwestii notatek, więc opis będzie krótki. Ostre jedzenie też trochę przeszkadzało. Kooperacja browarów Przepona & Pixie Dixie - Session IPA (polecam brać razem z Brux Session IPA) Niestety alkoholowy aromat przykrył wszystko. W smaku wyczuwalny chmiel, ale też przykryty alkoholem.Kooperacja browarów Przepona & Pixie Dixie - Brux Session IPA (polecam brać razem z Session IPA) Mniej alkoholowe. Lepszy zapach. Ogólnie smaczniejsze . Zgaduję, że temperatura fermentacji uciekła przez sezon letni. Lubię takie eksperymenty z dzieleniem warek na różne drożdże i dodatki. Zostawione przeze mnie Session IPA i Session Kveik IPA. Są takim przykładem.Browar Tauruss - Foreign Extra Stout Gładkie. Smak i zapach kojarzyły się z cukierkami kukułka. Smakowało wszystkim. Alison - Single Hop Enigma Pijąc w ciemno powiedziałbym, że dobra APA.Alison - FES leżakowany z płatkami Piwo udane, choć płatków nie wyczułem (przynajmniej wprost). Ogólnie cieszę się, że była okazja się wymienić. Mam nadzieję, że piwa nie będą stały zbyt długo, bo wszystko co zostawiłem raczej wymaga przechowywania w lodówce. tauruss i MistrzSuspensu 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 W sumie jestem trochę zaskoczony, piwo było fermentowane w górnym zakresie dla San Diego Super i dolnym dla Sacch. Brux. Trois (temp. otoczenia 18°C, więc pewnie było 22°C), więc fuzli przynajmniej w drugim przypadku nie powinno być. Może to od Vic Secret? Chmiel ten potrafi dać dosyć agresywną goryczkę, nawet lekko rozgrzewającą (sam się tym zdziwiłem). Ja generalnie fuzli nie wyczułem, aldehyd, który mylę czasem z alkoholem potrafię rozróżnić chyba dopiero w wyższych stężeniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefkowy Dzwoniec Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Możliwe. Ekstra sensorykiem nie jestem, więc mogę źle określać aromaty/smaki. Single Hopa Vic Secret jeszcze chyba nie miałem okazji spróbować. Dziwi mnie trochę mała rotacja piw w depozycie, ale może to się poprawi. Co prawda do Piwnicy przyjeżdżam głównie odbierać zamówienia z Centrum Piwowarstwa, więc rzadko, ale postaram się za każdym razem coś wymienić. Jest jakiś limit tego ile piw na raz można wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Wakacje były, to i ruch mały, bo mało kto wtedy warzy. Limitu w zasadzie chyba żadnego nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 2 godziny temu, Stefkowy Dzwoniec napisał: Możliwe. Ekstra sensorykiem nie jestem, więc mogę źle określać aromaty/smaki. Albo jesteś wyczulony na alkohol/fuzle Też nie jestem jakimś sensorykiem i nie raz się mylę. Będzie jeszcze druga opinia o tych piwach, będzie zabawnie jeśli rzeczywiście w piwach jest to co napisałeś. Wtedy całkiem zwątpię w swoje sensoryczne umiejętności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Albo jesteś wyczulony na alkohol/fuzle Będzie jeszcze druga opinia o tych piwach, będzie zabawnie jeśli rzeczywiście w piwach jest to co napisałeś.Miałem plan w ten weekend próbować, ale na razie nos zapchany, więc z degustacja Jeszce poczekam. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefkowy Dzwoniec Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 To czekamy na rozstrzygający głos:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramnic Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Z mojego doświadczenia z brux trois trzeba uważać z temperatura, zaczynać od dolnych widełek i dopiero po jakimś czasie stopniowo podnosić. Pierwsze piwo było fermentowane w 20C i wyszło w porządku, natomiast drugie po prostu stało w pokoju, a w międzyczasie temperatury na dworze rosły i niestety drożdże trochę pohulały - piwo wyszło bardzo fajnie, gdyby właśnie nie dobrze wyczuwalny alkohol :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_87 Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) Byłem i zabrałem: Browar Tauruss-Belgian Tripel Browar Przepona - Biało czerwone ale Zostawiłem: Browar Insanity Hops - WCIPA Browar Insanity Hops - Marcowe Stan na 23-09-2017, godz. ok.20: Browar Tauruss-Polish Wheat Browar Przepona - Grodziskie v7 Browar Przepona - Lekkie jasne ale Browar Insanity Hops - WCIPA Browar Insanity Hops - Marcowe Browar Przepona - Grodziskie v8 Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session Kveik IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session Kveik IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Session Wit IPA Browar Domowy Stefkowy Dzwoniec - Pszeniczne Edytowane 24 Września 2017 przez Michal_87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 4 godziny temu, Ramnic napisał: Z mojego doświadczenia z brux trois trzeba uważać z temperatura, zaczynać od dolnych widełek i dopiero po jakimś czasie stopniowo podnosić. Pierwsze piwo było fermentowane w 20C i wyszło w porządku, natomiast drugie po prostu stało w pokoju, a w międzyczasie temperatury na dworze rosły i niestety drożdże trochę pohulały - piwo wyszło bardzo fajnie, gdyby właśnie nie dobrze wyczuwalny alkohol :/. Dokładnie nie wiem ile miałem wtedy w piwnicy, ale mierząc temperaturę wody w butelce zostawionej na całą dobę gdzieś w lipcu wyszło 18°C, więc wydaje mi się, że więcej niż 22°C we wiadrze nie było. Chociaż kto wie, musiałbym pomyśleć jeśli nie nad kontrolą to o pomiarze temperatury we wiadrze, bo inaczej to trochę wróżenie z fusów. White Labs podaje dla WLP644 optymalną temperaturę 21°C-29°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Po wczorajszym dniu, w dobrym humorze zdegustowałem piwko od Alisona: FES + płatki dębowe 16BLG/ 6,6abv./ 35 IBU słody: pilzneński, karmelowy 30, carafa, monachijski, pale ale chmiele: Iunga drożdże: S-04 inne: płatki dębowe, pszenica prażona, jęczmień palony Aromat: Po wyjęciu z lodówki sporo estrów, ale po ogrzaniu kawa je przykrywa. Chyba lekki aldehyd, ale pewien nie jestem. Barwa: Czarna, ale mam wrażenie, że gdzieś w dolnej granicy. Piany stylowa dla Coca-Coli, znika z sykiem. Po chwili brak. Smak: Chyba jednak jest aldehyd, ale delikatny. Owocowe, kawa jest bardziej w posmaku. Rozgrzewające. Trochę jakby mleczna czekolada, może to od płatków? Czekoladę aromatyzuje się wanilią. Tekstura: Jest gładkie, ale pełnia chyba ciut za niska. Nagazowanie niskie. Podsumowanie: Przyjemnie się pije, wolałbym jednak mniej owocowe, a bardziej w stronę kawy czy czekolady. tauruss i alison 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alison Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 dzięki za recenzje to ostatnie moje piwo zrobione bez lodówki, mam nadzieje, że teraz będzie już tylko lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Browar Tauruss - Black IPA - Plato: 16,5; ABV.: 7,1%; IBU:70 skład: Pale Ale, żytni, karmelowy, Pszeniczny, Czekoladowy, Carafa II Special, jęczmień palony chmiel: Columbus, Simcoe, Mosaic, Galaxy, Citra drożdże: Mangrove Jack's M42 New World Strong Ale butelkowanie: 19-08-2017 Aromat: Leśny, lekko cytrusowy, lekka kawa. Wygląd: Kapsel z nadrukiem. Piana ładna, drobna, średniotrwała, lekko oblepia szkło przy opadaniu. Piwo barwy czarnej, nieprzejrzyste. Smak: Żywiczno-grejpfrutowy, z wyczuwalną dość mocno palonością, jak na Black IPA to chyba trochę za mocno. Goryczka grejpfrutowo palona, lekko zalegająca, ale przyjemna. Lekko rozgrzewające. Tekstura: Nagazowanie średnie, bąbelki drażnią gardło, ale samo piwo jest dość oleiste, nie bardzo mocno, ale czuć gdy pozostaje na języku. Podsumowanie: Dobre piwo, do niczego nie mogę się przyczepić, no może aromat nie jest jakoś bardzo intensywny. tauruss 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Alison - SH Enigma - 14BLG; 6ABV.; 45IBU słody: Pale Ale, karmelowy, pszeniczny chmiel: Enigma (AUS) drożdże: US-05 Aromat: Niezbyt intensywny, bardzo delikatny. Trochę lasu, trochę ananasa. Wygląd: Barwa ciemnozłota, piwo zamglone. Piana w formie kożucha, który nie znika. Smak: W smaku o wiele lepiej niż w aromacie. Słodkie, owocowe, na pierwszym planie jednak chmiel. Las, trochę grejpfruta. Goryczka średnia, lekko grzejąca gardło i lekko pozostająca. Tekstura: Nagazowanie średnie, musuje język. Pełnia chyba ok. Podsumowanie: Dobre piwo, szkoda, że słaby aromat. Trudno, jednak i tak dobrze się pije. tauruss 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alison Opublikowano 29 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 krótko o piwach z Browaru Tauruss: Polish Wheat Aromat: Łagodny, chmielowej nuty mało, bardziej zapachy pochodzące od drożdzy, skojarzenie wręcz z zapachem gęstwy. Wygląd: Słomkowe, delikatnie zamglone, piana wysoka, szybko opada. Smak: Jako lekkie piwo na upalnie dni ok. Delikatnie zalegała mi goryczka, tu też mam wrażenie, że smak zaburzają drożdze i posmaki od nich. Tekstura: Nagazowanie średnio wysokie. Podsumowanie: Piwo rozlewane 4 miesiące temu, pewnie przez to wiele straciło zarówno w zapachu jak i smaku. Foreign Extra Stout Aromat: Intensywny, dominuje paloność i już po pierwszym wdechu ma się ochotę spróbować. Wygląd: Czarne, piana lekko beżowa, gęsta. Jest dobrze. Smak: I tutaj też palonka, bardzo przyjemna i fajnie zgrana z goryczką od chmielu. Jakby było odrobine bardziej pełne byłby to chyba jeden z lepszych FESów jakie piłem. Podsumowanie: Fajna kompozycja, do ideału brakuje tylko trochę ciała. Black IPA Aromat: Walka żywicy, grejpfruta i paloności. Ciekawe połączenie. Wygląd: Ciemne jak stout, piana też lekko przypalona Smak: Solidna goryczka i dużo posmaków od ciemnych słodów. Jakby nie było etykiety to zastanawiałbym się czy to nie jakiś american stout. Dużo paloności. Podsumowanie: Dobrze się piło, wad żadnych nie czułem, wydaje mi się tylko, że nie do końca wpisuje się to w Black IPA. Wszystkie piwa dokładnie opisane, z ładnym firmowym kapslem. Szanuję za ilość włożonej w to pracy i pomysłowość. tauruss 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Dnia 29.09.2017 o 12:32, alison napisał: krótko o piwach z Browaru Tauruss: Polish Wheat Aromat: Łagodny, chmielowej nuty mało, bardziej zapachy pochodzące od drożdzy, skojarzenie wręcz z zapachem gęstwy. Wygląd: Słomkowe, delikatnie zamglone, piana wysoka, szybko opada. Smak: Jako lekkie piwo na upalnie dni ok. Delikatnie zalegała mi goryczka, tu też mam wrażenie, że smak zaburzają drożdze i posmaki od nich. Tekstura: Nagazowanie średnio wysokie. Podsumowanie: Piwo rozlewane 4 miesiące temu, pewnie przez to wiele straciło zarówno w zapachu jak i smaku. No zdecydowanie na świeżo było lepsze, fajny aromat truskawkowy z chmielu, potem straciło swoje zalety. We wrześniu spijałem ostatnią butelkę, to już najlepsze uleciało. A tyle czasu w warunkach depozytu na pewno mu nie pomogło. Dzięki za recenzje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się